אני שאלתי את השאלה הזו גם
ומאז דיברתי עם אלו"ט
ומה שהסבירו לי שם
זה שאין חוזר מנכ"ל או חוק מדינה כתוב שאוסר על הורה לדבר עם סייעת ואף להפך מכך
אבל יש הנחיה לא רשמית של בתי הספר לסייעות לא ליצור קשר עם ההורים ואין הרבה מה לעשות בעניין
אין כאן case משפטי וגם מאוד לא מומלץ ללכת בדרך הזו כי זו דרך שתביא לפיצוצים ואנטי של המערכת ואת לא רוצה להיות שם .
אלו"ט בעצמם יעצו לי במידה ויש בעיות עם הסייעת לכנס ישיבה בבית ספר עם היועצת ונציגת המתי"א אפשר לבקש בלי נוכחות הסייעת ולדבר איתם .
מכאן והלאה זה כבר התנהלות אישית ומה רמת הקשר שלך עם המערכת הבית ספרית .
כהורים, אין לנו את הסמכות לבוא ולהנחות את הסייעת תעשי ככה או ככה , בשביל זה יש יועצת ויש מתי"א שזה התפקיד שלהם .
גם יועצים חיצוניים מקצועיים לא מתקבלים בברכה בכל בית ספר, זה כבר החלטה של מנהלת בית ספר אם להכניס יועץ חיצוני או לא ואין שום חוק שמחייב אותם לעשות כך .
אם חשוב לך לדבר עם הסייעת ולהבהיר דברים עדיף שתעשי את זה בפגישה עם המחנכת או עם היועצת , אנחנו כבר לקראת המחצית הראשונה של השנה , היה כבר מזמן צריך להיות לך כמה פגישות עם הבית ספר, לא היה לכם פגישת תח"י?
אם , שהיו לי בעיות עם הסייעת, הייתי מדברת איתה ישירות, לא בטוח שזה היה נגמר בטוב.
לפעמים עדיף לתת למשהוא מתוך בית ספר לפתור את הבעיות שעולות .
זה גם מאוד תלוי בסייעת.
אני כל כך מבינה את התסכול ואת הרצון לדעת מה קורה וזה גם כל כך חשוב למעקב התנהגות שכולנו כל כך צריכים .
את צריכה לסכם איתם על צורת דיווח יומית כלשהיא , תסבירי שלהם שזה חשוב לך למעקב, אני מבינה שאת שנה ראשונה בשילוב ובטח הדברים עוד לא "יושבים " כמו שצריך , מה סוכם בתח"י ?
צריך להיות חלק מהתח"י כל הנושא של המעקב התנהגות , כל בית ספר והשיטות שלו . זה כבר צריך לבוא מהמנחת PDD של המתי"א .
אני חושבת, מהנסיון שלי עם השילוב ועם הסייעות, שהדבר החשוב ביותר זה הקשר האישי בין הסייעת לילדה. ברגע שיש קשר טוב וכימיה אישית טובה, מכאן כבר אפשר לעשות עבודה. אם אין קשר טוב ואת זה את יכולה ללמוד ישירות מהבת שלך ומהדווחים שלה מבית ספר, זו צרה יותר רצינית מאשר הקשר שלך עם הסייעת.
מנסיוני, לכי איתם בטוב.