סיינסים

• פותח הנושא Ak477
  • פורסם בתאריך
לטעמי

יכול להיות שהתכונות משתנות כתוצאה מתקופת הלידה שלך מסיבות אילו או אחרות (איני יודע מהן הסיבות ולעיתים עדיף לומר זאת מאשר לזרוק סיבות שנראות יותר פסבדו-מדעיות, כמו עניין השדה המגנטי) . יכול להיות שע"י תצפית אמפירית אותם "אסטרולוגים" מצאו את התכונות ע"י התבוננות אמפירית גרידא, אך כדי להעצים ולחזק את הענף הם צירפו לכך נופך רומנטי שמדבר על כוכבים וחיזוי עתידות. דווקא באופן מפתיע רוב האנשים שאני מכיר מתאימים היטב לפרופיל המזל שלהם (כולל אותי).

Chief san

New member
החמימות שבעמימות

במסגרת אחד הניסויים המפורסמים באסטרולוגיה, התבקשו חברי קבוצה אחת (סטודנטים) למסור את תאריך (שעת) ומקום הולדתם. כל אחד מהנבדקים קיבל מפה אסטרולוגית מפורטת (תכונות, בעיות וכולי) והתבקש לציין את רמת הדיוק של המפה. המפות זכו לציון דיוק של משהו כמו 70-80 אחוזים (ככה מהזיכרון שלי). מרשים לכל הדעות. כל הסטודנטים קיבלו את אותה מפה אסטרולוגית (חילקו את אותו דף מודפס לכולם, כן?) הרשומה בסגנון העמום הידוע של הרואים בכוכבים (משהו כמו "השבוע אתה מוטרד בתחום הפיננסי, צפה להפתעות בתחום הרומנטי למרות הקשיים של התקופה האחרונה, אתה טיפוס שלא מוותר בקלות אך יודע מתי בדיוק זה הרגע לסגת" (C) )

Levos

New member
יכול להיות שהשפעת הכוכבים

נובעת משדה המתפשט במהירות האור כמו שאר השדות, ולכן כשהאור מגיע מהכוכב בהתאמה הוא מפעיל את הכוח הקשור לאסטרולוגיה. ראיתי ברפרוף מאמר על תאורייה פיזיקאלית חדשה המתיימרת להסביר כיצד אסטרולוגיה אפשרית. בבסיסה עומדת ההנחה שכמו שלכל תכונה של חלקיק אלמנטרי (מסה, מטען) יש שדה כך גם לספין שלהם יש שדה. שדה זה אינו מתפשט בצורה כדורית כמו שאר השדות, ולכן יכול (בדוחק) להסביר השפעה של כוכבים. כמובן שבינתיים לא ביצעו שום ניסויים שיבדקו את זה לכן זה תאורייה דימיונית בלבד.

למעלה