סיכום ההפגנה

סיכום ההפגנה

בגדול היה נחמד הרבה יותר גדול ומתוקשר משבוע שעבר. פגשתי הרבה אנשים מהנוער (כולל את החבר´ה מכפר קאסם ממש נחמדים אגב) . הייתי ממש על הגדר החזקתי שלט של הנוער..... היה חיסרון- ההפגנה הייתה צרכה להיות בכיכר רבין ולא ברחבה של מוזאון ת"א. צריך לשאוף בעתיד להפגנה גדולה יותר בכיכר ושיהיה על הבמה שלט נוער מרצ וקואליצית השלום. הנאומים היו נחמדים יוסי שריד דיבר יפה ^אהבתי את הקטע עם הקרנפים^ וסרי נוסייבה אין מילים! חשוב חשוב חשוב מקווה שזה הוכיח לימין שיש עם מי לדבר ויש על מה לדבר. יוסי ביילן שדיבר בשני משפטים שאיפשרנו לו אמר דברים נכונים. לדעתי היה נחמד יותר לשמוע את אביב גפן עם שיר התקווה או כל שיר אחר במקום זהבה בן. וחוץ מזה גיליתי כמה אנשים מאוד "נחמדים" מסתובבים בת"א בערך בשלוש לפנות בוקר (ואל תשאלו מה עשיתי בשלוש לפנות בוקר בת"א) אחד התחיל לדבר איתנו אני לא הייתי כ"כ ערנית בשעה הזו אבל קלטתי משהו לגבי בחורות וכאלה חוץ מזה ברגע שהוא ראה שאני עם חולצה של מרצ הוא התחיל לקלל אותנו. ושכנעתי את חבר של ידיד שלי להיות צמחוני
. שיהו עוד הפגנות כאלו,,,,,,, שלכם גלי

גם אני

כל הכבוד לנוער ועל הנוכחות שלו 70 במספר . ראו אותנו טוב מאוד גם לצעירים כל הכבוד , אני לא יוסיף כי אין לי כוח אבל גלי דאגתי לך בדרך חזרה
....פשוט לא רצינו לסוע בלעדיך אבל אני שמח שנהנת ובילית עד שעות הבוקר .

א.א.אפל

New member
כמה הערות:

-סניף נוער מרצ החדש שנפתח במסגרת פרוייקט דו"ל הוא סניף כפר קנא, ורוב (אולי כל) הפעילים שלו הם מכפר קנא. לא קאסם, בכל אופן. -ההפגנה הייתה הצלחה כבירה, ללא ספק ההפגנה הכי גדולה של השמאל מפרוץ האינתיפאדה. מאוד התרגשתי מכמות האנשים- בתחילת הצעדה, שהייתי בראש, אמרתי "טוב, אני אחכה פה, כדי לראות כמה אנשים יש" אז עצרתי, וחיכיתי, וחיכיתי, ועוד חיכיתי, ורבע שעה בערך הייתי על האדנית ברחוב אבן גבירול, ואפילו לא נשארתי עד לסוף. אושר. -תקשורת: תמונה ב"הארץ" ותמונה ב"ידיעות אחרונות". בשניהם נוער מרצ ומרצ נראו טוב, תוכלו לזהות שם את איתי ושלר ואסנת (בשניהם) עמרי (ב"הארץ") ויש עוד, אני לא זוכר. כמובן שההפגנה הייתה מקבלת פי 3 תקשורת בערך אם לא היו 50 אלף פיגועים בסופ"ש, שקיבלו את הכותרות. מישהו יכול לדווח על כניסות אחרות לתקשורת? - 70 איש. מנוער מרצ. לא רע, אבל בכל זאת נקבל ציון בינוני. אזור שרון- כל הכבוד, נוכחות טובה. צפון- כפר קנא הצילו את הנוער... מזל. מחיפה- רק אמיר-קבלו נזיפה, אבל לא חמורה כמו ירושלים. מרכז- בינוני מינוס: ר"ג הגיעו טוב, ת"א בינוני, מודיעין בינוני מינוס, וירושלים- נזיפה חמורה. מישהו חייב להוריד את הסניף הזה מהעץ (או מההר...). אין סניף יותר נפוח מסניף ירושלים, ולא רק בקשר להפגנה הזאת. דרום- רחובות עם נציג אחד, היה אפשר יותר. אשקלון איכזבו אותי, אבל אני לא יודע מה הכוח של הסניף כרגע. ב"ש עם נוכחות מרשימה למרות המרחק- כעשרה פעילים אם אני זוכר נכון.

smile2life

New member
לי זכור שמישהו מהמערכת

המפלגתית, לא חשוב מי בא אלינו ואומר לנו :רואים רק נוער מרצ וצעירי מרצ! איפה מרצ כמרצ?" ותחשבו על זה

הופענו גם במעריב,

היו אשקלונים בהפגנה? אני לא ראיתי אותם. באמת כל הכבוד לסניף כפר קרע, שגם הלהיבו מאוד את התקשורת. הם גם ראויים לח"ח על המז"ח האחרונה אליה הם הופיעו בהמוניהם. בכלל היתה הפגנה מעולה, עם המון אנשים, והיה ממש כיף לראות את כמויות האנשים. לגבי הנאומים, נסוייבה היה מצוין, ההיא מהקו הירוק היתה משעשעת ביותר בריקודיה על הבמה, ובמתורגמנית לשפת הסימנים היתה מרתקת. הצלחתי אפילו ללמוד איך אומרים רבין בשפת הסימנים. לגבי זהבה בן, אני חושבת שהיא פשוט היתה צריכה למצוא שירים מתאימים יותא לאירוע. געגועים לחיבוקים חמים, לא נראים לי קשורים במיוחד להפגנה. והמעגלים בשיר הנשלום היו ממש כיפיים.

אמממממ

אבל חשבתי שאנחנו לא אמורים ליהיות שם באופן רישמי ומאורגן כי זה תומך בסרבנים ולנו יש אנשים של שנת שרות אז אסור לנו לתמוך בזה או שאני טועה?(יוסי שריד היה שם אז אי אפשר להגיד שלא היינו שותפים בזה) זה קצת בלבל אותי...אז אם מישהו יודע שיסדר לי את הדברים בראש המבולבל שלי...

tali_le

New member
בו

ההפגנה הזאת לא הייתה תמיכה בסרבנים זו הייתה הפגנה של הקואליציה

ראו אותנו... ../images/Emo19.gif

גם בCNN. אני לא ראיתי אישית אבל חבר שלי אמר לי שהוא ראה אותי שם ושההפגנה הייתה במשדר על המצב באיזור בהקשר של ישנו ציבור בישראל שעדיין לא נואש מלמצוא דרך לשלום.

עופר ב.ה

New member
מהפגנה להפגנה באותה הפגנה (?!)

הפגנת הימין אתמול (מוות לערבים, לחסל את ערפאת, לכתוש את עריקאת, לחתוך את באראגותי לחתיכות קטנות [
טריגר
] וכל הג´אז הזה) זכתה לאייטם מרכזי בחדשות הבוקר של גל"צ, אף כי למיטב ידיעתי היתה קטנה יותר. משום מה, הפגנות ימין לא נתפסות כ"נוגדות" הלך רוח של זמן פיגועים, בעוד הפגנות שמאל נתפסות ככאלה. כלומר, לחסל את הרשות - זה יחזק את המוראל הלאומי. לדבר עם הרשות - זה מרפה את ידינו ואיך אתם מעזים להציע את זה כשחיילים נהרגים לנו כל יום?

למעלה