סיכה שנמצאה היום

חן L1

New member
סתם לידע כללי,

ישנם עוד גורמים שמשפיעים על התיארוך של כפתור. במיוחד נכון הדבר כאשר אין חותמת בגב הכפתור: צורת הכפתור שלך ואופן הכנתו (גם אם לא הייתה חותמת בגב הכפתור), מעידים במידה רבה של וודאות, שהוא מהתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.
לעיתים, החומר ממנו עשוי כפתור היא גם אינדיקציה כללית נוספת לנושא זה ועוד.
בתקופות מוקדמות יותר למאה ה-20, לא תמיד ניתן לתארך כפתור בצורה מדויקת ומצורפים דוגמאות להבדלי טווח של תיארוך כפתורים:
הראשון, דוגמא לתיארוך בטווח של כ20 שנה. כפתור לשימוש אזרחי שיש לתארך אותו לפי צורתו והחותמת משנות ה-30 לבין שנות ה-40 של המאה ה-19.
השני, דוגמא לתיארוך מדויק יותר. כפתור משרתים שניתן לתארך אותו בקלות לפי החותמת לבין השנים 1871-1873 (בכפתורי מסוג זה, לרוב יש תיארוך טוב מאוד).

חן L1

New member
כפתורי מדי משרתים

במאות ה-18 וה-19 רוב המשפחות בעלות היכולת הכלכלית להחזיק קבוצת משרתים מכובדת, סיפקו למשרתיהם בגדים עם כפתורים שעליהם בדרך- כלל הופיעו סמלים ועיצובים של משפחת האצולה. על כן, נקראו כפתורים מסוג זה בשם "כפתורי מדי משרתים" (כיניתי אותם בקיצור "כפתורי משרתים" קודם לכן, בשל השימוש שלהם, ופשוט כי נוח לכנות אותם בקיצור הזה, אך "כפתורי מדי משרתים" הוא המינוח המדויק יותר).
לאחר המאות ה-18 וה-19, השימוש בכפתורים אלו השתנה והחלו להשתמש בכפתורים אלו לטכסים רשמיים ואירועים מיוחדים עד לימינו.
על כפתורים מסוג זה מופיעים סמלים שונים, יצורים מיתולוגיים (כגון: גריפון, פגסוס, פויניקס ועוד), מונוגרמות, חיות ועופות, שלטי אצולה ועוד.
מצורפות דוגמאות מהאוספון.

כ חיים

New member
אוסף מעניין וייחודי

היכרתי אספן שהיה לו אוסף יחודי של כפתורי מדים של כל החילות והצבאות שהיו בארץ למן חיל נפוליאון, הצבא העותומני ועד הצבא הבריטי ששרתו בו חיילים ממדינות שונות - אוסטרליה, ניו זילנד וחיילים הודים סיקים, מה שבא לידי ביטוי גם בכפתורי מדיהם.
בצבאו של נפוליאון שניסה להשתלט על הארץ ממש בסוף המאה השמונה עשרה היו כפתורי מדים שונים לכל יחידה וכנראה שונים לבעלי הדרגות והתפקידים השונים.
למרבה הצער האוסף היחודי הזה נגנב מהאספן בזמן פריצה שהייתה בביתו יחד עם אוספים חשובים אחרים.

גרשונוב

New member
מעניין מאוד, תודה.

התקופה עליה אתה מדבר גם מסבירה את הפטינה המרשימה.

כ חיים

New member
תודה חן על המידע הנוסף

לגבי שנת 1938, נראה לי מאוחר מדי אלא עם המדים של השוטרים נשארו אותם מדים ולא היה בהם שינוי. מאז 1932.

בוקר טוב,כן שאני רואה סיכה זו או אחת אני לוקח שנקל

בוקר טוב.
שאני רואה יכה זו או אחרת אז אני מוציא מהכיס שנקל ונותן לבעל הסיכה ולקוח אותה.
או שאני לקוח אותה כבונס לכמה מטבעות וכך קרה גם הפעם
אולי תרצי אותה ,אשמל לך בכייף.
שלחי במסר הכתובת.
מאיר כרמיאל

חג עצמאות שמח. תודה על היורו הספרדי הוא הראשון

תודה לך .
שמחתי מאוד.
מה שנותר לנו זה בריאות
מאיר

מאיר, לא שמתי לב שהוא ספרדי כי קיבלתי אותו בצרפת.

האמת שבזכותך למדתי עכשיו שביורו יש צד אחיד ותד לאומי לכל מדינה. מעולם לא שמתי לב לכך. ממה שקראתי עכשיו במטבעות של 2 יורו מותר למדינות לציין גם אירועים מיוחדים בצד הלאומי.
זה מאפשר הרבה וריאציות לאוסף. אגב, האם במטבעות הסנטים של היורו יש גם צד לאומי? אם כן אבדוק מה יש לי, אולי אוכל להשלים לך.
חג שמח!

חג עצמאות שמח גדלנו בשנה.תודה תודה על....

אברהם.
תודה על השטרות
תודה על הבולים.
תודה על הגלויות .
תודה על הכל.
טרם בחנתי הכל .
שוב תודה תודה.
מאיר כרמיאל

למעלה