סייעת שלא מתפקדת

שיר10000

New member
סייעת שלא מתפקדת

מה קורה כשעובדים עם סייעת שלא מתפקדת ולא מסייעת. ??? ואני עשוייה להמשיך לעבוד איתה שנה נוספת, למרות שביקשתי לא להמשיך לעבוד איתה. איך מנהלים שנה עם סייעת שכזו???? הצילו אני בדיכאון

ליידי10

New member
לא בטוחה שתאהבי את התשובה...

טוב, אז ההקדמה היתה כיוון שלגעתי ומהנסיון שלי ועם סייעות יש לי נסיון רב כי במור אני מורה בחינוך המיוחד ושם לכל מורה יש סייעת.. אז... לדעתי ברמה מסויימת זה די תלוי בגננת. כלומר- סייעת לא טובה לא תהפוך למעולה וכו'... אבל יש רמה מסויימת בה ניתן לשפר את שיתוף הפעולה. כמה טיפים שאני מיישמת ואצלי זה הולך טוב: 1. אני מנסה לברר מה הדבר שהסייעת הכי אוהבת, או טובה בו ונותנת לה אותו כתחום אחריות והכוונה מבחינה פדגוגית ולא נקיון וכו'.. זה מעלה את רמת המעורבות ואת האיכפתיות של הסייעת וכן נותן לה הרגשה כי מעריכים אותה וסומכים עליה. זה יכול להיות אחראית על פינה מסויימת אצלי אחת הסייעות מאוד אוהבת את פינת המצרפים, הוא קובעת מתי נעסוק בזה, היא תולה שלטים ומבקשת מההורים שיתוף פעולה בתחום זה, היא מתאימה את היצירה לנושארים לפי רצונה, אני לא מתערבת. 2. כל בוקר אני מתחילה בחיוך: פתק קטן של יום נעים, שוקולד קטן, פרח קטן... 3. אני מתייעצת איתן המון ולרוב גם מיישמת את הרעיונות שלהן, גם בתכנים הלימודים, בהכל... *** אני מקווה שלא תאלצי לעבוד שוב עם מישהי שאת לא מסתדרת איתה, אבל גם אם כן, תנסי להוציא ממנה את הירב ותבואי עם חשיבה חיובית אחרת... זה לא יצליח ותמיד תחשבי על אפקט פיגמליון- הוא תמיד עובד. המון בהצלחה!!!

angel10

New member
דבריה של ליידי 10 ריגשו אותי מאוד

היא הגיעה למערכת יחסים נפלאה עם הסייעת שלה. מטבע הדברים מערכת יחסים שכזו נבניצ נדבך עך גבי נדבך תוך השקעה משני הצדדים. ובמקרה שלך, שיר, למראית עין נראה שלא ניתן יהיה לתקן הרבה ואולי כן?... האם מנהלת המעון יודעת מה קורה ביניכן? אני מציעה שני דברים: 1. לפנות למנהלת המעון ולשתף אותה 2. לפנות למפקחת שלך במשרד החינוך ולשתף גם אותה. בהצלחה ענת

שיר10000

New member
תודה! אני מיאשת וצופה שנה מאוד

קשה, שכן היא נלחצת ומגיעה לסף התמוטטות, אינה מסייעת בהנחלת משמעת, חסרת שליטה על הילדים, יושבת עם קבוצה קטנה ומתעלמת משאר ילדי הגן, אינה משפת עימי פעולה, אינה מעורבת בנעשה בגן. וכל זה מקשה עליי מאוד. כשאני אומרת לא, היא אומרת כן. כך שהכל נופל על כתפי, במפגשים היא יושבת כאחד הילדים. אם ילד מפריע וקשה לו לשבת אינה מסייעת, אלא ממשיכה לשבת, ואני נאלצת לא פעם להפסיק את המפגש, היא מדברת מאחורי גבי, וממש רע לי איתה . האם גננת לא יכולה לבקש להחליף את העובדת.

חניני

New member
כנראה שהגיעו מים עד נפש

אצלך. אז ברמה העקרונית כן אפשר לבקש החלפה על אי התאמה למסגרת. לדעתי זו לא חתונה קתולית אפשר להיפרד. שיהיה לך בהצלחה, האם שיתפת את מנהלת המעון במתרחש?

יעל של 4

New member
ממש מבינה אותך

השאלה היא כמה שנים אותה סייעת נמצאת במערכת ? אם יש בכוחה של המנהלת לעשות משהו. אני לא יודעת איך זה במעון, אני יודעת שבעיר בגנים העירוניים, העירייה מחזיקה סייעות וישנם הרבה סייעות גרועות שאי אפשר לגעת בהן בגלל מספר שנות הותק שלהם, לכן גם אם הן לא חמות ולא עובדות כמו שצריך הן מקסימום יכולים לקבל איזושהי הערה מהאחראית אבל יש בעיה לפטר אותם. גם אני עברתי את זה שנה אחת עם סייעת איומה, בשנה השניה נכנסתי להריון ורק בגללה קבלתי כאלו עצבים שעלה לי לחץ הדם ונאלצתי לעזוב את העבודה לשמירת הריון, חזרתי לחודשיים לקראת סוף אותה שנה. שנה אחר כך כבר עברתי לעבוד בגן אחר. יעל

שיר10000

New member
אני מתכוונת לספר למנהלת החדשה.אבל

מאוד צורם לי שזו תיהייה שיחתנו הראשונה. כביכול שיחה של "תלונות" . וגם לפי מה ששמעתי היא רוצה לראות איך העיניינים מתנהלים ואז להחליט לבד. אז להרוס עוד שנה בכדי שזו תיהייה החלטתה הפרטית. ממש כואב לי על כך. יחסנו התדרדרו לידי כך שהיא הרימה את קולה עליי. אינינו מדברות למעט שיחות שאני יוזמת בעינייני עבודה. אין היא מעוניינת לתרום לגן. היא יושבת לשחק עם קבוצת ילדים ומכל השאר מתעלמת. אינה מסוגלת להנחיל משמעת לילדים- חלשה מאוד בתחום זה. ומאוד קשה לעבוד איתה. המחשבה על-כך גורמת לי לחוש שאני הולכת לקראת שנה כושלת. חשבתי לערב את המפקחת של משרד החינוך. מתי הן חוזרות מהחופשה? תאריך?

שיר10000

New member
אני מתכוונת לספר למנהלת החדשה.אבל

מאוד צורם לי שזו תיהייה שיחתנו הראשונה. כביכול שיחה של "תלונות" . וגם לפי מה ששמעתי היא רוצה לראות איך העיניינים מתנהלים ואז להחליט לבד. אז להרוס עוד שנה בכדי שזו תיהייה החלטתה הפרטית. ממש כואב לי על כך. יחסנו התדרדרו לידי כך שהיא הרימה את קולה עליי. אינינו מדברות למעט שיחות שאני יוזמת בעינייני עבודה. אין היא מעוניינת לתרום לגן. היא יושבת לשחק עם קבוצת ילדים ומכל השאר מתעלמת. אינה מסוגלת להנחיל משמעת לילדים- חלשה מאוד בתחום זה. ומאוד קשה לעבוד איתה. המחשבה על-כך גורמת לי לחוש שאני הולכת לקראת שנה כושלת. חשבתי לערב את המפקחת של משרד החינוך. מתי הן חוזרות מהחופשה? תאריך? ומרוב דאגות לא הצלחתי להרדם בלילה נרדמתי אחרי 2. והתעוררתי בשמונה ורבע מצילצול טלפון. אני מאוד מוטרדת. בנוסף היא סיפרה עליי דברים שאינם נכונים אצל המנהל הקודמת. אך זו הכירה אותה ואת הסיפור. הצילו!!!!

אירית י

New member
היי שיר

אני מניחה שלפני כניסתה של המנהלת החדשה ישנה חפיפה עם המנהלת היוצאת. המנהלת היוצאת ודאי תוכל לספר לה על מצב היחסים שלך עם הסייעת, זאת במידה ודאגת לעדכן את המנהלת היוצאת בפרטים. במידה ולא, אני חושבת שכדאי שתדברי עם המנהלת היוצאת שכבר מכירה את הסייעת ותבקשי ממנה להמליץ למנהלת החדשה להחליף את הסייעת. במעונות שאני מכירה לפעמים אין צורך בפיטורין של הסייעת, פשוט המנהלות עושות סבב ריענון בין הכיתות ומחליפות את הסייעות בתוך המעון עצמו. בכל מקרה, לא הייתי ממליצה לך להתחיל את השנה בכבדות לב, אם לא תהייה לך ברירה, אני הייתי ממליצה לך להגיד למנהלת החדשה בדיוק כפי שאמרת לנו שצורם לך כבר בשיחתכם הראשונה "לקטר" אבל את עושה זאת כדי שהשנה הקרבה תהיה מוצלחת. בהצלחה, אירית

ניסנמה

New member
מאוד מאוד מבינה אותך, שיר. כאשר

האווירה בצוות לא נעימה את לא פנויה לילדים והם מרגישים זאת וזה עוד יותר מקשה על עבודתך. לפי דעתי, את צריכה "לעשות חושבים" ולבדוק מה הכי מפריעה לך בסייעת שלך. תנסי להתעלם מהרגשות השליליות שלך ותחשבי בצורה מקצועית: מה גורם לך להרגיש כל כך רע.איך זה משפיע על הילדים? האם הסייעת שומרת על הנקיון? האם היא אחראית? האם היא מסוגלת להתמודד עם ילדים? תרשמי את כל זה וכאשר תדברי עם המנהלת החדשה תהיה מאוד מקצועית, תראי לה את תוכנית העבודה השנתית שלך, תסבירי לה מה את מצפה מהסייעת, איפה מקום שלה בפריסה שנתית שלך. את צריכה לבוא למפגש עם המנהלת החדשה מעמדת כוח, כבוד והערכה עצמית ולהיות מאוד מקצועית ולא קוטרית. זה תמיד משפיע יותר. מי היא (הסיעת) שתגרום לך לאבד את הבטחון שלך לגבי שנה הבאה? היא צריכה לדאוג לפרנסתה ולא את. אני יודעת שקל יותר לעייץ מאשר להיות שם במקומך, אבל בכל זאת תנסי להיות במקום המנהלת החדשה: האם היית מפתרת מישהו רק מפני שקיבלת חוות דעת שלילית עליו מעובד אחר? אני - לא, אני הייתי מנסה להבין בעצמי מה קורה. אבל אם טת תתני למנהלת החדשה נקודת מוצא - מה הסייעת כן עושה ומה לא, אולי היא תפיק כבר מסקנות דומות לשלך. מחזיקה לך אצבעות, האמיני בעצמך ותהיה חזקה!

שיר10000

New member
מודה לכן על התמיכה אני מתכוונת ליזו

שיחה עם המנהלת החדשה וגם עם המפקחת של משרד החינוך. ולציין שאם לא יחליפו אותה אני צופה שנה עם קשיים, שיהיו מיודעות לעיניין. ולציין שכמובן אני רואה ראשית את טובת הילדים. ורוצה להקדיש להם את כל מרצי וזמני ולא להיות עסוקה בה ובמה שהיא לא תורמת. מאוד עצוב לי וממש נהרס לי החופש מהידיעה הזו...

לפני הפגישה תערכי לך רשימה

של דברים שקרו ולדעתך אינם מתאימים לפעילות השוטפת בגן. חשוב מאד לתעד את המקרים . ולא לבוא מנקודת מבט של קוטריות אלה מקצועיות. המון המון המון .... בהצלחה בשיחה.

שיר10000

New member
מעדכנת

שוחחתי עם ההנהלה החדשה. היא לפי הרגשתי לא מעוניינת בשינויים. גוללתי בפניה את כל האירועים שגרמו להחלטה. עם זאת היא שאלה את מי הייתי רוצה במקום? והאם להעביר את הסייעת למשרת בוקר מאוחרת. ומסקנתה- היא זימנה את שתינו לשיחה משותפת מחר!!! אנא- דעותכן והצעותיכן לגבי התנהלות השיחה מבחינתי. תודה

למעלה