סיכום הבקיעה

רן333

New member
סיכום הבקיעה

בקיעת הפיתונים המתכדרים שלי, שעל התחלתה כתבתי כאן שלשום, הסתיימה. כזכור, מדובר בביצים שהוטלו בסוף מאי השנה. הנה קצת נתונים: כל 5 הביצים בתטולה בקעו, וכל הנחשים נראים בריאים. התפלגות מינים: 3 זכרים, נקבה ונחש נוסף שכנראה גם הוא נקבה (צריך לבדוק שוב). אורכים ומשקלים (מידות לא לגמרי מדוייקות): 1. 50 גר', 39 ס"מ. 2. 55 גר', 41 ס"מ. 3. 55 גר', 40.5 ס"מ. 4. 50 גר', 40 ס"מ. 5. 60 גר', 41 ס"מ. כל הנחשים הצעירים שוכנו בקופסאות פלסטיק עם נייר סופג לח כמצע.

מזל טוב

הם כאלה חמודים!
||כלנ
|

Rea Livny

New member
מזל טוב רן..

כל הכבוד, יפה יפה.. באמת כמו שתום אמר הם מדהימים משנה לשנה...ממש יפיםם..

רן333

New member
בעכברים צעירים.

בשלב ראשון, הם אוכלים עכברונים חיים שמשוחררים בכלוב שלהם. אחרי שתיים-שלוש ארוחות כאלה, אני מציע עכברון חי ממלקחיים. אם הוא נאכל, אני מאכיל עוד פעם ככה, ובפעם הבאה - מנסה לתת עכברון מת ממלקחיים. היעד הסופי הוא הרגלה לאכול טרף מת שנלקח מלקחיים, ובד"כ לא קשה להשיג את היעד הזה.

yg28

New member
למה בעצם טרף מת?

והאם הנחש לא ינסה לחנוק את הטרף המת?

BabaGee

New member
מכמה סיבות שאני יכול לחשוב עליהן

כרגע אבל אני מאמין שיש עוד -טרף מת לא נושך -טרף מת קל לאחסן -הקפאה עמוקה הורגת חיידקים (אפילו שהשאלה הייתה על מת ולא על קפוא) -נחש שמואכל בטרף מת על בסיס קבוע אמור להרגע מעט כיוון שהוא לא נאלץ להפעיל אגרסיביות כשהוא אוכל. דבר שאמור לפחית את האגרסיביות שלו באופן כללי. -אני מאמין שיש עוד סיבות אבל זה מה שכרגע עלה לי לראש אחרי שהוערתי ונזרקתי באכזריות מהספה שנרדמתי עליה !
בקשר לחניקת הטרף המת : מהניסיון עם הנחשים אצלי אז הם ניסו לחנוק רק טרף מת שנופנף מולם וגם זה רק לזמן מאוד קצר, טרף מת שהונח בטרריום לא גרר שום חניקה מצד הנחש אלא הוא התחיל לגשש באיזור הטרף והתחיל במלאכת הבליעה. (כן כן, אל תראו מופתעים, הבואה שלי בולעת !
)

רן333

New member
נתת כאן שתי סיבות טובות

שאני השמטתי: הרג חידקים וטפילים שונים על-ידי ההקפאה, וביטול אפשרות הנשיכה על-ידי הטרף. צודק. באשר לאגרסיביות - אני לא בטוח שזה נכון. לא הבחנתי בהבדלי התנהגות בין נחשים שהואכלו בטרף חי לכאלה שהואכלו בטרף מת. לגבי החניקה - יצא לי להיתקל בנחשים שחנקו רק טרף חי. בין הנחשים האלה היו פיתונים בורמזיים, בואה קונסטריקטור, קינגסנייקים ומילקסנייקים. אבל אצל הפיתונים המתכדרים שבהם נתקלתי - או שהם לא אכלו את הטרף, או שהם תפסו וחנקו אותו בצורה החלטית מאוד. זאת גם כשהטרף האמור היה מת לחלוטין.

BabaGee

New member
האמת, בקשר לאגרסיביות אז....

זה גם דבר שלא הצלחתי לבדוק אותו אצלי אבל זכור לי שקראתי דבר כזה איפהשהו. (אל תשאל אותי איפה כי מרוב דפדוף באתרים אז הרבה פעמים לא זוכרים מה קראת איפה)

רן333

New member
הסיבות הן כאלה:

1. טרף מת קל מאוד לאחסן (במקפיא). 2. כשמדובר בנחש שאני מוכר למישהו אחר - הרגלת הנחש לטרף מת מקלה על המגדל החדש. היא נותנת לו יותר אפשרויות, מהסיבה הבאה: פיתון מתכדר צעיר שמורגל לטרף מת בד"כ יקבל ברצון גם טרף חי, אם זה מה שהמגדל החדש מעוניין לתת לו. ההפך (קבלת טרף מת על-ידי נחש שרגיל לטרף חי) בד"כ עובד הרבה פחות טוב. ולשאלה השניה - כל הפיתונים המתכדרים שיצא לי לגדל חנקו כל דבר שהם אכלו, חי או מת.

BabaGee

New member
המתכדרים שלך חונקים גם טרף מת ?

מעניין, וסוגים אחרים שגידלת ? אצלי גרים, תירסית, צהוב ובואה ושלושתם לא חונקים טרף מת שלא טולטל מולם.

למעלה