אני לא יכול לשלול את האפשרות
שדברים כאלה נעשים, אבל זה בהחלט לא ההסבר היחיד לריבוי המופעים המוזרים שאנחנו רואים אצל מגדלים בארה"ב. אני יכול לחשוב על כמה הסברים אחרים. למשל: 1. הפוטנציאל הכלכלי של פיתונים במופעים מיוחדים דוחף חלק מהמגדלים/סוחרים לנסות לאתר נחשים מיוחדים באפריקה (בחוות גידול וכן אצל לוכדים מקומיים) ואז לייבא אותם לארה"ב. לכן, שכיחות המופעים המיוחדים בקרב הנחשים שמיובאים לארה"ב לא בהכרח משקפת את שכיחותם בטבע. 2. כשנחש בעל מראה יוצא דופן מגיע לארה"ב, בד"כ הוא יגיע לידיו של מגדל שינסה להרבות אותו, ולבדוק האם המופע המיוחד עובר בתורשה (ואם כן - באיזה דפוס). אם אכן מדובר בעניין תורשתי, הנחש המיוחד וצאצאיו יזכו לתשומת לב מיוחדת, בנסיון לייצר כמה שיותר צאצאים בעלי אותו מראה מיוחד. גם הגורם הזה יכול לתרום להעלאת השכיחות של פיתונים במופעים מיוחדים. 3. ישנו מה שנקרא designer morphs: מופעים שמיוצרים בצורה מכוונת, על-ידי שילוב של מופעים קיימים. אם אני לא טועה, מופע ה-snow הוא דוגמא למופע כזה. הסיכוי לקבל נחשים כאלה במקרה הוא אכן נמוך מאוד, אבל העניין הוא שבמקרים מהסוג הזה - הנחשים המיוחדים לא מתקבלים במקרה, אלא בצורה מתוכננת. 4. צריך לזכור גם את הדבר הבא: שכיחות המופעים המיוחדים בקרב התמונות שאנחנו רואים באינטרנט לא תמיד משקפת את שכיחות הנחשים האלה בשטח. אני חושב שפיתונים בעלי מופעים מיוחדים מצולמים הרבה יותר, ושהשכיחות של תמונותיהם באתרים של מגדלים שונים גבוהה בהרבה משכיחות הנחשים עצמם בקרב כלל האוכלוסיה הקיימת בשבי. הערה לסיום: לא הבנתי את ההשוואה לעם הנבחר. צריך לזכור את הדבר הבא: להבדיל ממה שקורה בארה"ב, מגדלים ישראליים בקושי מרבים פיתונים מתכדרים. מעבר לזה, ככל שידוע לי, הדרישה לפיתונים מתכדרים במופעים מיוחדים בארץ אפסית בהשוואה לזו שקיימת בארה"ב. לאור כל זאת, די ברור שבארץ לא תראה יותר מדי פיתונים מתכדרים במופעים חריגים.