סייעת בגן

סייעת בגן

אני מתכוון לסייעת שעובדת מטעם המשפחה במימון משרד העבודה המחלקה לילד האוטיסט בגן דרך חברת כוח אדם , מה שמענין אותי , זה כמה משרד העבודה משלם לשעה לחברת כוח האדם ואת זה שהעובדת מקבלת שכר מינימום את זה אני כבר יודע , למה אני שואל כיוון שהתעורר בי חשד שמשהו בהפרש בין מה שמשלמת המדינה למה שקבלת הסייעת ( בסופו של דבר הילד הנזקק ) אינו כשורה

כספי סייעות - שערוריה

רננה שלום בתור אבא לילד PDD שמשקיע בילד שלו כ-15000 ש"ח לחודש ואני מתכוון משקיע כיוון שזו ההגדרה היחידה המתאימה למה שאנו עושים וברוך השם מקבלים תמורה , הייתי מצפה מכל הגורמים שיעזרו ולא יערימו מכשולים אך זה לא קורה , המדינה לא מוכנה להכיר בהוצאותינו לניכוי במס ( וזה היה פותר לרבים את רוב הבעיה ) וזו התשובה שקיבלתי מבנימין נתניהו , המדינה אינה מוכנה לפתור ליחידים תרומות שקיבלו ממס וזה מונע מתורמים לתרום לנו , אלוט אינה מוכנה לפתוח חשבון ספציפי לילד שלתוכו יוזרמו תרומות והן ישולמו להוצאות הילד הספציפי , וזה שוב מונע מתורמים לתרום לנו , ביטוח לאומי נותן קצבת נכות 2000 ש"ח שאיננה מספיקה לכלום , משרד העבודה מבזבז את כספי הסייעות בחברות כוח אדם ולנו נותר למכור את בתינו להגיע לפת לחם , להזניח את ילדינו האחרים ולהכנס לחובות מי מוכן להושיע ?

נונינה1

New member
רננה - שאלה בנושא אחר............

איך הצלחת להגיע לאדון שני ? ניסיתי ולא הצלחתי, אוכל אוכל ללמוד ממך משהו..........

סייעת משרד הרווחה

לאדון או גברת ממשרד הרווחה - קודם כל תודה על ההתיחסות בפורום הזה. אשמח אם תינתן הכתובת שלך לדיון פרטני יותר . לעצם העניין , בני באמת מתחת גיל 3 אך העובדה הפשוטה והמגובה במסמך רשמי שקיבלנו סייעת ל-50 שעות חודשיות למשך 4 חודשים בעלות ברוטו של 17350 ש"ח דהיינו חשבון פשוט מראה שהעלות לשעה הינה 87 ש"ח והעובדת מקבלת כ-18 ש"ח - להיכן הלכו 69 ש"ח אינני יודע אך מה שאני כן יודע שכל חברת כוח אדם גובה על עובד בין 35 ל- 45 אחוז תוספת והכול ברוטו ועל כך אני מצר שכספי המדינה מבוזבזים ואינם מגיעם ליעדם אשר צריך אותו נואשות. בנוסף לכך הגיע הזמן שהמדינה תבין שההוצאות שההורים מוציאים על ילדים אוטיסטים מיועדות לקדם את הילדים למצב שיהיו עצמאים בהמשך חייהם ואם לא אז בעלי תלות מינימלית דבר שיחסוך כסף רב למדינה לאורך שנים רבות - לא משנה איזו שיטה בוחרים ההורים ABA גרישפון וכו או עירוב שלהן בכל מיקרה כל הגורמים והרופאים אומרים שיש לבצע התערבות מאסיבית וכל המקדים מבחינת גיל הילד הרי התוצאות אמורות להיות טובות יותר - אין להורה לילד כזה זמן וכוח נפשי וכלכלי להלחם בממסד ההורה זקוק בשעה זו לתמיכת המדינה ולא בכמות ובצורה שהדבר נעשה - בנוסף לכך רוב ההורים הינם אנשים שמרווחים כסף מהמעמד הבינוני אשר אילו היו מכירים להם בהוצאות במס הכנסה ובתרומות מאנשים טובים וחברות היו מסתדרים בלי להתחיל לתחמן ולהשפיל את עצמם וכל זאת בזכות כיוון שרצון טוב וחוקים ישנם בנימצא רק הממסד מתנהג באטימות וחוסר ראיה לטווח בינוני וארוך

ל"משרד הרווחה"

לנו קיצצו את שעות הסומך מ-30 ל-0!! לא 10 ולא 18 ולא כלום. אפילו לא טרחו להודיע לנו אלא פשוט מחברת כח האדם הודיעו לסומכת שלא חידשו איתם את החוזה. אנחנו שייכים למועצת חוף השרון ואשמח מאוד אם תוכלי לסייע לנו לקבל חלק מהמימון להמשך הדרך. תודה. מיכל

תשובה למשרד הרווחה

מברור שערכה אשתי עם משרדכם אכן הובהר שהנתון שמסרתי על עלות שעת סייעת שמקבלת חברת כוח האדם הינו שגוי כיוון שהקצאת הזמן לתקציב שניתן לצורך זה הינה בדיוק כפולה ולא כפי שכתוב בטעות בטופס שקיבלנו ממשרד הרווחה ועל כן שעת עבודה שמקבלת חברת כוח האדם הינה כ-38 ש"ח והעובדת מקבלת כמחצית מכך , עלכן אני שמח שטעתי ומשרד הרווחה אינו פזרן כפי שהיה נדמה בתחילה , יחד עם זאת מהכרותי את ענף כוח האדם אני יודע שחברות כוח האדם גובות בין 40 ל- 50 אחוז עמלה על שעת עבודה של העובד וניתן לדעתי להשיג חברות כוח אדם יותר צנועות ולהשתמש בכסף הנחסך לתגבור השעות

צר לי

לאשש את חשדך אבל אכן חברות כוח האדם עושות הרבה כסף על חשבוננו. בלי לנקוב בשם אני יכולה לספר לך על החברה שאצלה היתה הסייעת שלנו רשומה - מתוך 60 ש"ח לשעה שהגיעו מהרווחה הסייעת קיבלה כ-35...

נורר

New member
איך מקבלים מימון ממשרד העבודה?

אני פניתי למשרד הררוחה שם נאמר לי שאין תקציב. למי צריך לפנות?

סייעת בגן

ברצוני לברר האם יש למישהו מידע על כמה שעות נותן משרד העבודה והרווחה לסייעת בגן רגיל לילד PDD וכמה כסף מקציב המשרד לשעת סייעת והאם המשכורת לסייעת משולמת ישירות למשפחה או לסייעת או דרך חברת כוח אדם וכמה נשאר לשעה לסייעת

שערוריה

ובכן מיכל חשדי מתבסס כל מסמך רשמי שקיבלנו עם תחילת העסקת הסייעת ממנו משתמע שהוקצה לשרות זה סכום של כ-87 ש"ח לשעה כאשר הסייעת מקבלת סכום של כ- 19 ש"ח לשעה שזה 20 אחוז ממה שהוקצה וזו שערוריה של זילות כספי משלם המיסים ויריקה בפרצוף לילדנו אשר נזקקים נואשות לכל סיוע וחוץ מביטוח לאומי שזורק לנו קצבת נכות שאיננה מתאימה להוצאותינו אין המדינה מסייעת לא בהכרה בהוצאותנו במיסוי ולא בכל דבר שעלול לעזור , סוף סוף בא משרד העבודה ומסייע אז מרבית הכסף הולך לגורמים אחרים כמו חברות כוח אדם , כמו כן אני לא רואה בפורום ובאלוט שאמורה ליצג אותנו שיש איזה נסיון שיותר כסף ישאר מסכום זה לטובתנו למשל לשלם לסייעת נוספת לABA

סייעת

פונים לעובדת הסוציאלית במועצה / עיריה היא בודקת ואם מוצאת לנכון מאשרת אבל בודאי שלא נשאר תקציב אם נותנים 80% לחברות כוח אדם ולכן קיצצו גם לנו בטענה שאין תקציב וזה חלק מהשערוריה בנושא

למעלה