סיכום בקיעה

רן333

New member
סיכום בקיעה

הבוקר גיליתי שהבקיעה השלישית (והאחרונה) שלי השנה הסתיימה. הנה קצת נתונים: הביצים הוטלו ב-29.7.05. הבקיעה החלה ב-25.9.05. בסה"כ בקעו כל 5 הביצים המופרות בתטולה (היתה שם גם אחת לא מופרית, שנרקבה במהלך ההדגרה), וכל הנחשים הצעירים נראים בריאים. 2 מהם נקבות, ו-3 זכרים. אורכים ומשקלים (בקירוב בלבד): א. 55 גר', 40 ס"מ. ב. 70 גר', 42 ס"מ. ג. 70 גר', 41 ס"מ. ד. 70 גר', 42.5 ס"מ. ה. 70 גר', 42 ס"מ.
 

nevs

New member
מזל טוב שמח לשמוע

שיש הפעם פי שתיים נקבות מההטלות הקודמות. :) נבו
 

naja

New member
שוב מזל טוב(ושתי שאלות).

כמה עמוק נכנס הפרוב בזכרים ובנקבות שלך? מה היה המשקל הכי נמוך של נקבה שהזדווגה והטילה אצלך(משקל בזמן הזיווגים)?
 

רן333

New member
שוב תודה.

לשאלותיך: 1. אצל הזכרים, ה-probe נכנס בד"כ לעומק של כ-8-10 קשקשים (אלה שבצד התחתון של הזנב). אצל הנקבות - בד"כ בסביבות ה-4 קשקשים. אגב, השנה התחלתי לבדוק את הנחשים הבוקעים גם על-ידי לחיצה, בנוסף ל-probe. מסתבר שהקטנים נוטים לשלוף את ההמיפניס שלהם בלי שום בעיות. 2. הקטנה מבין הנקבות שהזדווגו והטילו אצלי שקלה כ-1355 גר' (נשקלה בדיוק של 5 +- גר' באמצע נובמבר 2004, לפני תקופת ההזדווגויות).
 

etay983

New member
תגיד רן..שאלה מוזרה אבל לא מופרכת

לגמרי. חשבת על לחשוף את הנחשים שלך לקרינה מייננת? אתה יודע למה.. יש תעוד לדברים כאלה שנעשו? לא יודע למה אבל הפוטנציאל הכלכלי של פגמים בדנ"א נראה לי קורץ מדי מכדי שלא יהיה שום נסיון בתחום..
 

רן333

New member
גם אם היה לי ציוד שמאפשר לעשות

דברים כאלה, לא הייתי עושה אותם. אני לא מבין יותר מדי בגנטיקה, אבל נראה לי שרוב המומים שיכולים להיגרם עקב חשיפה כזו יהיו כאלה שיפריעו לנחשים לחיות, אם לא פשוט יהרגו אותם. כמו שכתבתי כאן לא מזמן, אני לא בטוח שאפשר להתעשר ממכירת פיתונים מתכדרים במופעים מיוחדים בארץ. ואם אפשר היה להתעשר מזה, אני חושב שזה היה מצדיק השקעה בנחשים שנושאים את הגנים המתאימים, ולא היה צורך בהפעלת שיטות "יצירתיות" כמו זו שהצעת.
 

etay983

New member
אך אני התכוונתי לנסיון בתחום בחו"ל

ולא בביצתנו הקטנה והמהבילה....:) מומים הם מאד נדירים. אני לא זוכר את הסטטיסטיקה המדוייקת אך מהשכלתי הביולוגית הסליל הכפול הוא מבנה מאד יציב. אני חושב שאלביניזם מופיע אחת לכמה עשרות אלפי פרטים, האם הגויים פשוט נחנו ביותר סבלנות מן העם הנבחר..?
אני מניח שהיה מי שניסה לזרז אותם..
 

רן333

New member
אני לא יכול לשלול את האפשרות

שדברים כאלה נעשים, אבל זה בהחלט לא ההסבר היחיד לריבוי המופעים המוזרים שאנחנו רואים אצל מגדלים בארה"ב. אני יכול לחשוב על כמה הסברים אחרים. למשל: 1. הפוטנציאל הכלכלי של פיתונים במופעים מיוחדים דוחף חלק מהמגדלים/סוחרים לנסות לאתר נחשים מיוחדים באפריקה (בחוות גידול וכן אצל לוכדים מקומיים) ואז לייבא אותם לארה"ב. לכן, שכיחות המופעים המיוחדים בקרב הנחשים שמיובאים לארה"ב לא בהכרח משקפת את שכיחותם בטבע. 2. כשנחש בעל מראה יוצא דופן מגיע לארה"ב, בד"כ הוא יגיע לידיו של מגדל שינסה להרבות אותו, ולבדוק האם המופע המיוחד עובר בתורשה (ואם כן - באיזה דפוס). אם אכן מדובר בעניין תורשתי, הנחש המיוחד וצאצאיו יזכו לתשומת לב מיוחדת, בנסיון לייצר כמה שיותר צאצאים בעלי אותו מראה מיוחד. גם הגורם הזה יכול לתרום להעלאת השכיחות של פיתונים במופעים מיוחדים. 3. ישנו מה שנקרא designer morphs: מופעים שמיוצרים בצורה מכוונת, על-ידי שילוב של מופעים קיימים. אם אני לא טועה, מופע ה-snow הוא דוגמא למופע כזה. הסיכוי לקבל נחשים כאלה במקרה הוא אכן נמוך מאוד, אבל העניין הוא שבמקרים מהסוג הזה - הנחשים המיוחדים לא מתקבלים במקרה, אלא בצורה מתוכננת. 4. צריך לזכור גם את הדבר הבא: שכיחות המופעים המיוחדים בקרב התמונות שאנחנו רואים באינטרנט לא תמיד משקפת את שכיחות הנחשים האלה בשטח. אני חושב שפיתונים בעלי מופעים מיוחדים מצולמים הרבה יותר, ושהשכיחות של תמונותיהם באתרים של מגדלים שונים גבוהה בהרבה משכיחות הנחשים עצמם בקרב כלל האוכלוסיה הקיימת בשבי. הערה לסיום: לא הבנתי את ההשוואה לעם הנבחר. צריך לזכור את הדבר הבא: להבדיל ממה שקורה בארה"ב, מגדלים ישראליים בקושי מרבים פיתונים מתכדרים. מעבר לזה, ככל שידוע לי, הדרישה לפיתונים מתכדרים במופעים מיוחדים בארץ אפסית בהשוואה לזו שקיימת בארה"ב. לאור כל זאת, די ברור שבארץ לא תראה יותר מדי פיתונים מתכדרים במופעים חריגים.
 

etay983

New member
הבנתי,זה הגיוני. אך אני חושב ששכחת

לציין עוד דרך שבה אפשר ליצור מופעים מיוחדים והיא הברירה המלאכותית של פרטים שניחנו במופע קצת שונה מן הרגיל. אני לא יודע אם תהליך כזה נעשה גם בנחשים אך הצ'יוואוה,הדני,הטווסון ויונת הדואר הם התוצרים שלו לדוגמא.. העניין הוא שהתהליך איטי (עשרות אלפי שנים כשמדובר במגוון גזעי הכלבים) האם אתה יודע אם המופעים מקורם כולם ממוטציות ספונטניות או שיש כאלה שנבררו בברירה מלאכותית ללא מאקרו-מוטציות (שמשפיעות על מופע). ,
 

רן333

New member
לא מוכרים לי מופעים מיוחדים

של נחשים שפותחו בצורה שאתה מתאר. מה שכן - אין לי ספק שיש תכונות אחרות, בעיקר התנהגותיות, שחוזקו על-ידי ברירה מלאכותית או חצי-מלאכותית לאורך הדורות. מגדלים של כרכני תירס, למשל, משתדלים לבחור לצורך רביה את הנחשים שכצאצאים נטו לקבל גורי עכברים ללא בעיות מיוחדות. Bill&Kathy Love טוענים שבצורה הזו הם יצרו, במרוצת הזמן, כרכנים שעושים פחות בעיות-האכלה כשהם צעירים. Dave&Tracy Barker טוענים שהשיגו תוצאות דומות עם פיתונים מהסוג Antaresia. אגב, כתבתי "ברירה חצי-מלאכותית" מכיוון שלא אצל כל המגדלים הדברים נעשים במכוון. אני מעריך שבחלק מהמקרים - צאצאים בררנים מדי בענייני מזון פשוט אינם שורדים.
 

nevs

New member
אחד מה lines השונים של המופע

הפסטל בבואות יוצר בצורה הזאת של זיווג במשך דורות של הצאצאים הנקיים והיפים ביותר. לגבי הצורה שאמרת לייצור מופעים גנטיים, נשמע לי גם לא מציאותי וגם נורא. המופעים הללו רובם נוצרו או בטבע או בבקיעות נדירות אצל מגדלים (לא מעודכן לגבי פיתונים אבל ידוע לי על מקרים שונים בזעמנים). אני מאמין שעם במשך שנים רבות ימשיך התחום בארץ להתפתח אולי באחד הימים אכן יצא מופע חדש באחד מסוגי הנחשים. צריך להחזיק אצבעות וממש לא לעשות ניסוים חולניים. נבו
 

רן333

New member
במחשבה שניה, נדמה לי שיש דוגמא

נוספת: מופע ה-Okeetee אצל כרכני תירס חוזק ו"נוקה" על-ידי רביה סלקטיבית במשך דורות.
 

naja

New member
לא משתמשים בקרינה מייננת.

המופעים החדשים ש"מתגלים" כל הזמן מגיעים מהטבע. מידי פעם נוצרים מופעים חדשים ע"י שילוב שני מופעים קיימים.
 
כל מילה מיותרת...

אני שמח ומאמין שישנם עוד כמוני שאתה מאפשר להם ללוות את ריבוי המתכדרים שלך...בעתיד כשאני יתחיל עם ריבוי אני כבר יכול לצפות למספר דברים שקרו אצלך ולא להילחץ,כמו ביצה רקובה שאצל מתכדרים אינה משפיעה על השאר,ביוץ אצל מתכדרת ועוד פרטים שבבוא הזמן אצפה אותם בטרם עת.אז שוב תודה רבה לך.
 
למעלה