סיכום המערכת

סיכום המערכת

שלגים : חרמון 70-120 ס"מ של שלג . צפון הגולן - 10-25 ס"מ שלג . הר מירון - 10-15 ס"מ שלג . צפת - שלג באויר (לא נערם) . הרי המרכז - אולי שלג באויר , בשום מקום ומשום גובה לא נערם . משקעים : 80-150 לכל המערכת בצפון ובמרכז . מיפלס הכינרת : עלה בכ-10 ס"מ במערכת הזאת , המעניין הוא שבסוף השבוע המיפלס עלה ב-7.5 ס"מ ואתמול רק בס"מ אחד !!! כלומר המצב עדיין לא טוב , אם היתה מגיעה השבוע עוד מערכת טובה הכינרת היתה מרביצה עליה מרשימה , זו היתה המכה הראשונית אבל אם היתה מגיעה עוד מערכת בצמוד למערכת האחרונה הינו רואים זרימות באמת יפות בנחלים בצפון . כרגע המצב עדיין לא טוב ורואים זאת בעליה העלובה של כס"מ אחד היום . שיטפונות והצפות היו גם היו ,לא רציניים אבל היו . בגדול המערכת הזאת היתה מרשימה מאוד !!! ומה שהמפות וכולנו צפינו וחזינו היה במציאות (כולם צדקו) , הטעות הגדולה של כולם היתה רום השלג בצפון השלג נערם רק מגובה של 950-1000 מ' ולא 700-800 כמו שצפו כולם . השמ"ט טעו בגדול בצפי לשלג שיערם בהרי המרכז וביכלל זה בירושלים . היחיד שלא הזכיר שלג בירושלים היה בועז והיה עקבי כל הדרך ועל זה מגיע לו "חח" . אם מישהו יכול להביא נתוני רדיוסונדה מיום ראשון בבוקר או משבת בחצות זה יהיה נחמד מאוד .

סקירה יפה עמית : אגב ,

מהנתוחים שלי והחזרה על הרדיוסונדה , ראיתי שהמפות לא צדקו טוב , אלה בו נגיד ב 60% ממה שהיה . וזה נכלל על כל המודלים . טמפ, וגובה מפלסים כולם היה בהם בעיות וטעיות , מה שהביא לרום כל כך גבוה ממה שהיה צפוי . ומה שמחזק את זה , הוא הטימפרטורות , שהיו על המודלים היו 80% מדרימים את רום השלג ב 200 מטר לפחות . איך בפועל היה דבר אחר . אולי אני טועה , איך זה מה שהבנתי ממה שראיתי .

natigr

New member
סיכום יפה, והערה קטנה, חוץ מהשמ"ט

אף אחד מהחברים הקבועים בפורום לא צפה שלג בירושלים אלא אם תהיה הקצנה בקור מה שלא קרה באמת.

barnea1

New member
היו כאלה שציינו שייתכן ויירד שלג קל

אבל בטח שלא כמו בתקשורת שניפחו הכל כמו תמיד וכבר הודיעו על כוננות חסימות צירים.

drums123

New member
בועז דווקא כן כתב שיהיה שלג בי-ם

תקן אותי אם אני טועה?

בועז ד

New member
ממש לא../images/Emo13.gif

באם תמצא קישור אחד בפורום שציינתי שלג בירושלים במערכת הזו תקבל
בועז

supercellstorm

New member
נו באמת, איך אפשר לקחת אותך ברצינות

כשבבוקר אתה אומר משהו אחד, אחרי שעה משהו אחר, ובסוף היום שינוי של 180 מעלות? בבוקר אומר שלג רק בחרמון, אז מ-1500, ואחר כך, כשכבר יורד בגובה 950 מטר שלג, ומדווחים על שלג קל בצפת, אתה אומר : "לדעתי שלג מ-500", ואז מנסה עוד לסבן את כולם ולהגיד שהתכוונת שיערם-וגם כאן מן הסתם יצאת מצחיק , כי כבר באותו שרשור נכתב שנערם במג'דל שלג... ושלא נדבר על תחזיתך המסתמכת על "אתרי חו"ל מסתוריים" , או , כשבא לך, על גפס -אבל רק כשבא לך, כי לפעמים הוא גרוע, ולפעמים הוא טוב.

supercellstorm

New member
נו, אתה תמשיך עוד הרבה להצחיק?

אתה רואה שתיקנתי את ה-1....בשני המקרים, אפילו אם כן היית אומר 500, אתה מצחיק.

Safedc1

New member
עזוב נו ..

הוא כותב את כל הצירופים האפשריים "שוללת" "שלג מ.." ... .. "לא יהיה" ... "ירושלים" .. .. ככה בטוח צודק, בכל מקרה, בכל מחיר..

supercellstorm

New member
בקיצור מטרתי כמובן לא ללעוג לך

אלא להעיר לתשומת ליבך שתרד מהעץ המאוד גבוה שטיפסת עליו...אתה טועה המון ומטעה המון, ובמקרה זה , בנוסף לכך שהסתמכת על דרכיך המסתוריות, גם טעית באלף מונים מאלה שחזו שלג קל בירושלים. למעשה טעית ב-500-600 מטר(!!) , שלא נדבר על תחזיות המשקעים ההזויות, שמשום מה אתה מתעקש לקחת מנתונים ל-6 שעות, ומלביש אותן לכל המערכת.

למעלה