סיירת צנחנים.

eskimo style

New member
סיירת צנחנים.

אם מישהו יוכל לאמר לי מהו המסלול לקבלה לסיירת צנחנים, ומה הנתונים הדרושים לכך, אני אודה לו מאוד.

demoloc

New member
ככה

קודם צריך להתקבל לצנחנים. כלומר גיבוש צנחנים או לסיים גיבוש טיס או גיבוש יום סיירות כלשהוא אחד לפחות ולעבור ריאיון. לאחר הגיוס ללכת לגיבוש יחט"יות(לא כמאותר דובדבן) ולקוות להתקבל

eskimo style

New member
..

ואם עברתי גיבוש צנחנים, ולא התקבלתי לאחר גיבוש יחטיות, לאן אני שייך? אין אפשרות מלכתחילה לפנות ישירות לסיירת צנחנים?

demoloc

New member
אם לא התקבלת ביחטיות

אז אתה הולך לגדוד צנחנים..ואי אפשר לפנות ישירות לסיירת..חייבים צנחנים עבור זה

יש דרך..

בס"ד להתקבל לאחת מיחידות העילית (לדוג', ש.13, מטכל) או טיס/חובלים, להתחיל את המסלול, וליפול ממנו, לא אחרי איזה שבוע אלא אחרי איזה חודש ככה לפחות.. אז כבר תוכל להתקבל ישירות לסיירת צנחנים ולכ מני......

תשובה

בס"ד סיירת- התנדבותי. אתה יכול לפרוש וליפול לגדודים. גדוד- לא התנדבותי, היינו אחרי שנכנסת- נכנסת. אתה לא יכול פתאום באמצע המסלול לומר"די אנ'לא רוצה, איפה אני חותם ויתור?"

eskimo style

New member
...

ואם אני נמצא במצס שאני יכול להתגייס רק ליחידות התנדבותיות, ואני מעוניין להגיע לסיירת צנחנים זה למעשה בלתי אפשרי, כי זה מחייב קודם להגיע לגדוד, שהוא לא התנדבותי? מסלול הסיירת מחייב קבע?

aureliano1

New member
הפלס"ר לא מחייב קבע

ומה הוא בדיוק המצב שלך, שאתה יכול להתגייס "רק ליחידות התנדבותיות?"

תשובה

בס"ד מה הכוונה שאתה יכול להתגייס רק ליח' התנדבותיות?.. ואם כבר- למה לא לנסות ולהגיע ליח' העילית? בכל אופן הגיבוש נערך התחילת הטירונות, בשבוע הטרום-טירונות אאל"ט, ואז אתה עדיין לא משוייך ממש לגדוד אלא לבסיס הטירונים (מבחינה שלישותית). כך שעוד לא "הגעת לגדוד". לאחרונה מנסים להכניס דרישת קבע לסיירת צנחנים.. לא ממש יודע מה קורה עם זה.

סתם, כי אני אולי מכיר

מורה שלך. להיסטוריה ואזרחות. תמי? אני לא בטוח שהיא מלמדת כיתות י"ב פשוט.

eskimo style

New member
אה!

חח צודק לגמרי..

aureliano1

New member
התנדבותיים

עד שאתה מתגייס לשם. ז"א אם אחרי חודש החלטת שלא בא לך צנחנים - לא ייתנו לך לצאת משם סתם כך. היחט"יות הן התנדבותיות לחלוטין.

עידן כץ

New member
יחטי''ות צנחנים

אוקיי המסלול: סימון צנחנים ברמה הכי גבוהה במנילה עושים גיבוש צנחנים...עוברים אותו מתגייסים לצנחנים הולכים לגיבוש יחטי''ות של צנחנים במהלך הטרום טירונות(שבועיים ראשונים) מתקבלים לאחת הסיירות של צנחנים:פלס''ר, פלחה''ן, פלנ''ט, מגלן, אפשר גם דובדבן אבל אז צריך להיות מאותר עוד מהגיבוש קבלה לצנחנים. על נתנוים אני לא סגור...אם זה יופיע לך במנילה תדע שאתה מתאים מבחינת פרופיל זה 82-97

למעלה