סיכום טיולי סופ"ש

ששש

New member
סיכום טיולי סופ"ש

נחל תבור עדיין פורח ויפה מאוד. הכלניות אמנם כבר בסוף דרכן, אך התורמוסים במלא עוזם ושאר הפריחה האביבית מלווה את ההולכים. הנחל זורם ואף יותר ממה שאני זוכר מלפני שנתיים, הגבעות ירוקות ולהפתעתי המסלול נקי למידי. מומלץ לעוד שבוע שבועיים אם כי לא בימים חמים. הלכנו אותו כמשפחה בערך ב- 4 שעות, ולקחת בחשבון שיש עליה תלולה בסוף המסלול.
נחל יצפור, נפלתי עם ביה"ס שלם שטייל איתנו (שמחתי לראות בסה"כ ילדים טובים בניגוד לאיזו תחושה של "זוועת הנוער") היה נחמד מאוד, נקי למדי, חשבתי שאמורים להיות בו אירוסים אך לא ראיתי אך הפריחה המגוונת נאה מאוד, גם הכלניות היו רעננות יחסית וכמה כלניות לבנות היו בתחילת השביל. מסלול נחמד עם כמה מעברי סלעים עם דרגיות. אולי כל עניין הקבוצה דירבן אותנו ובסופו של דבר גמענו אותו בשעה לערך. אבל זה "אמור" לקחת קצת יותר.
בגלבוע לצערי השנה מאכזב למדי, בניגוד לשנים שבהם נראתה פריחת האירוסים אפילו מהכביש ובוודאי למקבצים צפופים ורבים יותר בשבילי ההליכה, היום ראיתי רק 3 מקבצים קטנים במסלול האירוסים ופריט בודד במסלול הירוק הנקרא כמדומני דרך הפטרולים הישנה (משער הזהב שביל המקיף את ההר מדרום) רק חלקה עביר לרכב רך ובפניה שלה צפונה המעבר קשה עד בלתי אפשרי. ראיתי גם כמה צבעונים, חלקם נראים מעט עייפים אך היה נחמד לראותם בייחוד שהבן שלי שאל אותי שעה לפני אם נראה צבעונים באחד הטיולים..כל איזור הגלבוע פורח בשלל פרחים מגוונים. וזה הזמן לבקר בגלבוע.
עין ירעאל, המקום עדיין שליו ומוצל אך ללא מים כלל! אני זוכר ששנה שעברה גם לא הייתה זרימה, מה קרה למים? איך הפך מקום כ"כ קסום למקום מוצל ותו לא? אני גם לא מבין מדוע מוליכים לשם קבוצות ובהי"ס אם ידוע שהוא לא עם מים מה יש לקחת לשם אנשים, חסרים מקומות עם צל?! בכל אופן המקום מצליח לשמור על נקיונו היחסית (אולי גם בגלל העדר המים כך שפחות מבקרים בו) וקבוצה של ביה"ס שביקרה בו עשתה גם כן רושם חיובי. (כנראה שאני מושפע ממה שאני שומע בתקשורת על הנוער אם כי חזיתי בלא מעט חרפות מצד תלמידים במקומות אחרים)
גבעת המורה, פריטים בודדים בלבד של אירוס נצרתי (למעשה חזיתי בשני מקבצים בלבד) ונראים מעט עייפים, (אבל העיקר שהבן שלי היה מאושר עד הגג עם "הפרח שאני הכי אוהב" ) הכניסה מעפולה עלית, יש שלטי הכוונה לגבעת המורה שביל לרכב המסומן כחול מוביל לאיזור הפריחה, עדיף לקחת את השביל הכחול הצפוני הוא קצר יותר. המקבצים נמצאים במורדות הגבעה שעליה אנטנות תקשורת.

sitvaniyot

New member
יופי של פריחות בכרמל על יד דלית-אל כרמל

עולים בפניה בצומת אליקים, ונוסעים לאורך הכביש. יש מקומות עם חניה למכוניות. ולאמיצים, נוסעים לדלית אל-כרמל והיכן שהשוק יש שלט למוחרקה, לסוע עד סוף הכביש וכל הפריחות לפניכם. כלניות, רקפות, דמומיות, סחלבים, דבורניות ועוד. ממש מכל טוב. ונא למהר לפני שהחמסינים ייבשו את הכל.

קלריסה

New member
יער השלום, ליד דרך בורמה

ליד היישוב היהודי-ערבי (נדמה לי ששמו נווה שלום) בין האורנים היה נעים וחמים ראינו המון רקפות וגם קצת דגניות הכלניות נעלמו, עבר הזמן שלהם

למעלה