סייעת רופ"ש

MechTor

New member
סייעת רופ"ש

שואל עבור ידידה, שלא מזמן התגייסה כסייעת רופ"ש, אני מניח שפה הסיכויים הכי גדולים למצוא תשובות.
אז השאלות שלה הן כאלה:
1. בסוף הטירונות מתחילים את הקורס ואז עוברים לסדיר? אלו השלבים?
2. היא הבינה שיש כל מיני אפשרויות ל"קידום" בתפקיד כמו אחראית על המרפאה או "סייעת אחראית" וכל מיני דברים כאלה. יש באמת הבדל משמעותי בין אלו לסייעת "רגילה"? וגם אם אין, איך בכל זאת אפשר להתקדם? במהלך הקורס, במהלך השירות?
3. היא לא ממש בכיוון הזה של קצונה אבל היא משום מה רצתה לדעת אם אפשר לצאת לקצונה במהלך השירות ושוב - מה ההבדל, אם יש (חוץ ממשכורת ודרגה).
4.יש שירות בבסיס פתוח, סגור ומרפאות אזריחיות? אם יש כמה בסיסים (חלקם פתוחים וחלקם סגורים) באיזור שהיא גרה (צפון), איך היא יכולה להגביר סיכויים לשרת שם?

תודה

ridnik

New member
זה לא ממש קשור לפורום רפואה

אבל אני חייל ובא מהצבא אז אני חושב שיש לי את המידע לתת לך:

1. כן.
2. במהלך הקורס לא מתקדמים..את עושה קורס ומקבלת שיבוץ. תמיד טוב להיות טובה בקורס - יותר סיכויים שיתחשבו בבקשת שיבוץ שלך.
אפשרויות הקידום - כן, התפקיד שלה קצת ישתנה. היא יכולה להיות אחראית על סייעות אחרות (סוג של מפקדת) להיות אחראית על רכש וציוד - באופן כללי במרפאות הגדולות כלומר במרפ"א צפון, מרכז, דרום וירושלים יש יותר לאן להתקדם כי יש יותר תפקידים. איך להתקדם - להיות טובה, לבקש מרופא השיניים שאחראי עלייך, לקוות שיתפנו תפקידים..
3. אפשר לצאת לקצונה כמו מכמעט כל תפקיד(דרוש קב"א 52 דפ"ר 60). ברגע שאת יוצאת לקצונה הייעוד שלך משתנה (בדומה לרוב המקצועות בצבא) את לא תהי כנראה יותר סייעת שיניים אלא קצינה בחיל הרפואה. יש הרבה תפקידים - מפקדת על חיילים במרפאות, מפקדת בר"מ 2, אחראית מרפאות גדולות יותר, תפקידי מטה בחיל (יש הרבה מדורים - את מוזמנת לקרוא באתר של חיל הרפואה יש שם פירוט יפה מאוד על התחומים השונים)
4. אני לא שמעתי על שירות במרפאות אזרחיות. אני מכיר שירות בבסיסים פתוחים - בעיקר המרפאות הגדולות (מרפ"א צפון - חיפה, מרכז - צריפין, דרום - באר שבע, ירושלים) וגם כמה בסיסים אזוריים כמו מחנה פילון ליד צפת. בבסיסי הטירונים וההכשרות לרוב זה בסיס סגור - יוצאים חמשושים, סוגרים פעם בחודשיים - שלוש (אני אישית חושב שמומלץ יותר לעשות חמשושים מאשר יומיות, אלא אם היא חייבת לעבוד או משהו, חמשושים משאיר לך הרבה זמן פנוי בבסיס, יותר סיכוי לפתח חיי חברה עם חיילים אחרים, ואם את בבסיסים גדולים יש סיכוי לתנאים לא רעים בכלל כמו חדר כושר, בריכה, מועדון..)

בסיסים שאני מכיר באזור הצפון שתדע:
מרפ"א צפון - חיפה.
מחנה פילון - ליד צפת.
בא"ח גולני - ליד בנימינה.
בה"ד 600 - בסיס חיל הים - חיפה.
שני הראשונים זה יומיות, שני האחרונים זה בסיס סגור.
איך היא יכולה להגביר סיכוייה לשרת שם - לקראת השיבוצים בסוף הקורס לדבר הרבה עם המפקדים והמשבצים ולבקש מהם להשתבץ שם. הסיכויים סבירים, אבל הכל תלוי בהקצאות שייפתחו בסוף הקורס...

בהצלחה!

MechTor

New member
דווקא יש פה כמה סייעות רופ"ש

בכל אופן, תודה רבה על המידע.
המידע הזה מניסיון שלך כמישהו שהיה בחיל רפואה/התעסק עם תחום רפו"ש בצבא או כי זה לדעתך פלוס מינוס אותו הדבר?
קצונה כנראה לא ממש יהיה, זו סתם הייתה שאלה כדי לדעת, אבל מה זה להיות "טובה בקורס"? ז"א, חוץ מלהיות ממושמעת...
ולבקש קידום בתפקיד זה דרך רופא השיניים במהלך השירות? פשוט לא נשמע לי כ"כ הגיוני שזה מה שרופא שיניים (אם הוא בא מהאזרחות) או קצין בחיל הרפואה שהוא גם רופא שיניים צריך להתעסק עם בקשות כאלה.

ridnik

New member
אממ

אני הייתי בבה"ד 10 (בסיס ההכשרות של חיל הרפואה) כמה חודשים, אבל רוב הידע שיש לי על תחום רפו"ש בצבא הוא מתקופת השירות שלי בבא"ח נחל שם יש מרפאה, יצא לי לדבר עם רופא השיניים ועם הסייעות.

להיות טובה בקורס - כן, להיות ממושמעת, ללמוד טוב מה שמלמדים אותך (מקבלים אחריות לתחזוקת מרפאה, מניקיון ועד לוגיסטיקה, זה מידע שימושי גם לצבא וגם לאזרחות) באופן כללי בוודאי שזה פחות קורס שיש מה 'להצטיין' בו מאשר קורס קצינים למשל, אבל בכלליות לא לעשות בעיות, שיהיה למפקדים רצון לסייע לך כמה שהם יכולים בשיבוץ.

רופאי שיניים בצבא הם ב99% מהמקרים עתודאים. כמו שכמעט כל עתודאי יגלה על עצמו, בצבא אתה בנוסף להיות אקדמאי מבריק אתה גם קצין ומפקד. אתה אחראי על החיילים, החל מקידום וצ'ופרים לחיילים ועד הרס"ר שדפק לחיילת שלך שעה ביציאה והיא לא מפסיקה לבכות... קצינים הם לא אזרחים עובדי צהל שבאים לעשות את העבודה שלהם, להחתים כרטיס והביתה, הם חלק מהמנגנון של הצבא ויש עליהם אחריות בתחומים רבים. אז כן ודאי שאם את כסייעת רוצה להתקדם, לעבור תפקיד או לקבל חופשה זה יעבור דרך המפקד שלך - רופא השיניים.

toxic babe

New member
תשובות בקצרה

הייתי סייעת אחראית.
1. כן. אצלי הייתה טירונות חודש בערך אחרי זה 3 חודשים קורס ואז סדיר.
2. כן אפשר להיות סייעת אחראית, לפחות איפה שאני הייתי זה בעיקר תוספת לתפקיד להיות אחראית על כל הלוגיסטיקה, הציוד, הטפסים, לעשות ספירות לקראת ביקורת, יד ימינה של הרופא/ה וגם סייעת רגילה. לא הייתי קוראת לזה ממש קידום....
3. אפשר לצאת לקצונה- אין קצינה סייעת מלבד מפקדת הקורס בבה"ד 10 שיש אחת כזאת כל תקופה מסוימת. אפשר להחליף תפקיד ולאו דווקא להישאר בחיל הרפואה. אני בכל אופן לא הייתי ממליצה לצאת לקצונה, לפחות לא מתוך התפקיד הזה.
4.בסוף הקורסים משבצים את כולם בבסיסים. היא יכולה במהלך הקורס לדבר עם המפקדת האישית שלה לגבי החשיבות של שירות בבסיס מסוים. יכולים להתחשב ויכולים שלא. זה צבא. זה לא תמיד מה שרוצים.

למעלה