סיכויי צמיחה לדתות

deathcaster

New member
סיכויי צמיחה לדתות

איסלם- מצוינים
יהדות - עלובים

אתאיסטים וחסרי דת - מקום שלישי בעולם לאחר הנצרות והאיסלם.

אלו המסקנות הראשיות ממחקר חסר תקדים בהיקפו על אוכלוסיית העולם

http://www.holesinthenet.co.il/archives/71845

יאללה מחב"תים.... תתחילו עם מכבסות המילים שלכם, כי הרי עובדות לא נוטות לבלבל אתכם.

Sophalin

New member
לא שאני מחפש תירוצים

אבל אני חושב שהיהדות בכלל לא מנסה להתפשט.
כלומר כן, הם מנסים להחזיר את כל מי שהם מחשיבים יהודי בתשובה אבל זה רק ברמת האוכלוסיה היהודית (ואולי כדי להוסיף ולהגיד האוכ' היהודית בישראל) ומעבר לזה היא לא מנסה בכלל להתפשט (כמו למשל הנצרות או האיסלם)
אז הדיון הזה הוא קצת חסר ערך...

לאונידס

Active member
בראיה "הסטורית" אני לא מסכים איתך

"הסטורית" במרכאות כי מדובר באמונה דתית, לא בנכונות עובדות הסטוריות.

לפי ה"הסטוריה" האורטודוקסית במעמד הר סיני היו מליוני יהודים, שלושה מליון בני אדם בכלל או שלושה מליון בתי אב (תלוי מה נוח להם באותו רגע).
הם גם מנסים לשכנע אותנו שמאז ועד היום היהודים או לפחות רובם המוחלט היו אורטודוקסים.
אז איך אין היום מיליארד יהודים לפחות?
לשיטתם היהדות לא מתרחבת, היא מאות שנים מתכווצת.

Sophalin

New member
אולי אבל זה לא קשור

לזה שהמסיונריות היהודית מוגבלת ליהודים (מבחינת מוצא אתני) בלבד ולאלו שמנדבים עצמם להיות חלק מהעם היהודי (שהם מעטים יחסית)

כלומר מבחינת הרבנים השונים בארץ ובעולם, גודלה של היהדות ביחס לדתות אחרות הוא נתון חסר משמעות
אני אפילו אגיד יותר מזה - בשבילם עצם זה שהיהדות היא הקטנה בדתות ומאפשרת לנו להיבדל ולהיות "הטופ שבטופ" רק מחזקת אותם שככה זה צריך להיות.

אלוהימת

New member
יש מקום לאופטימיות

גם בעם היהוד יש לקבוצה שלא משייכת את עצמה לשום דת!
התופעה נפוצה מאוד בארה"ב, שם רבים בקהילה הרפורמית הגדולה,
אינם מאמינים והולכים לבתי כנסת כמו שבקהילות אחרות הולכים למועדות חברתי, וזאת כדי לשמור על זהותם כבני העם היהודי.
התופעה קימת גם בקרב מהגרים מאיטליה, יוון וקהילות מהגרים נוספות.

Sophalin

New member
אז מה?

יש לו שם והשם מוכר לכולם וגם יותר קל לקרוא לו בשם הזה בייחוד לאור העובדה שהפורום פעיל בעברית...
אתה סתם מתחכם

Sophalin

New member
אתה גולש בפורום הזה הרבה לפני

שאני נהיתי מנהל ואתה לא יודע את שמות הנפשות הפועלות כאן?
אני אילן
דת'קאסטר הוא זוהר
אסננוש היא אסנת

קשה לי להאמין שאתה באמת לא יודע.

זו לא בקשה מיוחדת שלו (או שלי) זה פשוט מוזר שאתה כותב את הכינוי שלו בעברית...

deathcaster

New member
חפש מי היה בנדיקט ארנולד ותדע

benedict arnold

New member
בוגד זה עניין של פרספקטיבה, זוהר

בוגד בעיני צד אחד הוא פטריוט בעיני הצד השני. מבחינת הבריטים ארנולד רק עשה את חובתו הפטריוטית.

מקורו של הכינוי "בנדיקט ארנולד" באירועים הקשורים לאתר חופש ולעמותת "עם חופשי" מלפני שנים רבות. מבחינתם של כמה מהאישים שהיו מעורבים בפעילות באותם הימים כותב השורות הוא סוג של בנדיקט ארנולד.

deathcaster

New member
תגובה

"בוגד זה עניין של פרספקטיבה" - ללא ספק...

"בוגד בעיני צד אחד הוא פטריוט בעיני הצד השני"- נכון.

"מבחינת הבריטים ארנולד רק עשה את חובתו הפטריוטית"- לא נכון (ע"פ הגדרת הפטריוטיות: "פטריוטיות הוא שם כולל לאהבה ונאמנות שאדם חש כלפי המדינה בה הוא חי"), ארנולד לא חי בבריטניה וגם לא נולד שם, וגם היה גנרל אמריקני ולא בריטי, לאחר מכן הוא ערק לבריטניה, דבר שעושה אותו לבוגד ע"פ כל הגדרה מצד האמריקנים. כיוון שהוא לא חי בבריטניה בעת עריקתו הוא לא נחשב לפטריוט.

"מקורו של הכינוי "בנדיקט ארנולד" באירועים הקשורים לאתר חופש ולעמותת "עם חופשי" מלפני שנים רבות. מבחינתם של כמה מהאישים שהיו מעורבים בפעילות באותם הימים כותב השורות הוא סוג של בנדיקט ארנולד."- משפט זה חסר משמעות ואינו רלוונטי לדיון, אם כי אני שמח שבחרת בכינוי זה, כנראה שאתה מרגיש שלם איתו (וכפי שציינת... בוגד או פטריוט- עניין של פרספקטיבה, רק מעניין מדוע אתה חושב שאתה פטריוט ועל מי או על מה אתה חושב שאתה הגנת/מגן?)

benedict arnold

New member
טעות נפוצה, יקירי

רבים שוכחים שמלחמת העצמאות האמריקאית הייתה במדה מסוימת גם מלחמת אזרחים. מצד אחד עמד מחנה "הפטריוטים" שביקשו להיפרד מהאימפריה הבריטית ומנגד עמד מחנה ה"לויאליסטים" שרצה להשאר בה. מעריכים ששיעור הלויאליסטים תומכי המלך עמד על סביבות שליש מכלל אזרחי המושבות. בקנדה הם היו רוב ועל כן זו נותרה באימפריה. לאחר המלחמה רבבות לויאליסטים עקרו מארה"ב.

לפיכך נכון יהיה לומר שבנדיקט ארנולד היה פטריוט אמריקני (לא בריטי!) שלרוע מזלו תמך בצד המפסיד בסכסוך פנים-אמריקאי על עתיד המושבות.

deathcaster

New member
טעות?

או שאתה משנה את הגרסה שלך לאחר שהובהרה לך טעותך?

אל תקרא לי יקירי, בינתיים לא הוכחת שאתה יכול להתנשא מעליי, נהפוך הוא.

והדיון הוא לא על ההיסטוריה האמריקנית, הוא בסה"כ היה שנתבקשת לכנות אותי בשמי, משימה פשוטה שנראה שאינך מסוגל לבצע אותה.

benedict arnold

New member
לא הבנתי, זוהר

המחקר הדמוגרפי שציינת - מה הוא מוכיח, לדעתך. איזה טיעון אתה מבסס עליו.

deathcaster

New member
תגובה

הוא לא מוכיח דבר, הוא רק מצביע על כך שהסיכויים של היהדות לגווע גבוהים, ואחוז חסרי הדת בעולם גדל.
נוסיף לכך את הסטטיסטיקה של 30 השנים האחרונות שאינה תלויה במחקר זה שאחוז חסרי הדת הולך ועולה...

ומכאן הטיעון היחיד שאני מבסס עליו הוא שזה לדעתי דבר טוב ואני מקווה שהמגמה תימשך.

למעלה