סייעת

אבא2012

New member
סייעת

שלום,

הבן שלי בן ארבע וחצי אובחן לפני מספר חודשים ב PDD NOS עם אינטליגנציה בטווח הגבוה של הנורמה (רמה קוגניטיבית גבוהה מאד - שולט בשתי שפות, כולל קריאה, מבצע פעולות חשבון פשוטות, בעל זיכרון מעולה ועוד). הילד הוא בתפקוד גבוה - מסוגל לבצע את כל פעולות היומיום האופייניות לבני גילו (מסוגל להתלבש, לאכול, לרחוץ ידיים וכו'). הבעיות המרכזיות שלו נכון לעכשיו הן: קושי בהבנת מצבים חברתיים, קושי בהתמדה בפעילות מסוימת (נוטה לקפוץ ממשחק למשחק ובשיחה מנושא לנושא לעתים תכופות מאד), קושי מסוים ביצירת קשר עין, תבניתיות באינטראקציה המילולית (כולל שימוש בתבניות מסרטים מצוירים) וגם בהתנהלות הכללית (אם כי לא ברמה של "טקסים"), נטייה לתנועתיות יתר (בד"כ חסר מנוחה במהלך אינטראקציה מילולית).
מיד אחרי האבחון השתלב בתכנית מרוכזת במכון להתפתחות הילד בתה"ש פעמיים בשבוע. כרגע נמצא במסגרת של גן פרטי, מסתדר יפה (אף אחד לא חשד באבחנה עד שאנשי המכון להתפתחות הילד הגיעו לביקור). ההתרשמות שלנו היא שהגן הוא די "מובנה" ולא משאיר לו הרבה מקום שבו הוא יכול "להתבדר", ולכן הקשיים שלו פחות באים לידי ביטוי שם.
אחרי שסיפרתי את כל הסיפור המרגש הזה (הייתי חייב, זאת הפעם הראשונה שלי בפורום...), יש לי שאלה פרקטית:
בשנה הבאה הילד ישתלב בגן עירוני, עם סייעת צמודה. לא כל כך ברור לי איך משיגים סייעת טובה. בועדת השילוב אמרו שיש להם איזשהו POOL של סייעות, אבל רמזו שכדאי שאמצא אחת כזאת בעצמי והם יממנו אותה לפי כמות השעות שנקבעה - 24 שעות שבועיות (אגב - אין לי מושג מהו השכר שהם יכולים לתת).
אשמח להמלצות מהיכן להתחיל לחפש.
החשש העיקרי שלי הוא משני דברים:
1. הסייעת תהיה חסרת תועלת
2. הסייעת תסייע "יותר מדי" - מכיוון שהילד הוא עצמאי בהתנהלות השוטפת, מה שנדרש זה בעיקר הכוונה ותיווך באינטראקציות החברתיות ובמשחק, וגם אז במינון מדויק ע"מ לאפשר לו לרכוש מיומנויות ולא רק "להצליח". לתחושתי, יהיה לא טריוויאלי למצוא מישהי שמצד אחד תסכים למשרה של 24 שעות שבועיות (ואני מנחש שהשכר לשעה הוא לא גבוה), שכנראה אין לה הכשרה פורמלית בתחום, ותהיה מספיק אכפתית ורגישה כדי לעשות את העבודה כמו שצריך.

תודה וחג שמח לכולם

אבא2012

New member
שילוב מול חינוך מיוחד

זה נראה הגיוני, מכיוון שדרגת התסמונת היא קלה וכן התפקוד שלו גבוה. בסופו של דבר הרי המטרה היא שישתלב בחברת ילדים "רגילים", ונראה שהמשוכה שצריך לעבור היא סבירה.
בנוסף, כל מי שבדק אותו טרם האבחון הפורמלי (רופאה התפתחותית, פסיכולוגית ילדים) טענו שהוא מחוץ לקשת. בשלב הזה אנחנו כבר אחרי שלב ההכחשה, אבל מתוך השוואה לילדים אחרים שנמצאים איתו בקבוצה הטיפולית נראה שמצבו טוב יחסית. זו גם המלצת הצוות המטפל במכון להתפתחות הילד, מתוך היכרות עמו בתכנית וגם מצפיה בגן (פעמיים במהלך החצי שנה האחרונה).
הגננת כאמור לא ראתה את הבעיה עד שלא עדכנו אותה. בנוסף - יש לו מספר חברים מהגן (האמת היא שבעיקר חברות, אני לא יודע אם יש קשר לתסמונת) שהוא מצליח להינות מאינטראקציה איתם, בעיקר עם תיווך שלנו אבל לעתים גם בלי. הוא הולך 3 פעמים בשבוע לחוגי התעמלות ואנחנו רואים שיפור מתחילת השנה (מצליח לעשות את כל התחנות לפי הסדר הנדרש, מצליח טוב יותר לעמוד בתור).

בקיצור - אלא אם כן אנחנו מבולבלים קשות, נראה שהדבר שהכי יקדם אותו זה שילוב במסגרת רגילה. אנחנו מתכוונים גם להמשיך עם התכנית במכון להתפתחות הילד, שהיא כאמור די אינטנסיבית (כ-10 שעות שבועיות).

ישר כוח על המודעות והטיפול

אני רק מזכיר דבר אחד, שבית ספר זה לא רק לימודים ויכולת קוגנטיבית.
בית ספר זה מקום עם המון אינטראקציות לא תמיד נעימות, המון רעש, ריחות וקולות לא נעימים, שינוייים מתמידים בלוח הזמנים, משימות לא תמיד ברורות...
אם אתם חושבים שהילד יכול לעמוד בכך בעזרת סייעת, אז בהחלט אתם במסלול הנכון....

אבא2012

New member
תכנית בתה"ש

התכנית כוללת טיפולים פרטניים של קלינאית תקשורת, פסיכולוגית, תרפיסטית ומרפאה בעיסוק (שעה בשבוע כל אחת), וכן מפגשים קבוצתיים של הילדים (בעיקר משחקים למיניהם וגם ארוחה משותפת אחת). כמו כן התכנית כוללת הדרכת הורים.

אבא2012

New member
סייעת

החששות נובעים מכך שהדרכה לבדה איננה ערובה לביצוע איכותי של התפקיד.
למעשה החששות די דומים לחששות הקיימים כשמכניסים הביתה מטפלת/בייביסיטר - צריכים לסמוך על מישהו זר שיטפל בילד שלך כמו שצריך בלי שאתה נמצא שם.
לכן מחפשים מישהי עם המלצות ולהבין איפה נכון לחפש..

הדרכה, ליווי ומעקב אחר עבודת הסייעת מבטיחים

את זה. לכל אלה יכולה הפסיכולוגית להתחייב?

אבא2012

New member
הדרכת סייעת

לא ממש. התכנית יכולה לתת הדרכה בתדירות של פעם ב 2-4 שבועות, אבל זה לא ממש ליווי ומעקב.
גם העירייה יכולה לתת הדרכה בתדירות של כפעם בחודש.
לכן אני מניח שנזדקק גם למנחה בנוסף לסייעת...

אבא2012

New member
אני מבין...

כמובן שמדובר באופרציה מורכבת ביותר מהיבט אחר, עדיין אם הכיוון הכללי הוא מסגרת מיוחדת -> מסגרת רגילה + שילוב יחידני -> עצמאות מלאה (אם יש דבר כזה בכלל), אזי נגיע לשילוב יחידני על כל המשמעויות שלו בשלב זה או אחר.
האינטואיציה שלנו + חוות דעת של אנשי מקצוע שהתייעצנו איתם אומרת שילוב יחידני, לכן אנו נתחיל משם, בתקווה שזה מה שנכון לעשות.
בכל מקרה - תודה על הערותייך!

MAG14

New member
הסייעת חייבת לקבל הדרכה מקצועית

זה אמור להגיע ממשרד החינוך אבל שמעתי שבהרבה מקומות בארץ זה לא כך, ואז כדאי להכניס הנחיה פרטית מטעמכם.
ההנחיה תדאג שהיא תדע מה תפקידה ועד כמה להתערב, ואיך.

מקומות לחפש סייעת: הכי טוב לשמוע המלצות מפה לאוזן מהורים ואנשי מקצוע אחרים באזורכם, אבל אפשר גם לפרסם בלוחות המודעות של הפורום, של אלו"ט ושל שתיל.

naomami

New member
מפרסמים ובודקים לוחות הודעות

אפשר לפרסם כאן וב- "שתיל", אם אתם גרים ליד מכללה או אוניברסיטה תתלו הודעות ליד חוגים רלבנטים. באתר ובעוד מקומות יש משלבות שמפרסמות את עצמן.
הכי חשוב-
1. להתרשם שהמשלבת נעימה לכם ולילד. הוגנת ומעוניינת בעבודה (שלא תבריז פתאום). לפעמים יש יתרון בשתיים שתמחלקות בימים.
2. לחפש גורם שידריך אותה לעיתים תכופות. אחרת לבחור בעלת נסיון רב. לא בטוחה שהייתי מסתמכת על תל-השומר כגורם מדריך, אלא אם יבקרו בגן לפחות פעם בחודש והסייעת תלך עם הילד לטיפולים. עדיין תצטרכו שמישהו שם ישוחח איתה לפעמים ללא נוכחות הילד.
3. מהעיריה מקבלים שכר מינימום בערך,בד"כ יצפו שתווסיף כ 10-15 ש"ח לשעה, תלוי בניסיון. אתם זכאים היא תמשיך לעבוד בקייטנה של הצהרון בחופשים.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוך הבא
לגבי סייעת, כמו שכתבו לך, אפשר להעזר בלוחות שלנו ובלוחות אחרים,
וכן לקבל המלצות מהורים שכותבים בפורום.
כמובן שהסייעת תזדקק להנחיה. באיזו "צפיפות"- זה כבר תלוי בסייעת.
אני הייתי פחות מתרשמת מחוסר השכלה פורמלית בתחום, יותר משמעותי בעיניי מי הבנאדם, מה רמת המחוייבות, הרצון ללמוד, הראש הפתוח, הרגישות.

מעבר לזה, כשאתה כותב "קושי בהבנת מצבים חברתיים"- איך זה מתבטא?
"קושי בהתמדה בפעילות מסויימת"- כל פעילות? כולל כאלה שהוא בוחר לעשות?
"קושי מסויים ביצירת קשר עין"- לטעמי יש דגש מוגזם על קשר עין

יש אנשים שקשר עין נחווה על ידם כמשהו מאד עצמתי, ולכן הם סלקטיביים לגביו.
יותר מדיי קשר עין עלול להפריע להקשבה.
"תבניתיות באינטראקציה מילולית"- גם זה נשמע לי ניסוח של מאבחנים

איך זה מתבטא?
"חסר מנוחה במהלך אינטראקציה מילולית"- האם יתכן שהוא מעדיף אינטראקציה מסוג אחר? לא מילולית? אולי כמו כל אחד מאיתנו, אי-הנוחות מהאילוץ גורם לחוסר שקט?

מה שאני מנסה לברר הוא איפה נמצאים הקשיים האמיתיים שלו,
ואיפה מדובר בגמישות שנדרשת מהסביבה, כי כל אדם הוא שונה
וזה לא רק בסדר, זה מה שיוצר את הגיוון האנושי המופלא

למעלה