סיכום ביניים :(

שמוצקין

New member
סיכום ביניים :(

טוב עכשיו אחרי שקניתי 5 מוצרים בשנים האחרונות צריך לעשות סיכום ביניים
1 אקורדיון : הגיע מרוסק. פייפאל לא החזירו לי את הכסף כי הכלי הגיע אחרי יותר מ 45 יום ( אז זה היה משך האחריות של פייפאל ) אף אחד לא טרח לאמר לי , מה לעשות עם במידה והמוצר לא מגיע תוך זמן נתון . איביי ופייפאל רק דאגו ליצור אווירה של אופוריה ותחושה שהכל יהיה בסדר עם הבטחות עמומות .
2 כתפיות לאקורידיון . טעיתי והזמנתי את המוצר הלא נכון כי זה נראה דומה מאד בתמונה לכתפיות. בעצם זאת היתה רצועת יד.
3 קלידים שמתחברים למחשב : שבוע של סיוט עד שלמדתי להפעיל אותה חשבתי שההיא מקולקלת. .
4כתפיות לאקודיוון . הפעם היה בסדר

5 ויולה חשמלית הוצאתי אותה היום מהמכס וכמעט החרימו לי אותה כי המוכר רשם קבלה על סכום לא נכון וזה לא התאים לאסמכתות שאני הבאתי . כרגע היא לא עובדת כי אני לא יודע איך להרכיב אותה . אני מקווה שהיא לא מקולקלת .
קיצור זהו . המסחר האלקטרוני כאן כדי להישאר אבל אולי זה בגלל שפראיירים לא נגמרים אלא רק מתחלפים .

Amiram_e

New member
כניראה יש דברים שלא בשבילך

תקנה רק בחנויות, תלך תתווכח על המחיר,תחפש חנייה, תתעצבן שקבלת דו"ח,
עזוב אותך מסמארטפון, זה רק תקלות, מסכים נשברים, עדיף המכשיר לבנה/ נבוט
מ- 1991, הרבה יותר עמיד.
כשאתה רוצה ליצור קשר עם שירות לקוחות , תרד למטה, יש פקס בחנות הפינתית.
אם לא עבד הפקס, עדיף לשלוח מכתב.

שמוצקין

New member
איביי באמת לא בשבילי
וכנראה שהיא מתאימה רק

לקונים שהם עצמם סוחרים באיביי ויודעים להתמודד עם כל הבעיות . דו"ח אני לא אקבל כי אני מגיע באוטובוס . כך גם הגעתי היום למכס כדי לשחרר את ההזמנה מסין. רוב קרוביי וידידיי שקנו באיביי הציצו ונפגעו . ותודה רבה על ההתתפות שלך בצערי זה באמת נוגע ללב
. הפתרון לשרירות הלב של הרשויות ולרמאות של בעלי החנויות הוא לא לקנות באיביי אלא פשוט לרדת מהארץ .זה מה שאני הולך לעשות . אתה חייב להודות שזה יחסוך לך הרה יותר שזה יחסוך לך הרבה יותר
הוצאות דיור מזון וכו . אני פעיל חברתי אגב . אני משתתף במחאת הדיור כבר ארבע שנים ... בקיצור עולים לאירופה .

Amiram_e

New member
בקיצור קלטתי אותך

אתה כנריאה מאלה שרק מתלוננים כל הזמן. בדרך כלל לאלה נידבקות הבעיות.
אני בניגוד לך, לא מאשים אף אחד אחר בבעיות שלי. לא את המדינה, לא את הממסד ולא את הממשלה.
בעיות דיור? אני רואה כמה צעירים מבלים כל לילה בפאבים ומסעדות, נוסעים שלוש פעמים בשנה לחו"ל, חיים כאילו שאין מחר, אחר כך בוכים שאין להם כסף.
כולם כמובן חיביים לחיות בתל-אביב. זה הסטייל נכון?
אני גרתי אצל ההורים עד גיל 31 וחסכתי כסף. לא אומר שלא ביליתי, אבל לא השתוללתי. בימים אלה אני ואשתי מסיימים משכנתא.
לרדת מהארץ? מאחל לך בהצלחה. יש לי אזרחות אירופאית ואני פה בשביל להישאר. אף מקום, לא ברלין לא מקום אחר לא יחליף את מדינתינו.
אם יוגורט זה מה שעושה לך את זה ומצד שני אתה מתעלם מאיסלאם שמתפשט בכל אירופה, מאחל לך שוב בהצלחה.
בקשר לאיביי:
רוב האנשים שאני מכיר שהם אנשים שמחים בחלקם נהנים מאוד מאיביי וכל מסחר אלקטרוני אחר.
זה לא נכון שצריך להיות סוחר על מנת להתמודד עם הבעיות. רוב הקונים הם לא סוחרים, הם פשוט מתמודדים עם הבעיות, מסתכלים על כל מקרה לגופו (מזעור נזקים בבחירת מוכר, זוכר?) ומשתדלים לקחת דברים בפרופרוציות. זה בסך הכל קנייה של מוצר. לא מדובר פה בחיים או מוות.
איביי זה לא גוף או ממסד. איביי זה אוסף של מוכרים כמו ביתנים בתערוכה, כך שכל מוכר הוא לעצמו. אני בתור מוכר נותן לקונים שלי שירות מליון דולאר, גם אם זה יהיה במחיר של הפסד.
חבל שלא היה לך המזל להיות לקוח שלי. :)

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל שהתחלת לקנות מוצרים יקרים לפני שלמדת את המערכת

והבנת מה ההגנות שלך ואיך לממש אותן, איך לבדוק אמינות של מוכר, איך להשוות, איך להסתדר...
&nbsp
1. פייפל שינו את הזמן ל-180 יום בנובמבר 2014. אם הזמנת בשנה האחרונה זה לא מסתדר עם דבריך. כמו כן אם קנית באיביי ניתן לפתוח מחלוקת שם, תוך 30 יום מהתאריך האחרון המשוער להגעה (שהוא עצמו בד"כ יותר מ-30 יום ממועד הקנייה, כלומר בסה"כ מדובר ב-60 יום לפחות) וזה קיים כבר שנתיים לפחות.
&nbsp
2. טעות שלך, על מה תלין?
&nbsp
3. אז לא למדת להפעיל אותה, מה הקשר להזמנה מחו"ל? אם קשה לך להתמודד טכנולוגית, אולי זה באמת לא בשבילך.
&nbsp
4. נו, לפחות זה.
&nbsp
5. שוב, צריך לדעת ממי לקנות, ודאי כשמדובר במוצרים יקרים. במקרים כאלה חשוב להזמין מותגים מוכרים, מוצרים שאתה כבר מכיר אותם ובדקת מראש שהם עונים לצרכיך, מחנות אמינה שנותנת שירות כהלכה.
&nbsp
כל זה נכון גם לקניות פיזיות, קל וחומר לקניות מרחוק! אתה כנראה מתנהל לא נכון ואולי מחפש עסקאות זולות על חשבון האמינות ולכן משלם את מחיר הפזיזות.
&nbsp
המסחר האלקטרוני מצליח היטב בכל העולם ורק עולה ופורח. אני מזמינה מכל העולם כבר למעלה מעשור (ומעולם לא מכרתי כלום, אני לא סוחרת) ואני מתנהלת צרכנית כפי שאני מתנהלת גם בישראל: קוראת את הכול – את פרטי המוצר, תנאי הרכישה, תנאי ההחזרה, תנאי ההגנה... הכול! מחפשת משובים של קונים, בודקת מה אומרים, מחפשת המלצות... כן, זה מייגע. כן, לפעמים זה מעצבן להשוות ולבדוק ולקרוא ולהתעמק. לא, אין בררה ואין קיצורי דרך. לקנות בזול לפעמים יכול לעלות ביוקר.

שמוצקין

New member
בקיצור באיביי הלקוח תמיד אשם . הבנתי ותגידי

למה אני צריך לקנות מוצרים זולים באיביי ? הרי בשביל לחסוך שקלים בודדים לא שווה לי כל הטירחה . חוצמזה כמה מוצרים זולים אני אמור לקנות עד שאהיה כשיר להיותקונה מן המניין באיביי ? מעבר לכך איביי משקיעים מאמץ פרסומי ניכר כדי ליצור מצג שווא כאילו מדובר בקנייה חסרת דאגות ! זה מצג שווא !!!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנת כי זה ממש לא מה שאמרתי. להפך, יש לך הגנה כקונה

אבל אתה צריך לדעת כיצד להפעיל אותה, כי יש תנאי שימוש וצריך להכיר אותם.
&nbsp
אתה לא צריך לקנות מוצרים זולים באיביי; אבל כשאתה מזמין בקנייה מקוונת, ב"שלט רחוק", בפרט מחו"ל, יש בכך תמיד סיכון מסוים, וצרכנות נבונה מנסה למזער סיכונים. כשאתה נכנס לאתר חדש ואתה חסר ניסיון, להתחיל ממוצר יקר זה סיכון, אלא אם אתה מכין "שיעורי בית" – לומד את הפלטפורמה, מבין איך היא מתנהלת ואיך אתה צריך להתנהל כדי להבטיח את עצמך.

אבי לב50

New member
שמוצקין אתה יודע כמה מוצרים כבר קניתי באיביי?

הרבה.
תנחש כמה פעמים קבלתי מוצרים לא תקינים/מקולקלים/לא מתאימים?
לא מעט.
כמה פעמים הפסדתי את הכסף?
אפס.
לדעתי אתה טועה בכיוון המחשבה שלך, וכפי שכתבתי כבר מספר פעמים בעבר אני רק קונה ולא מוכר, כך שאין לי שום אינטרס שהוא שונה מהאינטרס שלך.
מצד שני בשביל חיסכון של שקלים בודדים (כפי שכתבת) לא אקנה באיביי אלא במקום שאוכל למשש ולבדוק את המוצר.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, במקרה שלי רוב המוצרים שקניתי היו תקינים

בד"כ לא היו לי נפילות, כי דאגתי לבדוק מה וממי אני קונה. כמובן, אם קניתי מוצר סיני זול לא הופתעתי שהוא החזיק כמה שהחזיק...

אבל גם אני, כמוך, מעולם לא הפסדתי כסף. אם המוצר היה לא תקין / לא הגיע (זה קרה מעט מאוד, כמעט הכול הגיע בסוף) קיבלתי החזר מלא. אם הייתה איזושהי בעיה במוצר או שהוא לא היה בדיוק כמתואר, לרוב התפשרתי עם המוכר על החזר חלקי וסגרנו את הנושא לשביעות רצוני.

אבל כן, יש דברים שאני לא אקנה באיביי בכלל או בהזמנה מרחוק בפרט, ויש דברים שאקנה רק אחרי חריש עמוק ובדיקה מקיפה של המוצר ושל המוכר.

למעלה