לא בטוחה שתאהבי את התשובה...
טוב, אז ההקדמה היתה כיוון שלגעתי ומהנסיון שלי ועם סייעות יש לי נסיון רב כי במור אני מורה בחינוך המיוחד ושם לכל מורה יש סייעת.. אז... לדעתי ברמה מסויימת זה די תלוי בגננת. כלומר- סייעת לא טובה לא תהפוך למעולה וכו'... אבל יש רמה מסויימת בה ניתן לשפר את שיתוף הפעולה. כמה טיפים שאני מיישמת ואצלי זה הולך טוב: 1. אני מנסה לברר מה הדבר שהסייעת הכי אוהבת, או טובה בו ונותנת לה אותו כתחום אחריות והכוונה מבחינה פדגוגית ולא נקיון וכו'.. זה מעלה את רמת המעורבות ואת האיכפתיות של הסייעת וכן נותן לה הרגשה כי מעריכים אותה וסומכים עליה. זה יכול להיות אחראית על פינה מסויימת אצלי אחת הסייעות מאוד אוהבת את פינת המצרפים, הוא קובעת מתי נעסוק בזה, היא תולה שלטים ומבקשת מההורים שיתוף פעולה בתחום זה, היא מתאימה את היצירה לנושארים לפי רצונה, אני לא מתערבת. 2. כל בוקר אני מתחילה בחיוך: פתק קטן של יום נעים, שוקולד קטן, פרח קטן... 3. אני מתייעצת איתן המון ולרוב גם מיישמת את הרעיונות שלהן, גם בתכנים הלימודים, בהכל... *** אני מקווה שלא תאלצי לעבוד שוב עם מישהי שאת לא מסתדרת איתה, אבל גם אם כן, תנסי להוציא ממנה את הירב ותבואי עם חשיבה חיובית אחרת... זה לא יצליח ותמיד תחשבי על אפקט פיגמליון- הוא תמיד עובד. המון בהצלחה!!!