סיינפלד וקישון

סיינפלד וקישון

שאלה שהרצתי כאן כמה פעמים: שמתם לב לדמיון מדהים בין כמה פרקים של סיינפלד להומורסקות של קישון? דוגמה- סיינפלד נכנס למספרה ומתלבט בין שני ספרים...אם מישהו יכול לתת לי רעיונות- אני אשמח.

bart simpson75

New member
קישון הוא סופר בינ"ל מפורסם וידוע

הספרים שלו תורגמו להמון שפות וזכו להצלחה בעולם - בפרט (זו מילה שהוא מאוד אהב להשתמש בה, בפרט) בגרמניה ואוסטריה. קשה לי להאמין שהיוצרים של סיינפלד שאבו רעיונות מהספרים שכתב - אבל אי אפשר לשלול, הרי יכול להיות שאחד הכותבים קרא פעם ספר או משהו ובתת מודע זה עלה לו. ובוא לא נשכח שרוב היוצרים של סיינפלד יהודים...

בתור גרופית מושבעת של קישון,

תמיד יוצא לי לחשוב כמה הם דומים. הרי כל הסיפורים של קישון הם ABOUT NOTHING, בעצם. אני זוכרת בעמימות עוד איזה קטע של קישון שמזכיר את הפרק THE COMEBACK אבל לא עולה לי בדיוק מה...

bart simpson75

New member
אני חושב שאני יודע למה את מתכוונת...

בספר "באחד האמשים", הוא כותב כיצד מיישבים ביניהם שני אבירים סכסוך בימי הביניים, באמצעות דו קרב כמובן, שרק אחד ישרוד. ואז יש מעבר, כאילו השוואה לעכשיו (שנות ה-60, כן?) שבו הוא מראה סיכסוך בין שני אנשים, שבמקום דו קרב, האחד מפיץ על השני שהוא "הומוסקסואל" וזה כבר יהרוג אותו איכשהוא... מצלצל משהו?

כיוון מעניין, אבל לא לזה התכוונתי..

זכור לי משהו עם הסוף של דה קאמבק [YEAH, THATS WHAT I SHOULDVE SAID!] שפשוט התלבש על משהו שהוא כתב. לא יודעת..

clevelandrocks

New member
יצחק הסוף איננו../images/Emo16.gif

אחת ההומורסקות הגדולות של קישון מתארת פרסום בטעות של מודעת אבל בעיתון על פטירתו של יצחק הסוף, שכמובן לא היה ולא נברא, מה שמוביל לשרשרת של ארועי הנצחה ועוד שלל אי הבנות כמקובל אצל פרוייקה. זה כמובן מזכיר מאוד את הפרק עם סוזי (סוז בשבילכם). עוד משהו קטן: אחד הקטעים הידועים ביותר של קישון (שהפך גם למטבע לשון) הוא כמובן: "המפתחות אצל הג'ינג'י". תמיד זה מזכיר לי את פרק המפתחות שכל אחד מהחבורה מחליף את המפתחות שלו עם השני.

אה וגם בספר 'שמיניות באוויר'

יש קטע שהוא כתב על תיק שהוא הזמין מתופר קשיש, שלקח את הפרוייקט לגמרי ללב והקדיש לו את שארית חייו הקצרים. איזה פרק זה מזכיר לי? THE MOM AND POP STORE? אני ממש חייבת לעשות מרתון סיינפלד בקרוב!

bart simpson75

New member
ומה עם הפרק בו הוא מנסה מנסה להתחמק מביתו של

חבר משעמם בטענה שיש לו פגישה בפ"ת, החבר מתעקש להסיע אותו לשם, הם מגיעים למלון מסויים, הוא נותן שם פיקטיבי בקבלה ומתברר כי אכן יש איש כזה במלון, האיש יורד אליו, מתברר שהוא מכיר את החבר ומפה לשם קישון קונה בטעות 30% מחברת מכונות הכביסה ששיכת לאיש. מזכיר קצת כמה סיטואציות בסיינפלד.

../images/Emo45.gif יש הרבה קטעים שהוא כתב שאין להם מקבילות

בסיינפלד באמת, אבל הם פשוט מצבים שתפורים על הסדרה. למשל שיום אחד הוא פלט מול מצלמה ברחוב "יהיה טוב" והוא נהיה סלב, כל הארץ מעריצה אותו, עד שלאט לאט דועכת ההתעניינות - אבל קישון נהיה כ"כ מכור לתשומת הלב ומחפש בכל חור את המצלמות. הכי תפור על ג'ורג' / קריימר :)

FuryUri

New member
זה חצי תפור על כל אחד...

בס"ד. הקטע של להגיד את זה ולהיות מפורסם- זה קריימר... הקטע של לאבד את הפירסום ולחפש אותו בכח- זה כבר ג'ורג' לגמרי

SaintJohn

New member
מעולם לא קראתי משהו של קישון

אבל השרשור הזה מצא חן בעיניי מאוד וסיקרנתם אותי לגבי מה שקישון כתב. יש המלצות?

bart simpson75

New member
תתחיל ב"ספר משפחתי" בהוצאה המחודשת ב 2002.

הוא מאגד בתוכו כמה ספרים. אם ימצא חן בעינייך, יש עוד המון.

lollapalooza

New member
אני מצטרפת להמלצה,

ומוסיפה שיש לי עותק בבית, אם מנהל הפורום מעוניין *אהם*.

clevelandrocks

New member
'הכיפה הסרוגה ועוד כמה סאטירות פרו ישראליות'

(אני יודע שהשם לא נשמע סקסי במיוחד...)

תחשבו על שני הספרים

תחשבו שוב על סיינפלד שנכנס למספרה ולא יודע אצל מי משני הספרים להסתפר- זה מופיע אחד לאחד אצל קישון. ויש פרק שקרמר מגיע למשרד ומתחיל לנהל את העניינים עד כדי כך שהוא הולך כל יום בלבוש מהודר ותיק ג'יימס בונד- יש קטע כזה אחד לאחד ב"ארבינקא" של קישון. בכלל- כל הקטעים של ארבינקא- כמו "פוקר יהודי" ועוד יכולים להיות פרקים בסיינפלד. לארי דיוויד היה בהחלט יכול לקרוא את קישון כחובב הומור יהודי- באנגלית- ולקבל השפעות...אני גם לא בא לטעון שהם באמת קראו ולקחו קטעים אלא מצביע על הדמיון שבהתחשב בהבדל בין הזמנים והתרבויות (קישון בשיאו הוא זה של ישראל של שנות ה-50 וה-60 המוקדמות- אם שלטון מפא"י והפקידות)- הוא נראה מדהים!

למעלה