מתוקים שלי
New member
סייעת אישית
שלום,
בני עולה לכיתה א' ועקב הפרעת קשב קשה עם היפראקטביות וחרדות, קיבלנו אישור לסייעת אישית צמודה.
בכיתה יהיו 39 ילדים, ובפגישה של ההורים עם המנהלת עקב הצפיפות של מספר הילדים, היא "הרגיעה" אותם בכך
שבכל כיתה יש גם סייעת סמויה לילד מסויים, ומדניות בית הספר היא שהסייעת צריכה לעזור לכל הילדים בשעות שהיא נמצאת בכיתה
ולא רק לילד שקיבל אותה.
חייבת לציין מספר דברים ולשאול לפני שאני שפונה למשרד החינוך בנושא:
1. מי קובע את מדניות בית הספר בנוגע לתפקוד של הסייעית אישית והיכן אני יכולה לראות את זה?
2. מדוע לא נאמר לי שום דבר בנושא והאם הם "צריכים" לידייע אותי על כך?
חייבת לציין מספר דברים מכיוון שאני מרגישה שהמערכת מנצלת אותי ואת בני:
עברתי וועדת השמה מאוד קשה שבה פירטתי את מצבו הקשה של בני. הבאתי את כל המסמכים הדרושים ואת בעלי המקצוע שיודעים ומכירים את בני ואת מצבו,
עד שקיבלתי אישור לקבלת סייעת אישית, פתאם אני מגלה שהיא לא רק שלו אלא של עוד 38 ילדים.
מרגישה מנוצלת, מרגישה שאני מעדיפה להעביר אותו בית ספר או לוותר וכל האחריות על מצבו, התקפי החרדה, ההיפריות שלו, הקשב הקשה- יעבור לטיפול המחכנת ויהיה באחריותם של מנהלת בית הספר והיועצת בלבד,
ושהם יצטרכו להתמודד איתו ולהבין עד כמה הוא זקוק לסייעת שתלווה אותו כל הזמן.
בנוסף אציין ואשתף, שאני לא עוזבת אותו לרגע אחד לבד, לא בבית ולא בחוץ. מתקשה מאוד לשלוח למשפחה וחברים ולא כל מבוגר מצליח להתמודד ולקבל אותו.
נושא הסייעת חשוב מאוד מאוד אך מרגישה כ"כ לא טוב שמנצלים את מצבו הלא פשוט לטובת שאר תלמידי הכיתה עקב צפיפות גדולה של מספר רב של ילדים,
ובמיוחד כמובן עזרה צמודה למחנכת הכיתה שזאת שנה ראשונה שלה כמורה,
במקום לתת לילד כל מה שהוא צריך ושהיא תהייה בפוקוס עליו בלבד.
לפעמים, מספיקה שנייה אחת שאני לא רואה, והוא כבר נמצא במקום אחר, או נקלע לסיטואצליה מאוד לא נעימה.
אשמח לקבל כל דעה מכם, והיכן אני יכולה לברר האם הדבר תקין או לא.
אציין שטרם שוחחתי עם הנהלת בית הספר בנושא, טרם בדקתי האם אני צודקת או לא.
מתקשה מאוד להרדם..
תודה.
שלום,
בני עולה לכיתה א' ועקב הפרעת קשב קשה עם היפראקטביות וחרדות, קיבלנו אישור לסייעת אישית צמודה.
בכיתה יהיו 39 ילדים, ובפגישה של ההורים עם המנהלת עקב הצפיפות של מספר הילדים, היא "הרגיעה" אותם בכך
שבכל כיתה יש גם סייעת סמויה לילד מסויים, ומדניות בית הספר היא שהסייעת צריכה לעזור לכל הילדים בשעות שהיא נמצאת בכיתה
ולא רק לילד שקיבל אותה.
חייבת לציין מספר דברים ולשאול לפני שאני שפונה למשרד החינוך בנושא:
1. מי קובע את מדניות בית הספר בנוגע לתפקוד של הסייעית אישית והיכן אני יכולה לראות את זה?
2. מדוע לא נאמר לי שום דבר בנושא והאם הם "צריכים" לידייע אותי על כך?
חייבת לציין מספר דברים מכיוון שאני מרגישה שהמערכת מנצלת אותי ואת בני:
עברתי וועדת השמה מאוד קשה שבה פירטתי את מצבו הקשה של בני. הבאתי את כל המסמכים הדרושים ואת בעלי המקצוע שיודעים ומכירים את בני ואת מצבו,
עד שקיבלתי אישור לקבלת סייעת אישית, פתאם אני מגלה שהיא לא רק שלו אלא של עוד 38 ילדים.
מרגישה מנוצלת, מרגישה שאני מעדיפה להעביר אותו בית ספר או לוותר וכל האחריות על מצבו, התקפי החרדה, ההיפריות שלו, הקשב הקשה- יעבור לטיפול המחכנת ויהיה באחריותם של מנהלת בית הספר והיועצת בלבד,
ושהם יצטרכו להתמודד איתו ולהבין עד כמה הוא זקוק לסייעת שתלווה אותו כל הזמן.
בנוסף אציין ואשתף, שאני לא עוזבת אותו לרגע אחד לבד, לא בבית ולא בחוץ. מתקשה מאוד לשלוח למשפחה וחברים ולא כל מבוגר מצליח להתמודד ולקבל אותו.
נושא הסייעת חשוב מאוד מאוד אך מרגישה כ"כ לא טוב שמנצלים את מצבו הלא פשוט לטובת שאר תלמידי הכיתה עקב צפיפות גדולה של מספר רב של ילדים,
ובמיוחד כמובן עזרה צמודה למחנכת הכיתה שזאת שנה ראשונה שלה כמורה,
במקום לתת לילד כל מה שהוא צריך ושהיא תהייה בפוקוס עליו בלבד.
לפעמים, מספיקה שנייה אחת שאני לא רואה, והוא כבר נמצא במקום אחר, או נקלע לסיטואצליה מאוד לא נעימה.
אשמח לקבל כל דעה מכם, והיכן אני יכולה לברר האם הדבר תקין או לא.
אציין שטרם שוחחתי עם הנהלת בית הספר בנושא, טרם בדקתי האם אני צודקת או לא.
מתקשה מאוד להרדם..
תודה.