סייעת

סייעת

עקב שנה לא קלה עם בני ומלאה תהפוכות <איבחון של תיסמונת טוארט מעבר להפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות> היתבקשתי ע"י יועצת ביה"ס ומחנכת הכיתה לשיחה. באותה שיחה הציעו לי לשנה הבאה לכיתה ג' סייעת לבני אשר תהיה איתו בשיעורים ותעזור לו ותאסוף אותו מבחינת היתנהגות קודים חברתיים אימפולסיביות <ילדי לא צריך עזרה בשיעוריים>וכו' מישהי יכולה לתת לי עוד מיידע לגבי מהי סייעת ופירוט יותר מעמיק על העזרה של אותה הסייעת לבני. האם יש השלכות עתידיות לזה ?? ומה אם מבחינת חברתית בכיתה ??? <מישהו ניתקל בסטיגמה כל שהיא?> תודה רבה על העזרה וכייף לי שיש לי מקום להיתייעץ ולהיתבכיין לכן מידי פעם

b a r b a i m a

New member
אדמונית יקרה. קראתי את ההודעה

שלך כבר בבוקר ולא עניתי כי יש לי הרבה התלבטויות יותר נכון שאלות האם הסיעת תהיה צמודה רק לבנך או שזו סיעת בתוך הכתה לכמה ילדים? האם היא תהיה כל יום, כל היום או למספר שעות בשבוע? כך או כך - אני רואה את העזרה מביה"ס לתת לבנך סיעת כחיובית במיוחד - עזרה אישית יכולה לתת לבן שלך דחיפה טובה קדימה ולהוציא ממני את היכולות שלו בצורה טובה יותר. חיזוקים רבים, הדרכה נכונה...והוא בדרך הנכונה (זו דעתי האישית בלבד) בהצלחה

מיליגו

New member
עזרה

אין לי מידע על סייעת, אך אני ממליצה לך לפנות בנוסף גם לפורום של טורט כאן בתפוז, יש שם אישה המכונה "שביק" והיא ראש האגודה לתסמונת טורט בישראל, נראה לי שהיא תוכל לעזור לך גם בעיצה טובה וגם בנושא הסייעת. המון בהצלחה.

היה לנו נסיון מאוד שלילי בעיניין.

לפני שנה עברנו תקופה מאוד מאוד קשה עם הדר היא ממש לא הייתה פנויה ללמידה ונאלצנו להחזיקה בבית חודש לא הלכה לבה"ס ואז המפקחת הציעה לעזור לה ע"י סיעת צמודה. הדבר פגע בה מאוד העצים את השונות שבה בצורה בולטת, לעניות דעתנו זה היה מאוד לא מקצועי ולכן ממה שאני יודעת בדר"כ הסיעות אינן בעלות מקצוע אלא סיעות של העיריה שמשלבים בחינוך המיוחד. תבדקו היטב מי הסיעת לפני שאתם מחליטים על הצעד הזה. אנחנו העדפנו בסופו של דבר לוותר על הסיעת ולתת לה תמיכה מעבר לבה"ס הדר הייתה במועדונית התנהגותית טיפולית אחרי בה"ס ושם קיבלה כלים להתמודד וטיפול מקצועי .ובסופו משל דבר התחלנו את השנה אחרת לגמרי וכבר היה ברור לכולם שהיא לא זקוקה לסיעת והשתלבה חזרה עד כדי כך שהרגשנו שמה שעברנו רחוק כל כך מאיתנו, הילדה ממש השתנתה לטובה.

למעלה