תודה. הדמיון הוא בעיני המתבונן.
לגבי הנקודות שהעלית: 1. לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון ב"משחק יותר טוב עם הלחות". מדוע צריך לשחק עם הלחות? אני מעדיף לקבוע את הלחות ברמה שידועה לי כמתאימה להדגרה, ולא לשנות אותה בכלל לאורך תקופת ההדגרה. את רמת הלחות אני קובע איך שאני רוצה, על-ידי קביעת כמות המים שמשמשת אותי בהכנת תערובת ההדגרה (פירוט בהמשך). חוץ מזה, מדוע אינקובטור ארוך יותר אמור לאפשר משחק עם הלחות? 2. אין לי מושג לגבי החוקיות שעליה שאלת. מה שכן ידוע לי זה שניתן להדגיר ביצי פיתונים מתכדרים בטמפ' שבין 31 ל-33 מעלות צלזיוס. את אחוזי הלחות המדוייקים שדרושים להדגרה אני לא יודע, ואני לא בטוח שמישהו אי פעם מדד אותם בצורה אמינה (צריך לזכור שרוב מדי הלחות שנמכרים לציבור הרחב לא שווים הרבה). קראתי שדייב ברקר מעריך את הלחות היחסית שבה מקובל להדגיר ביצי פיתונים מתכדרים ב-70%-90%. את הלחות הדרושה אפשר להשיג בצורה הבאה. אם אתה משתמש בורמיקוליט כבמצע הדגרה, הלחות צריכה להיות כזו שגורמת לגרגרי הורמיקוליט בקושי להידבק זה לזה כשאתה לוחץ אותם יחד ביד. אני מכין את תערובת ההדגרה (ורמיקוליט ומים) לפי המלצות הברקרים: 600-800 מ"ל מים לכל 1 ק"ג של ורמיקוליט "יבש מהחנות" (כתבתי במרכאות, כי הורמיקוליט שנקנה בחנויות הוא לא לגמרי יבש). אם משתמשים בתערובת הדגרה במשקל של פי 2-3 ממשקל התטולה המודגרת, ובמיכל הדגרה שהורמיקוליט (לפני הערבוב במים) ממלא שני שלישים ממנו, מצע ההדגרה שמוכן כמו שתיארתי מספיק לכל ההדגרה, ואין צורך להוסיף לחות או לשחק איתה בכל צורה שהיא. (הלחות לא אובדת, מכיוון שמיכל ההגדרה סגור לחלוטין בעזרת מכסה זכוכית. הוא נפתח במהלך ההדגרה רק לצורך בדיקה תקופתית של הביצים, ולצורך ניגוב המכסה מטיפות המים שמתעבות עליו בשבועיים-שלושה האחרונים של ההדגרה.) כשהביצים מודגרות באופן שתיארתי, כל הביצים המופרות אמורות לבקוע. ככה זה לפי הברקרים, וככה היה גם במדגם המצומצם מאוד שלי. 4. ידוע לי גם שחריגה משמעותית מטווח הטמפרטורות שציינתי יכולה לגרום למומים מולדים חמורים, או להרוג את העוברים. גם חריגות משמעותיות ממידות הלחות (הלא מדוייקות) שציינתי יכולה להרוג אותם. כאמור - לא ידוע לי על אפשרות "לפצות" על חריגה מהערכים המומלצים של אחד הפרמטרים על-ידי חריגה מהערכים המומלצים של הפרמטר השני. לא יצא לי לקרוא על כך, ואף פעם לא התחשק לי לבדוק דברים כאלה בעצמי.