סייעת

אמא בלו

New member
סייעת

מה זה החוק הדיבילי הזה שאסור לי לדבר עם הסייעת ?
אני לא מבינה. אני לא יכולה לשוחח עם מי שמלווה את הבת שלי ברוב השעות בבית הספר?
זאת השנה הראשונה שלנו בשילוב ומתחילת השנה עוד לא הצלחתי ליצור עם הסייעת מפגש- שחייב להיות בנוכחות המחנכת.
האם ככה זה אצל כל הילדים המשולבים יחידנית או שרק בבית הספר שלנו זה ככה?

TikvaBonneh

New member
היתה לא מזמן שאלה בנושא

הנה קישור
אצלנו הסייעת שלחה לי כל יום מייל, ועשינו כל שבועיים ישיבת צוות.
אני חושבת שזה עניין של גאוגרפייה

schlomitsmile

Member
מנהל

usi1

New member
אני שאלתי את השאלה הזו גם

ומאז דיברתי עם אלו"ט
ומה שהסבירו לי שם
זה שאין חוזר מנכ"ל או חוק מדינה כתוב שאוסר על הורה לדבר עם סייעת ואף להפך מכך
אבל יש הנחיה לא רשמית של בתי הספר לסייעות לא ליצור קשר עם ההורים ואין הרבה מה לעשות בעניין
אין כאן case משפטי וגם מאוד לא מומלץ ללכת בדרך הזו כי זו דרך שתביא לפיצוצים ואנטי של המערכת ואת לא רוצה להיות שם .
אלו"ט בעצמם יעצו לי במידה ויש בעיות עם הסייעת לכנס ישיבה בבית ספר עם היועצת ונציגת המתי"א אפשר לבקש בלי נוכחות הסייעת ולדבר איתם .
מכאן והלאה זה כבר התנהלות אישית ומה רמת הקשר שלך עם המערכת הבית ספרית .

כהורים, אין לנו את הסמכות לבוא ולהנחות את הסייעת תעשי ככה או ככה , בשביל זה יש יועצת ויש מתי"א שזה התפקיד שלהם .
גם יועצים חיצוניים מקצועיים לא מתקבלים בברכה בכל בית ספר, זה כבר החלטה של מנהלת בית ספר אם להכניס יועץ חיצוני או לא ואין שום חוק שמחייב אותם לעשות כך .
אם חשוב לך לדבר עם הסייעת ולהבהיר דברים עדיף שתעשי את זה בפגישה עם המחנכת או עם היועצת , אנחנו כבר לקראת המחצית הראשונה של השנה , היה כבר מזמן צריך להיות לך כמה פגישות עם הבית ספר, לא היה לכם פגישת תח"י?

אם , שהיו לי בעיות עם הסייעת, הייתי מדברת איתה ישירות, לא בטוח שזה היה נגמר בטוב.

לפעמים עדיף לתת למשהוא מתוך בית ספר לפתור את הבעיות שעולות .

זה גם מאוד תלוי בסייעת.

אני כל כך מבינה את התסכול ואת הרצון לדעת מה קורה וזה גם כל כך חשוב למעקב התנהגות שכולנו כל כך צריכים .
את צריכה לסכם איתם על צורת דיווח יומית כלשהיא , תסבירי שלהם שזה חשוב לך למעקב, אני מבינה שאת שנה ראשונה בשילוב ובטח הדברים עוד לא "יושבים " כמו שצריך , מה סוכם בתח"י ?

צריך להיות חלק מהתח"י כל הנושא של המעקב התנהגות , כל בית ספר והשיטות שלו . זה כבר צריך לבוא מהמנחת PDD של המתי"א .

אני חושבת, מהנסיון שלי עם השילוב ועם הסייעות, שהדבר החשוב ביותר זה הקשר האישי בין הסייעת לילדה. ברגע שיש קשר טוב וכימיה אישית טובה, מכאן כבר אפשר לעשות עבודה. אם אין קשר טוב ואת זה את יכולה ללמוד ישירות מהבת שלך ומהדווחים שלה מבית ספר, זו צרה יותר רצינית מאשר הקשר שלך עם הסייעת.

מנסיוני, לכי איתם בטוב.

usi1

New member
לא בבית ספר....

בבית כן ......
תראי את מה שהאמהות האחרות גם כתבו כאן , כולנו באותה סירה .
אולי יש בודדים שאצלהם זה עובד אחרת .
אין חוק כתוב שאומר כך או אחרת , יש פרשנות בפועל של הבתי ספר , זה בכלל לא עניין של מועצה/ עיריה .
אני מאוד מזדהה לגבי זה שבית ספר יוצר איתנו קשר רק כשרע... כשטוב לא שומעים מהם .... זה מאוד נכון

אני חושבת שיש משהוא מערכתי מאוד לקוי בכל ההתנהלות הזו , כמו שאמרתי הכי חשוב שתבדקי מה רמת הקשר בין הילדה לסייעת , זה הדבר הכי חשוב .
אם היא סייעת טובה, מכילה, נחמדה - זכית. מכאן והלאה תעבדי עם המערכת ולטובת הילדה .

את הבעיית קשר אפשר לפתור בטבלת התנהגות, מחברת קשר או כל דבר אחר ואם את מקבלת תשובות לקוניות זה כבר נושא לשיחה עם היועצת/ מדריכת מתי"א .

זה כלי של עבודה הנושא של הבקרה , ואי אפשר לעשות עבודה אם הבית ספר זה קופסא שחורה, תסבירי להם את זה ככה שיבינו את הצורך שלא מדובר סתם באיזה גחמה אלא בצורך טיפולי אמיתי.

dina199

New member
שר החינוך הוא מעל בתי ספר

ואם יש הוראות דביליות צריך להתנגד. רק כשיש התנגדות, דברים משתנים.
כל המוסדות הבירוקרטיים אוהבים את שיטת 'מצליח'. חושב מאוד להיכנע ולא לתת להם להצליח.
אז מבחינת בית ספר אם להורה אין סמכות בבית ספר (שזה כל כך לא נורמלי עד שהורים פותחם בתי ספר משלנם) ,
אז שיידעו שלשל החינוך יש סמכות מעליהם.
וחוץ מזה (זו דעתי) סייעת זה היא חלק מבית ספר. היא חלק מעזרה שהילד מקבל ממדרג החינוך בגלל היותו א"ס . אם ילד לא היה צריך עזרה , הסייעת לא הייתה קיימת - ללא קשר לעמדת בית הספר כלפי הנושא.

אמא בלו

New member
איפה אפשר למצוא את ההנחיה שמעודדת את הקשר?

אין לי טענות על הסייעת וגם לילדה אין.
אבל אני מרגישה מנותקת.
אחרי הקשר הרציף היומיומי שהיה בכיתה הקטנה אני בריק.

על התנהגויות לא טובות מודיעים לי רק שהענין מתפוצץ ואני מסבירה להם כל פעם - במחברת קשר- שבשיתוף פעולה אפשר לקדם דברים כל כך הרבה יותר בקלות.
אבל אי אפשר להשוות שיחת טלפון לבין התכתבות לא רציפה במחברת.

אני שואלת איך היה היום והתשובה זה שיעורים בעמוד ככה וככה.

באמת שמזל גדול שהקשיים הם לא קטסטרופליים אבל אני מרגישה שמשהו מתפספס כאן.

אולי אם אציג את הנחיית משרד החינוך הם ישנו את גישתם.

אמא בלו

New member
ככה המנהלת הסבירה לי

והסייעת וגם אני לא רוצות לעשות שום דבר שאסור.
והמנהלת הדגישה את המילה אסור כמה פעמים ובכמה הזדמנויות.

ההסבר שנתנו לי הוא שהכל צריך לעבור דרך המחנכת כי היו הורים שעשו סלט מהעיניין.

אני חושבת שהחוקים משתנים בכל עירייה.

לדעתי דברים משתנים

אפילו מבית ספר אחד למשנהו, בכלל חלק מבתי הספר עברו לניהול עצמי מה שנותן למנהלת הרבה חופש פעולה בהחלטות.

היום לסייעת שלנו הייתה הדרכה וגם להן אמרו ש

שאסור ומצד שני יש את המכתב שכתב שר החינוך שמתנגד להוראה הזו. מערכת מטופשת שזה פשוט לא להאמין. אני מציעה שאם יהיו לך קשיים תבקשי עזרה משר החינוך והוא יסביר להם את ההוראה שלו. הבעיה שלעייריה יש אינטרס שהסייעת לא תדבר איתך. חצופים.
אגב, היום כשאמרו לסייעות שאסור להם לקחת כסף השלמה מההורים כולן צחקו. כאילו שאף אחד לא יודע שכל ההורים כמעט משלימים שכר לסייעת.

אמא בלו

New member
אני לא משלימה

ואני בכלל בבעיה כי בצהרונית כבר לא מגיע לי סייעת ולא מסכימים לנו להיות בצהרונית של הכיתה הקטנה. ובקיצור המצב שם ביש.

לצערי אין לי פתרון אחר.

אמא בלו

New member
אולי אפשר לבדוק מאיפה הגיעה ההוראה

אם המנהלת תגיד שזה חוק של בית הספר אז לא יהיה לי מה להגיד. אם היא תגיד שזו קביעה של משרד החינוך אצטרך למצוא איזשהיא אסמכתא שזה לא נכון.

למעלה