סייעת

בנבר

New member
סייעת

שאלה שמאד מעסיקה אותי היא מי מממן את הסעיית המתלווה לילדים. אנחנו העסקנו סייעות באופן פרטי והיה מדובר בסכומים מאד גבוהים. האם גם היום זה כך?

שביק

New member
שיבולים שלום רב. למה השאלה

הצינית? מניין לך שא.ס.ט.י. לא מטפל בנושא? האם חשבת פעם שאולי כדאי להצטרף לא.ס.ט.י. ולהושיט יד? אולי צוות מצומצם מאד אינו יכול לעשות הכל לבד? האם ידעת שהצוות המצומצם של א.ס.ט.י פועל בהתנדבות בלבד? ללא כל תמורה? כן, ישנה תמורה אחת גדולה והיא: ת ו ד ה ! במקום לבוא בטענות. אני מזמינה את כל מי שיש לו/לה ציפיות נוספות - להצטרף, להושיט יד, ולהגיע להישגים עוד יותר גדולים ממה שהשגו. לעולם לא די ולעולם זה לא מספיק. חג שמח!

סליחה?!?! ציניות!!!! באיזה מילה

הוחבאה הציניות. בסה"כ שאלתי מדוע הארגון אינו מטפל בנושא. חשבתי שזה מתפקידו של הארגון. סליחה ששאלתי, לא יכולה להצטרף לארגון מסיבות אישיות. שלום ולא להתראות

אבל מניין לך שהארגון לא מטפל בנושא?

מן ההגינות היה שתשאלי "האם הארגון מטפל בנושא?" ולא לקבוע עובדה ולשאול למה הוא לא מטפל.

שיבולים בשדות....סייעת זה בדרך כלל

נושא שאמור להיות מטופל ע"י מחלקת החינוך באותה עירייה או מועצה ששייכת למקום המגורים של הילד, וזה מתפקידם לדאוג לכך. אני באופן אישי, לבן שלי השגתי סייעת בדרך זו...אבל עם המון עזרה ותמיכה מארגון א.ס.ט.י. יש לציין שהגב' בת שבע גרניט, יו"ר עמותת א.ס.ט.י - היא אשה מיוחדת במינה אך בכל זאת היא אדם בודד...שעושה הכל למען ילדי העמותה...ולפעמים על חשבון זמן יקר עם בני משפחתה. אכן אני מצטרפת לדבריה של שביק, ומזמינה אותך לקחת חלק בפעילות העמותה ולו רק בשביל להיות "בפנים" ולהבין עד כמה עמותה קטנה שאינה נתמכת ע"י שום גוף ציבורי, עוזרת לכל מי שרק ניתן. אכן אנו זקוקים בעמותה ל"בולדוזרים" אמיתיים שמוכנים לתרום למען קהילה נהדרת כשלנו.

בנבר

New member
סייעת

לא סתם העלתי את נושא המימון .מניסיונינו היינו במשך שנים במגעים עם המועצה ,בית הספר וכל מי שיכול לסייע ואכן מדי פעם הצלחנו לקבל עזרה מהמועצה אך בפירוש לא מימון של הסייעת .אחד מבני היה חייב סייעת ובעזרתה סיים תיכון עם בגרות מלאה .אך העלות הכספית היתה מאד גבוהה .בבתי הספר שבני למדו היתה פתיחות ורצון עז לעזור אך תמיד הרגשנו שמערכת החינוך לא בנויה לילדים עם צרכים מיוחדים אלא אם נפנה אותם לבתי ספר מיוחדים,מבחינתינו זו לא היתה אופציה כי היה לנו מאד חשוב לשמור אותם בסביבה הטבעית שלהם.אם למישהו יש כיוון איך מקדמים נושא זה אשמח לקחת בו חלק. צביה.

mickya

New member
סייעת לילדי טוראט

סיוע לילדי טוראט במערכת החינוך אינו מובן מאליו ולא מתקבל באופן גורף. מה גם שלא תמיד מומלץ. הכל נמדד בהתאם לצורך. בדרך כלל רצוי שההתייחסות לילדי טוראט תהיה כאל ילד רגיל עם התאמות במידת הצורך. כאשר יש קשיים והמערכת לא מתמודדת מתקיימת ועדת שילוב ושם נופלות החלטות באם להמליץ על סייע/ת ולכמה שעות. עוגת שעות הסיוע מתחלקת לספקטרום רחב של נצרכים ולא כולם ילדי טוראט. כאשר יש צורך אמיתי לא נתקלתי בסרוב מצד הפיקוח הארצי. אני מקוה שכך יהיה גם בהמשך. באשר לעמותת א.ס.ט.י. העמותה התברכה בבת שבע גרניט יו"ר העמותה, שהקימה את העמותה ומכהנת בתפקיד בהתנדבות ועושה מעל ומעבר למען משפחות ילדי הטוראט. וזאת ההזדמנות להודות לך בת שבע היקרה על מפעל חייך, שעוזר להרבה אנשים. מקוה ומאחלת לך שתמשיכי לכהן בתפקיד שנים רבות. בברכת חג שמח לכולנו שלכם ד"ר מיקי אברמוביץ

השגיא

New member
צביה נדמה לי שהיום יש פתיחות

והבנה יותר משהיו אפילו לפני 5 שנים, בוודאי יותר משהיו לפני 10 שנים. בעקבות חוק השילוב, אני חושבת שניתן לקבל בקלות רבה יותר (הכל יחסי),סייעת מאגף החינוך במועצה. לפעמים זה משולב עם גורמי רווחה. בכל אופן אולי לא נכון לראות את מערכת החינוך כ"מערכת", ונכון יותר להתייחס פר בי"ס, ואפילו פר מורה, כי עובדה שיש בתי ספר שמתמודדים מצוין עם ילדים חריגים ויש בתי ספר שלא.

mickya

New member
גלית אכן את צודקת

יש להתייחס לבתי הספר ולאו דוקא למערכת שהיא מנוכרת. כאשר אקלים בית הספר משדר הכלה וקבלת ילדים עם צרכים מיוחדים סביר להניח שגם המורים יהיו סובלניים לשונה וישדרו ערכיות בכיתה. בבית ספר כזה התלמידים יהפכו להיות נכס ולא נטל. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

למעלה