סיכום מעבר לאופיס 365

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
סיכום מעבר לאופיס 365

קודם כל אני אפתח בלהגיד תודה לכל מי שעזר והחזיק מעמד בכל השאלות הרבות שהיו לי.
נתחיל מתיאור המצב הקיים, AD על 2008R2, EXCHANGE 2007 כל התחנות עם אופיס 2007.
קודם כל, לדאוג שכל התחנות יהיו עם כל העידכונים של אופיס 2007, גם עידכון חסר של help יכול למנוע בניית פרופיל.
שלב ראשון היה לשים על שרת ה EXCHAGE תעודה של CA מוכר כדי לאפשר חיבור של ה Migration Endpoint.
התעודה שבחרתי היתה התעודה הפשוטה ביותר שיש לשרת יחיד, עובד יופי, רק מבלבל את האאוטלוק שמחכה לתעודת ה self signed ומשום מה לא מוכן לקבל את התעודה הזו גם אם אני עושה לו install certificate.
לדאוג שלכל התיבות ילמשתמש שהוא אדמיניסטרטור בדומיין ואיתו תריצו את המעבר תהיה הרשאת Full access, בנוסף, אם יש תיבות שב Hide לבטל את ה hide.
לאחר בנית ה Mogration end point כמובן שהית הודעצת שגיאה שלא מופיעה באינטרנט, ניסוי לעשות את מה שרשום באינטרנט על הודעות דומות לא עזר, שיחה לתמיכה של מיקרוסופט מאוד עזרה, מסתבר שיש כפתור שפותח עוד אפשרויות ובוחרים משום Full access לתיבה והכל עובד (אפילו שלאדמיניסטרטור שמריץ את הEndpoint יש Full access על כל התיבות).
אח"כ התחילה העברת המידע. הצעה אישית, אם אתם מתכוונים לעבור מקו 15/800 ל 40/4 לעשות את זה לפני העלאת הדואר לענן ולא יומיים אחרי

ההעברה של המידע לקחה ה מ ו ן זמן, כמובן שזה מאוד תלוי כמה מידע יש לכם, אצלי היה מדובר ב 64 תיבות ו 33.5GB של מידע, לקח 56 שעות רצופות של סופ"ש ועוד 4 ימים של כ 16 שעות, בסוף כל המידע עבר. לאחר שכל המידע עבר הוספתי את הרשומות ל DNS המקומי ולDNS הציבורי שלנו וביצעתי את בניית הפרופילים החדשים על התחנות.
אפילו שמדובר ב cut over migration יש לבצע איפשור של Mail-enabled users אם אתם מתכוונים להשאיר את ה Exchange שלכם פעיל לניהול ה365 דרכו.
אני בחרתי לעבוד בשיטה של DirSync למרות שהתמיכה בארץ של אופיס 365 אמרו שזה לא יעבוד, התמיכה בחו"ל אמרו שאין בעיה, (הם צדקו).
אולי בהמשך אני אעשה ADFS רק צריך לבדוק אם ADFS Proxy מחייב עוד שרת או לא.
לגבי התחנות כמה דגשים:
1. כפי שציינתי אופיס 2007 מעודכן.
2. אין בעיה שמערכת ההפעלה היא XP רק לוודא ש 1 בוצע.
3. אם הופעל האאוטלוק על הפרופיל של האקסצ'יינג' המקומי בצעו ריסט לפני שאתם מנסים לבנות פרופיל ל 365.
4. להגיד למשתמשים לא להשתמש בעברית בסיסמא שלהם, אחרי מריטת שערות התברר שזו הבעיה של התחנה היחידה שלא היתה מוכנה לבנות פרופיל 365, למרות שהמשתמשת הצליחה להתחבר ל OWA של ה 365 בלי בעיה.
בסופו של דבר המעבר עבר חלק למרות החששות שהיו לי (ונראו בשאלות הרבות ששאלתי), אבל אני חושב שבגלל ששאלתי כל כך הרבה וקיבלתי תשובות (שוב, תודה לעונים) הגעתי למעבר הרבה יותר מוכן.

kitt

New member
עוד משהו אחד

הוזכר כאן בשירשורי השאלות שלי צורך לקנפג ידנית את האאוטלוק 2007, בשיטה שאני עבדתי כל התחנות קיבלו את כל הקינפוג אוטומטית.
&nbsp
עוד משהו, אחרי שסיימתי את המעבר וראיתי שהכל עובד כמו שצריך ליומיים, עברתי על כך ה Contacts ב EXCHANGE והעברתי אותם חזרה לכתובת של הדומיין כ reply address במקום ה onmicrosoft שהופכת ל reply במעבר.
רק נשארה לי בעיה מוזרה אחת, ה Offline address list לא מתעדכנת בצורה תקינה, לפי האיטרנט זו בעית תקשורת, אבל הבדיקות שללו את זה. בעידכון ידני זה עובד.
אם יש למישהו רעיון, אני אשמח לנסות אותו.

itzikd71

New member
האם בחנת דרכים אחרות לביצוע המעבר ל-Exchange Online?

היי ,
תודה על המידע הרב והמפורט שחלקת איתנו. אני עומד לבצע פרויקט דומה עם (SBS2008 (Exchange 2007 עם נפח נתונים של 60 GB.
האם לא היה יותר פשוט לעשות זאת עם Exchange PST Capture?
האם חשבת לעשות זאת עם כלים צד שלישי שעלותם זניחה לעומת התועלת, למשל הכלי של MessageOps Office 365 Exchange Migration
עולה ל-100 משתמשים 99 $?

kitt

New member
למה לשלם על משהו שניתן חינם? לגבי המחשבה על PST, כן המחשבה

עברה במוחי, אבל מיד הלכה שנזכרתי שאין לי בשום מקום קו עם upload נורמלי...
אני מקשיב להרבה פודקסטים שהם אוהבים להעביר עם PST לאופיס 365, אבל גם הם אומרים שהם לרוב מביאים את הקבצים הביתה ומעלים אותם מקו של 35/35, כשיהיה לי כזה קו גם אני אעשה מעבר עם PST.
למעבר של 60GB הייתי דואג לקו עם Upload טוב, או לחופש מאוד ארוך של המקום
אין בעיה שהמיגרציה תעבוד במקביל לאנשים, הוא לא מונע עבודה מול המייל המקומי (עד שלב ה MEU) רק לקחת בחשבון שזה ינסה לשתות את כל קו הupload.

itzikd71

New member
כמה זמן להערכתך ייקח להעביר נפח כזה עם upload של 3 מגה?

התכנון שלי הוא לעבוד עם הכלי של COD2 שמבצע הכל בצורה ישירה משרת הדואר בארגון ישירות ל-Office 365
אני אתן למשתמשים לעבוד מהתחלה כבר עם ה-Office 365 והחומר הישן יגיע אלהם בהמשך סוף השבוע.
התכנון שלי הוא להתחיל ביום חמישי בסוף יום. האם יש סיכוי שעד יום ראשון בערב הכל יעבור?
דרך אגב במידה ואתה מוסיף את COD2 כ- Partner הם לא מחייבים אותך על המוצר.

kitt

New member
גם הפיתרון של MS הוא ישיר. 60 גיגה יקח לך להעלות בערך 47

שעות (בתנאי שהוא באמת יצאת כל ה upload ויהיה יציב)

skepper

New member
מעולה וטוגלן למען דור ההמשך :)

(נמצא תחת הודעות נבחרות)

HooK

New member
נו. ומה עשית עם ה-public folders ?

איך בחרת "למגרץ" את זה ?

kitt

New member
אני לא משתמש בהן, וכשחושבים על זה הן אמורות להיות אלה

ששולטות על הOAB... אני צריך לבדוק אם המיגרציה טיפלה בזה או לא, אני לא זוכר מה אומרים המאמרים...

ShimiHi

New member
Free/Busy

הי Kitt
קודם כל סחתיין,
בדקת שה-Free/Buzy עובד לך תקין?
אני שואל בגלל ה-PF

Doom83

New member
יש פאבליק פולדרס ב365

מאז שעברו לשרתי 2013 זה אפשרי
&nbsp
פשוט לייצא לPST ותעלה מחדש לPUBLIC
&nbsp

JMRL

New member
האם מתשלם לך המעבר?

תודה על השיתוף של המידע ומסקנות אישיות!
יצא לי לבדוק לפני כחצי שנה מעבר של כ 80 תיבות (2008R2, EXCHANGE 2007 ) וממש לא יצא לי מתשלם.
האם תוכל לשתף אותנו בהחלטה עצמה?
&nbsp
בברכה,
JMRL.

kitt

New member
קיבלתי את זה כחלק מתוכנית It Academy כך שלא היו לי עלויות

נוספות על האופיס 365.

kitt

New member
כן, אנחנו מוסד לימודי. קיבלתי את הE1 מנסים לקבל אישור

לעבור ל E3?