סיכום חופשה בססטרייר

ciclista

New member
סיכום חופשה בססטרייר

חזרנו אתמול משבוע סקי בוואלטור ססטרייר.
יופי של מסלולים, יופי של מזג אויר, יופי של חבר'ה, אוכל ללא סוף, מלווה ישראלי צמוד (עם שבר בעצם הבריח - תרגיש טוב חן)
על הצד הביקורתי - קבוצת הדרכה גדולה מדי (בלשון המעטה), מדריך חמוד אבל אובד עצות,

נהננו ממזג אויר מצוין סך הכל. 3 ימים של שמש, שהביאו לבקרים מוקרחים קצת. אח"כ ירידה חדה בטמפרטורה פלוס שלג שהביא יומיים סגריריים אבל נפלאים של שלג חדש ויבש, וביום האחרון שמש צחה ומאירה על המדרונות הלבנים, לטעם טוב לסיום החופשה. מבחינתי הקטעים המוקרחים, במיוחד בשיפועים הקשים של האדומים כהים והשחורים היוו אחלה של שיפור יכולת טכנית. כאשר כל פנייה מביאה לירידה ורטיקלית מיידית של 20 מטר אתה לומד לנעוץ סכינים, כמו שאומרים.

היינו קבוצה של כ 50 איש מישראל, אני ובני (בן 16) לא הכרנו אף אחד, סהכ חוץ מהחמולות המשפחתיות שהיו שם, מצאנו עם מי להתרועע, ונהננו מחברתם. היה אחלה.

אוכל? אוכל איטלקי סטנדרטי אך טעים (אני עם רקע איטלקי). כל אחד יכול למצוא מה שהוא אוהב, הצעירים צ'יפס שניצלים או פיצה ופסטה, המבוגרים יותר מבחר סלטים קרים ותבשילים שונים. יין (איזשהו מרלו או שרדונה מבית לא ברור) יותר מסביר, חופשי וללא הגבלה, ומים על השולחן. מעבר לזה ניתן לקנות בבר בתשלום. הדבר היוצא דופן מבחינתי זה מבחר עוגות הקרם, אקלרים, פחזניות, עוגות השמרים, הטירמיסו, תפיחות קרם בטעמים שונים ומשונים... כל ערב העיניים מתבלבלות מהמבחר. מי שאוהב מתוק חוגג בענק.

השירות של הצוות סהכ לבבי וקשוב. אנגלית סבירה ואפילו מילים ספורות בעברית. אפילו לימדתי את ראש צוות הבידור את ההבדל בין "כמה אתם?" לבין "כמה אנשים אתם?" בנוסף כמובן המלווה הישראלי, בחור צעיר בשם חן, שקולט אותנו בנמל התעופה במילנו ובסוף השבוע מחזיר אותנו לשם בריאים ושלמים, אחרי שליווה אותנו צמוד בכל השבוע. למזלו הרע שבר את עצם הבריח על הסנובורד שלו לפני שהגענו, ולכן לא ראינו אותו גם על המסלולים.

אם יש לי ביקורת, לא קטלנית, זה על ההדרכה. קיבלנו מדריך בן 28, מתיאו, אדריכל צעיר מטורינו, בחור חמד, אבל עם קבוצה שהגיע בשיאה ל15 ישראלים, הוא היה קצת אובד עצות. כאשר מישהו נפצע והיה זקוק לחילוץ, ואחכ (ישראלים, לא?) נעלמו 2 שהחליטו להמשיך לבד במקום לחכות הוא ממש איבד את עשתונותיו. לי הוא אמר באיטלקית שמבחינתו שייפצע לו מישהו ויאבדו לו אנשים בבת אחת אומר לתלות את המעיל. למזלו, פתאום הופיעו הנעלמים מעלינו בצ'יירליפט. הוא היה בדרך להביא אותנו בחזרה למלון. אחכ ביום בו גלשנו למונג'נברה בצרפת, היה קטע נוסף בו הוא לא הבין שאני נשארתי מאחור (לתת מנוחה לברך הדואבת שלי) כאשר הוחלט לעשות לופ נוסף של קטע, ומכיון שרק אני מבין איטלקית, לא הצליחו להסביר לו שאני איננו, ורק שהוא חיפש אותי ע"מ שאתרגם לו מה הישראלים המשוגעים רוצים ממנו הוא הבין שאני איננו. סיפרו לי החברה שעוד פעם הוא נכנס ללחץ היסטרי. למזלנו, אנחנו הישראלים רגילים ללחץ, וחזרו 2 חברה לאסוף אותי, כאשר אני כבר מתכנן במפה את הדרך חזרה לבד. גם זה יה יום חוויה, 8 שעות של גלישה רצופה ללא שתייה או אוכל. יצאנו בתשע בבוקר וחזרנו אחרי חמש, כאשר כל צ'יירליפט שאנחנו עולים עליו נסגר אחרינו... הבירה ששתינו בפאב באותו אחה"צ היתה משהו מיוחד.

בקיצור, אחלה סקי, אחלה חבר'ה, נוף משגע, ויופי של מדריכות סקי... אם אפשר הייתי חוזר מחר.

ciclista

New member
שכחתי נושא אחד חשוב

שיכול להציק לאנשים מסויימים - יש הליכה פלוס ירידה/עלייה במדרגות ע"מ להגיע לשלג. סהכ" כ 200 מטר. שכחתי לכתוב כי לי זה לא שינה הרבה, אבל שמעתי תלונות. בכל מקרה, מצאנו דרך לעקוף את המדרגות דרך המעלית החיצונית של מלון אולימפיקו הסמוך... ישראלים או לא ישראלים.
מיקי

karpe

New member
איך היו המעליות ?

אני הייתי לפני כמה שנים בסאוזה ד'אוקס, וסבלתי מהמווון טיבארים, ומעליות כיסא איטיות, סטייל חרמון. ההרגשה הייתה שאחוז גדול מדי מהזמן מבוזבז במעליות ולא בגלישה.
מעבר לזה סבלתי גם מהרבה קטעים מישוריים/עליות קלות במסלולים שדרשו הליכה מעייפת, גם בסקי, על הסנובורדיסטים ממש רחמים..

ciclista

New member
מעליות די סטנדרטיות

יש טיבארים, 5 אם אני זוכר נכון. אני לא מבין מה הבעייה עם טיבאר. תוקעים את הכפתור בין הרגליים ונשענים לאחור. אפשר גם בלי ידיים.
יש קטעים מישוריים שיכולים להיות בעיתיים לסנובורדיסטים. בסקי ברמה בינונית פלוס לוקחים את השוס מגובה מספיק ועוברים את זה בלי בעייה בכלל.
כלל מס אחד בסקי, אופניים, אופנועים, מכוניות... מסתכלים כמה שיותר קדימה, ואז לא מופתעים.

karpe

New member
5 ??

יש שם 30 טיבארים לפי מה שכתוב בסקירות אתרי סקי.
זכור לי אחד במיוחד ארוך כאורך הגלות ומאד מאד תלול. כשהטיבאר תלול אתה ממש מתעייף כי צריך להפעיל כוח כדי לא ליפול.
בכלל הבעיה בטיבאר זה שהוא מעייף, איטי מאד, לא מאפשר לך לעשות 'סידורים' בזמן העלייה.. אין לו יתרונות כמעט חוץ מהעובדה שהוא זול ופשוט..וזה יתרון לבעלי האתר, לא לגולשים.

לגבי הקטעים המישוריים - אני תמיד מסתכל קדימה וגולש מהר מאד באופן עקרוני, ועדיין מצאתי את עצמי שם נתקע בהרבה קטעים.

ciclista

New member
התיחסתי לססטרייר בלבד

כי רק שם עליתי בטיבארים, אולי עוד פעם פעמיים בכוון קלבייר. היה באמת טיבאר אחד עצבני שעולה לשמיים, נדמה לי 17, שבו יש קטע שהגובה של הכבל מביא את הגלגלת לקצה מהלכה ונשארים כמעט תלויים. אבל משם מגיעים לגג העולם המקומי וזה שווה את זה. הירידה בשחור עצבני אבל רחב.
מה אומר לך, זה מסוג הדברים שלא משנים לי בכלל. באתי להנות, ואני נהנה. לא בוכה על כלום.

shac

New member
מילא מעייף

ההתחלה תמיד מפתיעה אותי :)

אבל ת'כלס אחרי חופשה טראומטית בעבר בה למדתי באמת איך תופסים טיבאר כמו שצריך, היום זה כבר לא משחק תפקיד.

אני לא נופלת, אבל חייבת להיות מרוכזת

אחרת אני כמעט ועפה. מה הדרך הנכונה לעלות עם טיבר?

marceloros

Member
מנהל
תודה על הסיכום

מותר לשאול אצל מי רכשת ומה העלות?(למבוגר/לילד)

ciclista

New member
רכשתי ממעוז

דבר איתו לגבי מחירים. קניתי כחודשיים לפני

למעלה