סיכום יום האתמול

סיכום יום האתמול

למי שלא יודע אתמול היו שני ארועים תלמאיים סופר חשובים- הראשון היה בית המדרש של נוער תל"ם (בית מדרש שיכנס להסטוריה, אתם תראו, עוד יבואו ימים שבו אנשים ידברו על רבי נדב ממודיעין שישב עד שעה מאוחרת עם רבי ניר הכהן) והשני מפגש יודבתים. לגבי הבית מדרש- זהו ללא ספק אחד המפעלים החשובים ביותר של נוער תל"ם והוא הופך אותנו באמת לקהילה יהודים, כי אין קהילה יהודית ללא בית מדרש- במפגשים הקרובים אנחנו מתכננים ללמוד את הפרק הראשון של מסכת שבת, הלימודים מתבצעים בבית דניאל בתל אביב בהנחייתו של ניר כהן, הרב המלווה שלנו, באווירה נהדרת, מעניינת, מלאת דיונים והתעמקויות בנושאים מעניינים, כשכל אחד מהמשתתפים תורם מהפן האישי שלו, כשהלימוד הוא המרכז החי המשותף של הקבוצה שנוצרה שם, אך הלימוד מעניין במיוחד הודות למה שכל אחד מביא איתו, לרעיונות של כולם, למחשבות של כולם והכל יוצר לימוד שהוא מעבר לטקסט. במפגש האחרון היינו מעטים- נועם, נדב (הגבאי שלנו, תלמיד חכם ללא ספק) ואני, אך היה בכל זאת דיון פורה ומעניין נורא. המפגש הבא יתקיים ב28 לדצמבר, יום חמישי, שעה 17:30 בבית דניאל, כולכם מוזמנים, זו חוויה שטעות לפספס. לגבי המפגש יודבתים, גם שם היינו מעט (גיא, סתיו אליסה ואנוכי) אבל היה נחמד, מעניין וכיף, באמת מוזר לחשוב שזו שנה אחרונה שלי כחניך נוער תל"ם... זה גרם לי לחשוב כמה אני רוצה לנצל את השנה הזאת מבחינת התנועה, כמה אני רוצה לשנות, להוסיף, לפעול והכי חשוב- להיות חלק מהקהילה הנפלאה הזאת שללא ספק אני תמיד מגדיר אותה כקהילה שאני שייך לה, וכשדיברנו שם על זכרונות, על ילדות ונעורים הבנתי כמה באמת אתם חלק מזה... אז אני יודע שזה נשמע קצת לא קשור- אבל תודה לכם...

תודה...

שכבת י"ב יקרה... רציתי רק להודות למי שבא אתמול למפגש שהיה מקסים... היה כיף לראות ולדבר ולשמוע ולהלל את ערכו של זמן..ואני עדיין שואל, והפעם גם את מי שלא הגיע- מה צבע הנעורים...? חברים- צפו עוד מפגשים כאלו בעתיד, אני רק מקווה שיגיעו יותר, אפילו שערכם של אלו שבאו עולה אף יותר... שתהיה שבת שלום יאיר

למעלה