סיכה שנמצאה היום

סיכה שנמצאה היום

powo

New member
תתחדש מאיר

יופי של פריטים מגעים אליך לכרמיאל.הסמל של מכבי כבר באלבום.ופתאום יש לי אוסף נחמד.ומאיר מחכה לך מעטפה בדואר של כרמיאל.תהנה

גרשונוב

New member
תתחדש. גם אצלי הצטרפה פיסת מתכת לאוסף.

כפתור שהיה חלק ממדי משטרת עיריית תל-אביב.
גוף שיטור שהוקם בשנות העשרים.

למישהו יש מושג ממתי הכפתור ?

חן L1

New member
תיארוך: משנת

1925 ועד שנת 1932 או 1938 בערך. הכפתור יפיפה ותתחדש !
אגב, אם לא אכפת לך שאני שואל, האם השתמשת בצילומים קיימים להמחשת הכפתור שנוסף לאוספך או שהחנות משתמשת בצילומים של הכפתור שברשותך?

גרשונוב

New member
תודה.

כשגיליתי שהחנות עוד קיימת יצרתי איתם קשר ושלחתי להם תמונות.
חשבתי שהם יהנו לראות את הכפתור ו/או יוכלו לתארך אותו יותר במדויק.
הם הכירו אותו, אבל בקשו להשתמש בתמונה. ולא היתה לי שום בעיה עם זה.

ואם כבר עסקי חותמות ותיקים, בהקשר לאוסף המקסים שהראית,
אולי תהנה לראות את החותמת הזאת.

חן L1

New member
בהחלט מהנה

בעיקר וזו הפעם הראשונה שאני רואה חותמת של בית קולנוע בכלל, אז תודה רבה.
חוץ מזה, הכפתור שלך הוא אחד היותר יפים שיצא לי לראות, כולל חותמת הגב.

חן L1

New member
לגבי התיארוך,

1932 או 1938:
שנת 1932 היא השנה שבה חברה משטרת ת"א למשטרת המנדט הכללית, לכן הגיוני יותר שאז יוחלפו המדים למדים הארציים, אך צריך לקחת בחשבון שלפעמים המשיכו להשתמש בכפתורים זמן מה לאחר "סיום תפקידם" הרשמי. כלומר, זה שבשנה זו החליטו לצרף את המשטרה העירונית של ת"א לארצית, לא מחייב שהפסיקו את השימוש בכפתורים אלו באופן מיידי (בניגוד לשימוש במטבעות, שאז התיארוך הוא לרוב מוחלט).
מאחר והתאריך הבא המשמעותי בהקשר למשטרת ת"א הוא שנת 1938 (אחריו 1948), השנה שבה נוסד המשמר האזרחי בת"א, וצריך לזכור שלמשמר האזרחי בזמן ההוא היה כוח שיטור עם סמכויות שיטור נרחבות (המשמר האזרחי עבר לפעול לצד המשטרה, ולא כחלק ממנה, רק בעקבות החוק של שנת 1974), כלומר, היה בתאריך זה שינוי ניכר בכוח המשטרתי של ת"א, צרפתי אותו כאופציית סיום השימוש בכפתורים. זאת אפשרות, אך לא הכרחית כמובן.
מצורפות דוגמאות מהאוספון שלי בנושא זה, מסוף המאה ה-18 ועד שלהי המאה ה-19.

powo

New member
חן.אתה מתקלף כמו בצל.שכבה אחר שכבה.אוסף אחר אוסף יפה יפה

חן L1

New member
תודה.

הכפתורים אינם מקומיים. זוג כפתורי המשרתים שבתמונה השלישית הם אנגליים והשאר צרפתיים.

hadi orr

New member
פשוט מקסים. כל הכבוד על האוספון ועל החשיפה בפנינו. תודה

כ חיים

New member
סבירות גבוהה שהכפתור יוצר לא יאוחר מ1932

שאז חדלה המשטרה בת"א לתפקד כמשטרה עירונית מקומית והייתה לחלק ממשטרת המנדט.
תחילת המשטרה העירונית בת"א הייתה ב1921 ולא ב1925.

חן L1

New member
חיים תסלח לי, אבל העובדה

שהמשטרה העירונית בת"א פעלה בין שנת 1921 לשנת 1932. זהו נתון מצוי (ויקיפדיה ועוד). על כך אין עוררין וגם השואל עצמו היה מודע לזמן פעולת המשטרה העירונית של ת"א (אני יודע, כי באתר של החברה שהוא ציין מופיע בטעות תאריך זה כתיארוך של הכפתור).
מן הנתון עולה מן הסתם שהכפתור לא יוצר לאחר שנת 1932 (ומן הסתם, לא כתבתי בשום מקום שהוא יוצר לאחר שנה זו), ולכן השאלה מתייחסת בהכרח לזמן השימוש ולא למתי הפסיקו לייצר את הכפתור.
ובכל מקרה, אם התכוונת לזמן השימוש (ולא ייצור) הכפתור אז אין מחלוקת בינינו, שכן כתבתי מפורשות כך:
"שנת 1932 היא השנה שבה חברה משטרת ת"א למשטרת המנדט הכללית, לכן הגיוני יותר שאז יוחלפו המדים למדים הארציים, אך צריך לקחת בחשבון ..." כלומר, צריך לקחת את התאריך 1932 כתאריך ראשי לסיום השימוש, אך ניסיוני בתחום זה לימד אותי שהשימוש בכפתורים אינו נפסק תוך רגע (יתרה מזאת, ידוע על שימוש חוזר בכפתורים בהפרשי זמן של שנים רבות בתקופות מסוימות ולא רק) ולכן אני מציע את התאריך 1938 כתאריך משני לסיום השימוש בכפתור.
לגבי הסיפה של דבריך : תחילת המשטרה העירונית בת"א הייתה ב1921 ולא ב1925.
שוב, השאלה היא לא מתי פעלה המשטרה העירונית בת"א (נתון ברור, ידוע ומצוי), אלא ממתי הכפתור וברור מאליו ממבט ראשון שהכפתור הזה לא נעשה בו שימוש (ואגב גם לא נוצר) לפני שנת 1925. שים לב שרותי לא שאלה על שנת 1925 שכתבתי אלא על החלק השני, כי היה ברור לה שהכפתור משנת 1925 והילך.
הסיבה לכך מאוד פשוטה, הסמל של העיר תל אביב, כפי שמופיע על הכפתור נוצר רק בסוף שנת 1925.
ובמילים אחרות, אין אפשרות שהכפתור מלפני שנה זו.

גרשונוב

New member
איזה אלוף! תודה על הצלבת המידע.

תארוך של כפתור זו פעולה זניחה לחלוטין, אבל זה תירוץ מעולה להיחשף להרבה שכבות של מידע. לדוגמא, לא חשבתי לרגע לבדוק את עיצוב סמל העירייה כעוד משתנה. רעיון מעולה.

פניתי ליצרן מכיוון שכתוב שהעסק שלו עבר מיפו לככר המושבות ב1929, ותהיתי אם הדבר צוין על התוצרת שלו. במידה וכן, נוכל לתחום את ייצור הכפתור בין 1925 ל 1929. לגבי השימוש, כפי שכתבת, אפשר לבצע ניחוש מושכל.

ככה עושים מרק כפתור.

רק נותר לגלות מי לבש אותו....

למעלה