סיכום בקיעה

רן333

New member
סיכום בקיעה

נכון לבוקר ה-17.9.05, הסתיימה בקיעת הפיתונים המתכדרים שלי שהחלה ב-15.9.05. הביצים הוטלו ב-19.7.05. הנה קצת נתונים: בסה"כ בקעו כל 6 הביצים, וכל הקטנים נראים בריאים. כולם נשקלו (בדיוק של 5+- גרם) ונמדדו. מסתבר שהם די גדולים: א. 65 גר', 43 ס"מ. ב. 65 גר', 42.5 ס"מ. ג. 70 גר', 43.5 ס"מ. ד. 70 גר', 43.5 ס"מ. ה. 60 גר', 43 ס"מ. ו. 65 גר', 42.5 ס"מ. כל הבוקעים עברו בדיקת probe לקביעת הזוויג. כמו בבקיעה הקודמת - אני סובל מעודף בנים זכרים: מבין כל ה-6, רק נחש אחד (ו', ברשימה שלעיל) הוא נקבה; השאר זכרים. הדבר הראשון שהתפלגות זוויגים כזו גורמת לי לחשוב עליו הוא טמפרטורת הדגרה קיצונית. אבל את כל הביצים הדגרתי בטמפ' רגילה: 31.5 צלזיוס. כרגע, ההסבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא איזו שהיא ברכת "שתזכה לבנים זכרים" שקיבלתי במימונה, או משהו כזה. אבל אם יש לכם השערות אחרות - אשמח לשמוע. כל הנחשים נשטפו היטב במים, ושוכנו במערכת של כלובי מגרות שאת בנייתה סיימתי בימים האחרונים. המצע בכלובים שלהם הוא נייר סופג לח, עד לנשל הראשון. אח"כ אעביר אותם לנייר סופג יבש.

רן333

New member
תמונה אינפורמטיבית יותר

של מערכת הכלובים. המערכת מכילה 20 גיגיות פלסטיק קטנות, במידות 30.5x18.5x13 ס"מ. כל הכלובים במערכת מחוממים על-ידי FlexWatt בהספק של 10W ל-foot. מתחת לכל זוג גיגיות מותקנת פיסת אלומיניום שאליה מודבק ה-FlexWatt. המערכת כולה נשלטת על-ידי בקר טמפ' דיגיטלי יחיד, ועל-ידי טיימר. הבקר והטיימר מחוברים כך שניתן יהיה לקבוע שתי טמפרטורות שונות: אחת ליום ואחרת ללילה.

nevs

New member
../images/Emo65.gif רן כל הכבוד ומזל טוב.

אתה כבר יודע כמה אני מתלהב מהגידול המקצועי שלך. אפשר אולי תמונה של מערכת החימום שמתחת לכל כלי? (נראה לי אחלה דרך לטפל בחימום של מספר רב) בנוסף אני מבין שאתה שם את זה רק על חצי מהכלוב כדי ליצור צד קר צד חם. והאם הגשש של הטרמוסטט פשוט נמצא בתוך אחד הכלובים הקרובים אליו? ממש אהבתי את הגידול כל הכבוד. אני מבין שאת מערכת החימום הזו הזמנת באינטרנט נכון? זה לא משהו שאפשרי להשיג בארץ. מתי תזמין לבוא לראות בעיניים ובאמיתי..
בתודה נבו

רן333

New member
אז ככה:

1. קצת קשה לי לצלם תמונות של מערכת החימום שמתחת לכל כלי. בכל מקרה - כל עוד לא מפרקים את כל העסק, הדבר היחיד שתצליח לראות שם זה לוח לבן מ-PVC מוקצף בעובי 2 ס"מ, שבחלקו הרחוק (זה שנמצא עמוק בכל מדף) משוקע לוח מתכתי צור (רצועת האלומיניום שה-FlexWatt מחובר לצידה התחתון). למעשה, אם תסתכל טוב תוכל לראות את זה בתמונה האחרונה ששלחתי. לאור כל זאת, נראה לי שתצטרך להסתפק בתיאורים המילוליים ובתמונות הקיימות. 2. פיסת האלומיניום שאליה מחובר ה-FlexWatt מכסה בערך שליש מהשטח של כל גיגית. 3. הגשש של התרמוסטט ממוקם צמוד לפס החימום באחד המדפים, בין שתי גיגיות. 4. את מערכת החימום בניתי כאן בארץ, בעזרת חברים שמתמצאים בחשמל ואלקטרוניקה. חלק מהרכיבים, כמו הבקר, הטיימר, האלומיניום וה-PVC המוקצף, קניתי בארץ. את ה-FlexWatt עצמו הזמנתי מארה"ב דרך האינטרנט.

Haroman1

New member
רן אני לא מכיר אותך אבל כול הכבוד..

אתה מאוד מדייק ומשקיע בבקיעות שלהם..יחסית לאדם יחיד שמגדל אותם ולא חוות גידול..

naja

New member
מזל טוב.

ההתפלגות של הזויגים היא מיקרית לחלוטין, אני לא חושב שלטמפרטורה יכולה להיות השפעה בנושא.

OREAL1111

New member
מזל טוב!

הארונית יצאה ממש יפה..והיא גם ניראית מאוד נוחה ושימושית . זאת הבקיעה היחידה מההטלות השנה?

מזל טוב רן

בנוגע לארונית,באיזה אצמעי חימום אתה משתמש ובאיזו צורה? בנוגע לזוויגים שתי שאלות.אני יודע שבבני אדם מין הילוד תלוי בגנים שהזכר מעביר ובזוחלים? יש קשר? או שזה גם הנקבה אחראית? ובקשר לטמפ' בזעמנים אני יודע שיש קשר בין טמפ' גבוהה לריבוי זכרים וטמפ' נמוכה לנקבות,הדבר שונה בפיתונים?

OREAL1111

New member
תיקרא טוב..

"כל הכלובים במערכת מחוממים על-ידי FlexWatt בהספק של 10W ל-foot. מתחת לכל זוג גיגיות מותקנת פיסת אלומיניום שאליה מודבק ה-FlexWatt."

naja

New member
אסף, אתה טועה בקשר לטמפרטורה.

אין נחש שהזויג שלו מושפע ע"י טמפרטורה. זה קיים בצבים, בתנינים ובחלק ממיני הלטאות. בזוחלים, כמו בציפורים, לזכר יש שני כרומוזומי מין זהים ואילו לנקבה יש שנים שונים(ההיפך מיונקים.).

למעלה