סיכויי קבלה

אנה250

New member
סיכויי קבלה

שלום לכולם,
שאלה בנוגע לסיכויי הקבלה..
ציונים- ממוצע בגרות בת"א 111, פסיכומטרי 732.
ידוע לי שנתוני הפתיחה שלי לא הכי טובים, כרגע נרשמתי רק לתל אביב, למרות ההמלצה הרווחת להרשם לכל האוניברסיטאות, בעיקר משיקולי מיקום (עבודה, מגורים).
אז למרות שהנתונים די מינימליים, בכל זאת רציתי לשאול אם לדעתכם יש סיכוי כלשהו להתקבל ואיזה ציון מור יידרש לשם כך (אני מניחה שבסביבות 220..)

במקביל אני חושבת על לשפר בגרויות בתנך והסטוריה ל5 יחידות (כרגע יש לי 5 יחידות במתמטיקה, אנגלית כימיה פיסיקה וספרות, ואין שם מה לשפר במיוחד..)
האם לדעתכם יש טעם לגשת לבגרויות הקיץ האלה?
חשבתי על זה מתוך מחשבה שיש סיכוי סביר שלא אתקבל שנה הבאה, ועדיף שאגש כבר עכשיו לבגרויות הקיץ כדי לנסות להתקבל שנה אחרי.
כמובן שאם אני לא אתקבל השנה לתל אביב, ארשם שנה הבאה להכל, די מתוך התפשרות (לא כי הפוקלטאות האחרות פחות טובות, אלא כי עניין המיקום ממש קריטי עבורי).

לסיכום,
מה לדעתכם ציון המור הנדרש עבורי בשביל להתקבל לתא?
והאם לגשת בכל מקרה לבגרויות הקיץ?
ואם כבר, אם למישהו יש הסבר או מידע איך להרשם לבגרויות ואיך להתחיל את כל התהליך הזה אשמח לעזרה.

תודה לעונים

talmarsh1

New member
פסיכומטרי

כמה פעמים עשית פסיכומטרי?
הבגרות שלך טובה לדעתי. פסיכומטרי ייתן לך הרבה יותר כי הוא 70% מהסכם. תוסיפי לזה שבגרות נוספת יכולה להוריד את הממוצע וגם אם תעלה אז לא תשפיע על הסכם יותר מדי.
אני אסתכן ואומר שאם עשית 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית, גם יש סיכוי סביר שיש לך יכולת להוציא הרבה יותר.

עוד נקודה למחשבה, שיפור פסיכומטרי יכול להציב אותך במצב טוב יותר גם בפקולטות אחרות (נכון את כרגע לא רוצה שם). ואגב לפי דעתי יש סיכוי שאת עוברת את הסכם בטכניון (שם לאחר המיונים אין חשיבות לסכם).

לגבי מו"ר, אי אפשר לדעת. אם את עוברת את הסכם בתל אביב (גבולי) אני הייתי ניגש ומנסה את מזלי - ציון ממוצע לא יספיק לך אבל את גם לא צריכה משהו מטורף.

בהצלחה.

אנה250

New member
פסיכומטרי ובגרויות

היי, עשיתי פסיכומטרי פעם אחת בתיכון שאותו אני לא ממש מחשיבה, ועוד פעמיים אחרי זה. פעם ראשונה 714 פעם שנייה 732. שאלתי על הבגרויות כי באמת שאני לא מאמינה שאני אצליח לשפר את הפסיכומטרי מעל זה. כמובן שאם לא אתקבל אני אנסה שוב, אבל כל דרך אחרת עדיפה לי.
אנגלית- הוצאתי 98 ב5 יחידות ומתמטיקה 86. האמת אולי יש אופציה לשפר מתמטיקה כי רק 007 דפק לי את הממוצע. אני פשוט לא יודעת אם בימינו זה אותם שאלונים, כי ב05 קיבלתי 100 וב06 משו באזור ה90.

אנה250

New member
4 שנתי

אגב שכחתי לציין שנשרשמתי בעדיפות שנייה למדעי הרפואה ומדעי החיים.
לדעתכם עדיף אולי להתחיל כבר את זה ואז ארבע שנתי במקום לשבור את הראש עוד שנה?
כמובן במידה וציון המור לא יהיה מספק..

toxic babe

New member
לדעתי עדיף לך 6 שנתי

4 שנתי זה קצת מטעה.. כי זה 3 שנים תואר ראשון ובמידה ועוברים את כל מבחני הקבלה ומתקבלים זה עוד 4 שנים ועוד שנה סטאז'. אז במקרה הכי טוב מסיימים תוך 7 שנים לימודים ועוד שנה של סטאז'. במקרה שלך יש לך ציונים טובים, הפסיכו' במגמת עליה. לדעתי שימי דגש על שניהם כדי לשפר את הסיכויים שלך לפעם הבאה, אם השנה לא יצליח. לנסות להעלות פסיכו' כמה שיותר וגם בבגרויות אפשר להוסיף נקודות מתנה כמו 5 גיאוגרפיה למשל.

למעלה