סייעת אישית

סייעת אישית

שלום,
בני עולה לכיתה א' ועקב הפרעת קשב קשה עם היפראקטביות וחרדות, קיבלנו אישור לסייעת אישית צמודה.
בכיתה יהיו 39 ילדים, ובפגישה של ההורים עם המנהלת עקב הצפיפות של מספר הילדים, היא "הרגיעה" אותם בכך
שבכל כיתה יש גם סייעת סמויה לילד מסויים, ומדניות בית הספר היא שהסייעת צריכה לעזור לכל הילדים בשעות שהיא נמצאת בכיתה
ולא רק לילד שקיבל אותה.
חייבת לציין מספר דברים ולשאול לפני שאני שפונה למשרד החינוך בנושא:
1. מי קובע את מדניות בית הספר בנוגע לתפקוד של הסייעית אישית והיכן אני יכולה לראות את זה?
2. מדוע לא נאמר לי שום דבר בנושא והאם הם "צריכים" לידייע אותי על כך?

חייבת לציין מספר דברים מכיוון שאני מרגישה שהמערכת מנצלת אותי ואת בני:
עברתי וועדת השמה מאוד קשה שבה פירטתי את מצבו הקשה של בני. הבאתי את כל המסמכים הדרושים ואת בעלי המקצוע שיודעים ומכירים את בני ואת מצבו,
עד שקיבלתי אישור לקבלת סייעת אישית, פתאם אני מגלה שהיא לא רק שלו אלא של עוד 38 ילדים.
מרגישה מנוצלת, מרגישה שאני מעדיפה להעביר אותו בית ספר או לוותר וכל האחריות על מצבו, התקפי החרדה, ההיפריות שלו, הקשב הקשה- יעבור לטיפול המחכנת ויהיה באחריותם של מנהלת בית הספר והיועצת בלבד,
ושהם יצטרכו להתמודד איתו ולהבין עד כמה הוא זקוק לסייעת שתלווה אותו כל הזמן.
בנוסף אציין ואשתף, שאני לא עוזבת אותו לרגע אחד לבד, לא בבית ולא בחוץ. מתקשה מאוד לשלוח למשפחה וחברים ולא כל מבוגר מצליח להתמודד ולקבל אותו.
נושא הסייעת חשוב מאוד מאוד אך מרגישה כ"כ לא טוב שמנצלים את מצבו הלא פשוט לטובת שאר תלמידי הכיתה עקב צפיפות גדולה של מספר רב של ילדים,
ובמיוחד כמובן עזרה צמודה למחנכת הכיתה שזאת שנה ראשונה שלה כמורה,
במקום לתת לילד כל מה שהוא צריך ושהיא תהייה בפוקוס עליו בלבד.
לפעמים, מספיקה שנייה אחת שאני לא רואה, והוא כבר נמצא במקום אחר, או נקלע לסיטואצליה מאוד לא נעימה.
אשמח לקבל כל דעה מכם, והיכן אני יכולה לברר האם הדבר תקין או לא.
אציין שטרם שוחחתי עם הנהלת בית הספר בנושא, טרם בדקתי האם אני צודקת או לא.
מתקשה מאוד להרדם..
תודה.

ננוצי

New member
סייעת אישית

סייעת אישית מיועדת אך ורק נטו למען ובשביל הילד בלבד !!!!!
לא צריכה להיות לה שום קשר לשאר ילדי הכיתה,
כל שער הבעיות של שאר הילדים המורה צריכה להתמודד!!
כל שעה שלך צריכה להיות מיוחסת רק לתפקודו של הילד
להתמודדות עם קשייו ועזרה עבורו נטו !!
זוהי לא רק ניצול אלא ממש עברה !
במקומך לא הייתי פונה למורה או להנהלת בית הספר
אלא לארגון שאישר לך את השעות של הסייעת (מתי"א או שירות הפסיכולוגי?)
לכל סייעת יש מדריכה מטעם מתי"א , גשי גם אליה ועדכני אותה במה שנאמר לך
והיא צריכה להדריך את הסייעת כיצד לנטרל את עצמה משאר "בעיות " בכיתה
בהצלחה ואל תוותרי !! (הכל מנסיון של הצד השני של המערכת- מורה /סייעת/מתי"א)
בהצלחה בכיתה א

FOR THE LD

New member
חומר למחשבה..... ו"הכל מניסיון של" כל צד שהוא

א. יש פער עצום בין הרצוי למצוי, בין מה שאנו רוצים או חושבים שנכון או מגיע לנו לקבל, לבין המציאות בשטח.
ב. עבודת הסייעת מעוגנת בחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך, ומומלץ לקרוא בעיון רב, מה נכתב לגבי הדבר.
ג. האמירה ש"לא צריך להיות לה שום קשר לשאר ילדי הכתה" ושהיא צריכה "לנטרל את עצמה משאר בעיות בכתה" - מתפרשת עבורי כאמירה שנאמרת מתוך חוסר הבנה של עבודת הסייעת, על מכלול תפקידיה, לצד הדרכים שבהן עליה לנקוט על מנת לגייס את המורה ואת התלמידים לטובת קידומו ושילובו של הילד בכתה. אם היא תנטרל עצמה, ותתמקד רק בקשיים שלו ובעזרה עבורו - אויה לאותו תלמיד! לא רק שהיא לא עוזרת לו, אלא שהיא פוגעת בו! היא חייבת לעשות "מינגלינג", להושיט עזרה למורה ותלמידים, כל עוד צרכיו של התלמיד אינם נפגעים (כלומר - לא בכל מצב!), ואז היא תוכל גם להנות מן ה"זכויות" הנלוות, המאפשרות לה "לנהל" את האחרים, ולגייסם לטובת התלמיד. סייעת עם "ראש גדול", יוזמת, מוכנה ללמוד, שיודעת לקרוא את המפה ולהתאים עצמה, תתאים לתפקיד זה, לעומת סייעת שמקבלת הנחיות מגבוה, או מבולבלת לנוכח הדרישות הסותרות מכל עבר (מחלקת החינוך, מתי"א, מנהלת בית הספר, הורי תלמידי הכתה, המחנכת, מורים מקצועיים....), מבלי יכולת להביא את כולם לידי עבודה משותפת, שבזכותה כולם נתרמים.
ד. סייעת צריכה לדעת לשים גבולות, לעמוד על שלה, להביא לידי כך שדברים מסויימים יתבצעו על פי הנחיותיה והמלצות אותם גורמים שמדריכים אותה במהלך עבודתה. על מנת שהיא תוכל להגיע למקום הזה, היא חייבת לרכוש את אמונם של תלמידים ומורים. הדרך לכך כרוכה בעבודה קשה שאינה מתפרשת אצלה כניצול, והיא לא תושג בהיצמדות לאותו תלמיד, כל שכן לקשייו.
ה. הסייעת צריכה להתייחס אל המהות ולא אל הלקות. אם "כל שעה" שלה היא תקדיש לקשיים ולעזרה, הוא ישאר בדיוק באותה נקודה או שההתקדמות תתבטא במישור אחד בלבד, שלא לדבר על התלות שיפתח. אם תתמקד בקושי, גם המורה וגם הילדים יתמקדו בקושי. אם היא תתבודד איתו, גם הילדים יבודדו אותו, וגם המורה תנער חוצנה ממנו, כי הרי יש מי שמטפל בו כבר בכתה.
ולסיכום אצטט שתי הודעות שבהן נתקלתי לאחרונה:
"מחפשים סייעת אשר מבינה את צרכי הילד והמערכת כאחד".
"התפקיד דורש: יכולת תיאום בין הצוות, ראש גדול וגמישות".
ברור שמדובר בהורים למודי ניסיון, שהחלו בדיוק מאותה נקודה של חרדה, חוסר ודאות, אי הכרת המערכת וכו'. זה לא משהו שהורה הנמצא בראשית הדרך יכול לכתוב, אבל לכך צריך לשאוף. זהו תהליך למידה של ההורים, של החברים לכתה, של הצוות החינוכי, וגם של הילד... זהו תהליך למידה של החברה כולה, שכן לעבודה מן הסוג הזה ישנה השפעה רחבת היקף. היא יכולה להפוך אנשים (ילדים ומבוגרים) לטובים יותר, והיא יכולה להמשיך ולהנציח את המצב.
יום טוב!

ננוצי

New member
תשובה נהדרת!

תשובה מפורטת ומקצועית ישר כח !!
&nbsp
מטרת הסייעת אכן לעזור לילד כמובן בשיתוף פעולה עם המורה ותוך כדי אינטרקציה כל ילדי הכיתה
&nbsp
בתשובתי הכוונה היתה שבמקרים של בעיות בכיתה כמו ציונים, הערכות לימודיות, אי הכנת שיעורי בית של ילדים אחרים וכדומה אין זה תפקידה של הסייעת להיות מעורבת , תפקיד ניהול הכיתה הוא של המורה ולא של הסייעת
&nbsp

FOR THE LD

New member

למעלה