סיכום הפועל ת"א

סלים וארזה

New member
מנהל
סיכום הפועל ת"א עונה שעברה מנהלת הליגה הציעה להפועל ת"א לעלות לליגת העל, אבל ההנהלה של הקבוצה קיימה אסיפה ובה הוחלט שעולים רק דרך ההישגים במגרש. בסיום העונה שעברה הפועל ת"א הגיעה לליגת העל בזכות. היה ספק אם קבוצה שממומנת בתקציב די זעום מכספי אוהדים תוכל להיות גורם משמעותי בליגת העל. למרות זאת הנוסטלגיה גרמה לכך שלמרות שאין הרבה דימיון בין הפועל ת"א של השנה לזו שעזבה את ליגת העל (וגם של מכבי ת"א של אותן שנים), הקהל עדיין צמא ליריבות.
במהלך הליגה הפועל ת"א הצליחה להשיג נצחונות יפים עם סגל חסר כמו במלחה מול ירושלים ומול ראשון לצד הפסדים ואפילו תבוסות. גם כשהסגל החל להתמלא הפועל ת"א ניצחה בחוץ את חיפה ובבית את מכבי ת"א, ומצד שני הובסה על ידי אילת וגליל/גלבוע.

בסיום העונה הסדירה הפועל ת"א מצאה עצמה בבית התחתון עם סיכוי לא רע להגיע לפלייאוף. שלושה נצחונות ושני הפסדים שמו את הפועל ת"א במקום השמיני עם משחקי דרבי בפלייאוף. מה שמוזר הוא שבהיכל נוקיה הפועל ת"א נראתה טוב יותר מאשר בבית. ארז אדלשטיין כמאמן הוא בינגו עבור הקבוצה שבנויה על אנרגיות ואמוציות, אבל מה שהפתיע הכי הרבה הוא שהפועל ת"א גם נתנה במה לצעירים דוגמת שירן, טימור ושולדברנד וגם היתה גורם משמעותי בליגה שלנו. היו גם כמה תקריות די מכוערות מצד הקהל האדום (וגם מהצד הצהוב כלפי הצד האדום), אבל סך הכל הפועל ת"א היתה חסרה בליגת העל.

כשלון היא ממש לא היתה. ברוכה הנשארת.

סלים וארזה

New member
מנהל
מיסטר הייד לא הספיקה העזיבה של קרייג סמית' בטריקת דלת, לא דעך האבק מעל התאקל בין פלס לדרוקר (גם בקשר של סמואלס), אז עכשיו פלס פתח חזית עם סמואלס. לא ברור לי מה הולך שם, אבל אם בשני המשחקים הראשונים מול נתניה הפועל ירושלים הצליחה להתגבר על המתחים, אז עכשיו באה תבוסה ב-23 הפרש. למרות יתרון של 2-1 בסדרה, נראה כי ירושלים נמצאת בבעיה מנטלית. מה בדיוק קורה שם? האם אי אפשר לעבור עונה אחת בשקט?

על פי אתר ערוץ הספורט פלס וסמואלס יישרו את ההדורים. אשרי המאמין. המשקעים עדיין קיימים ועובדה שזו פעם שניה שיש מתיחות בין השניים. מבחינת נתניה נצחון במלחה יכול לשבור את ירושלים סופית. מה גם שקילינגסוורת' מצא את המפתח לסל (100% מכל הטווחים במשחק האחרון) וכשהוא טוב, אז כל נתניה נראית טוב כי גם הגארדים נהנים מתשומת הלב שהוא מקבל.

הנה הכתבה על הסולחה:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=274&docID=142731&lang=HE

Puskas

New member
הפועל עשתה עונה טובה בהתחשב בנסיבות סה"כ הייתה תחלופת זרים רצינית ורוב העונה הפועל שחקה עם שני זרים בלבד (שעלו איתה ליגה אגב..).
בגלל שכמעט ולא היו שינויים לעומת הסגל שעלה ליגה והיחידים שהגיעו היו שחקנים שוליים, אז היו התאמות לעשות.
לא קל לקחת סגל שלם ששחק ליגה שנייה ולהתאים אותו לליגה הראשונה, אבל אדלשטיין עשה את זה נכון.
אני מקווה שנצליח לשמור את ארבעת הזרים לקראת העונה הבאה ושנצליח להשאיר את נאור, טימור ואיתן שהם הבסיס הישראלי.
לגבי שולדבראנד ויוני ניר אני מקווה שיישארו אבל לא אבכה אם יעזבו ולגבי שירן, נסתדר בלעדיו.
בניגוד למה שהרבה עשויים לחשוב, לדעתי התוספת היחידה שהפועל צריכה זה עוד ישראלי טוב בקו האחורי.
הייתי שמח לראות את מורן רוט מגיע במידה ויעזוב את מכבי ת"א (אופציה ריאלית מאוד).
גם בשנה הבאה יהיה לנו סגל קצר שלישראלים שבו יש מעמד טוב וחשיבות רבה וגם בשנה הבאה נהיה בפלייאוף, בתקווה מקום 6 לפחות.

עד כמה שזה ישמע מוזר, אני מקווה שלפחות בקיץ הזה אף אחד לא יקנה אחוזים מהמועדון,
כוונתי כמובן לבעלות פרטית כמו המו"מ שהיה עם הרציקוביץ' וטוב שלא עלה יפה.
בדף הפייסבוק הרשמי של המועדון נכתב כך בסיכום העונה:
"אנחנו חייבים לדעת שאנחנו מסוגלים להחזיק את הפועל גם בליגת העל בלי מישהו שיעשה לנו טובה ואחר כך אולי יעזוב ולא תהיה הפועל, לפחות לשנה אחת, להוכיח שאנחנו מסוגלים".
אז אני חושב שהפועל הוכיחה שהיא מסוגלת להסתדר לבד ולא תזיק עוד שנה כזו שבה האגודה תגדל ותתחזק.

עמיקם10

New member
חושב שדייויד בלאט סיכם את העונה...שלהם הוא אמר שנמאס לו לראות אותם. אם הקהל הזה ימשיך בשלו-בעונה הבאה-הפועל תרד ליגה. ארז אמר שהעונשים[רדיוס...ומה עוד ?] דפקו אותם והם יכלו לסיים במקום טוב יותר..ואז אולי היו מגיעים לגמר של קופל. אז המסקנה הסופית שהקהל בהתנהגותו המופתית שכללה יריקות ועימות אלים עם מאבטחים- גרמה רק נזקים. חוץ מזה שלש אפס זה שלש אפס גם אם היו כמה נקודות אור.
כשמכבי רצתה ברבע השלישי לגמור ענין..הידקו את ההגנה והכל נגמר.
[אגב אם יש שתי סידרות בפלי אוף למה רק משחק גמר אחד..כדי שאולי מכבי לא תגיע אליו. וכולם שותקים.ואיפה שמעון ?]

Roy M

New member
מקצועית אני מסכים. הפועל עשתה עונה הרבה יותר טובה מהצפי. אני הייתי מאלו שהיו בטוחים שתרד ליגה בבעיטה.
הפועל חשובה לליגה מבחינת המעמד שלה, מהפן של מסורת, דרבי, ההגדרה של "הפועל האמיתית".

מה שמיותר זה הקהל המטונף שלה ובנקודה הזו אני לא אכנע גם אם ימשיכו לתקוף אותי כאן בשל הבוטות שלי.
יש פוטנציאל לדבר גדול עם הקהל. חלקו הגדול הוא קהל אמיתי שנותן תבע לאפור של הליגה, אבל החלק החלאתי מעפיל (ברוב המשחקים) על הקהל האמיתי והורס כל חשק לסבול את הקבוצה הזו בעולם הספורט

Puskas

New member
זוכר את הפסימיות שלך ביחס להפועל :) בכל מקרה לגבי הקהל, כמו כל ישראלי טוב ומחונך, ההרגשה היא שאם אני שם על זה כסף, אני אעשה עם זה מה שבא לי.
יש אנשים (הרבה) ששמים כסף כמנייה על הקבוצה ומרגישים שעכשיו זה רישיון לעשות הכל.. מחלה ישראלית כללית.
אני עדיין חושב שרוב הקהל בסדר גמור.

הפועל היא הדוגמא למה שאמרתי ואמשיך לומר לקבוצות מהסוג של הפועל עם תקציב רכש נמוך מאד, עדיף להתעסק בקבוצות נטולות זרים כמעת בכלל (ולהתמקד נגיד בזר אחד אכותי שעולה כמו 4 זרים) מאשר להביא זרים שנראו כאילו לקחו אותם מהתחה המרכזית הישנה בתל אביב, ועוד שילמו להם משכורת על מה
שהם לא נותנים על המגרש. יש שחקנים ישראלים מוכשרים שאם רק יאמינו בהם, הם יכולים לעשות הרבה יותר מחלק מהזרים בעיקר של הקבוצות שגמרו בחלק התחתון של הטבלה.

למעלה