סיינטס - פאלקונס

יוסיקוף

New member
סיינטס - פאלקונס

אהלן, קודם כל אפתח ואומר שזאת הודעתי הראשונה ודי נחמד לדעת שיש פורום ישראלי בנושא פוטבול אמריקאי. בכל מקרה, צפיתי במשחק בשידור חי ביום ראשון וזה פשוט היה משחק טוב.. לפחות מבחינת המתח שהיה מסביב במשחק עצמו.. בעצם כל משחק של אינדי או ניו אורלינס שנמתח ככה הוא בסופו של דבר משחק טוב כי כולם מצפים למעידה . למרות שאינני אוהד של אף אחת מןהקבוצות, רציתי שאטלנטה ינצחו ולו רק כדי שהאנדרדוג יזכה לניצחון משמעותי כל כך נגד קבוצה ביום לא מזהיר ולמען האמת לא ממש הגיע להם לנצח עד לסיום המשחק. אני חושב שהסטטיסטיקה משקרת. ניו אורלינס וגם אינדי הן לא כאלו בלתי מנוצחות כמו שהטבלה אומרת. אם היה לי ספק לגבי זה המשחק ביום ראשון הוכיח שהסטטסיטקה יותר מעידה על לוזריות מצד קבוצות אחרות בליגה ולאו דווקא גדולה של המובילות כמו שהיה ביום ראשון. אילולא אטלנטה הייתה טיפה פחות לוזרית ויכלה לנצל את הזמן עם הכדור שהיה לה לקראת הסוף ולא לעשות טעויות גדולות היא סביר להניח גם הייתה מנצחת. אני אוסיף ואומר שהידע שלי בפוטבול הוא לא משהו.התחלתי לעקוב אחרי הספורט רק לפני כמה שבועות, סוג של הארה הייתי אומר, תמיד ידעתי שזה קיים אך אף פעם לא טרחתי באמת ללמוד את החוקים, ואני יודע טוב מאד היום אחרי שהחוקים הבסייסים ידועים לי שפשוט בלי זה אין סיכוי להבין מה הולך. בכל מקרה, אשמח לשמוע מה אחרים חושבים על המשחק, שבוע טוב.

Yo-man

New member
אני ראיתי את אינדי באותה שעה ב-METV

אבל עקבתי אחרי המשחק שלך והוא אכן היה מותח וצמוד. בתחרות הפורום אף אמרתי שאטלנטה ינצחו, אבל ברגע האחרון שיניתי את דעתי ונשארתי עם הסיינטס. אם מאט ראיין (ה-QB הפצוע של אטלנטה) היה משחק, הסיכויים שלהם היו טובים יותר. חוץ מזה תרשה לי לברך אותך במזל טוב על כניסתך לעולם הפוטבול. זה אירוע שקורה פעם בחיים, ולא לכולם. אם יש לך שאלות על החוקים, על קבוצות מסויימות, על הפלייאוף או כל דבר אחר - הגעת למקום הנכון. ברוך הבא

יוסיקוף

New member
תודה רבה,

אני מעריך את הברכה החמה, יש לי שאלה אחת קריטית שאשמח לקבל תשובה עליה אבל אני לא סגור אם זה המקום הנכון :) איך קרה כזה דבר שספורט חמש לא משדרים משחקי פוטבול בכלל? לא מזמן התחילו שידורי פורמולה אחת בערוץ, אפשר למצוא כל מיני שידורים הזויים כמו משחקי כדור יד או כדור עף חופים וכדומה, ואיכשהו פוטבול אמריקאי לא מקבל זמן שידור. אני יכול לחשוב על כמה וכמה סיבות למה הערוץ בחר שלא להתייחס לספורט אבל אני חושב שפוטבול לא יהיה קשה למכור בארץ במידה והם יחליטו לעשות זאת.

Yo-man

New member
נורא פשוט: זכויות השידור יקרות

פורמולה אחד אתה משלם לאירוע, וזה הרבה פחות יקר, כי ה-NFL לוקח תשלום לעונה, לא לשמקח, ועונה היא בת 17 שבועות + 4 שבועות פלייאוף. זה כמעט חצי שנה. לפני 15 שנה ערוץ הספורט דווקא שידר משחקים (עם עופר שלח) אבל זה לא החזיק מעמד. שוב, כנראה בגלל עלויות.

royfr

New member
אגב פוטבול בערוץ 5

שמועות אומרות שאת חצאי הגמר והגמר של ה-IFL ישדרו בספורט5

DEJ

New member
קודם כל, זה היה ב-METV

וחוץ מזה, שנים הייתי בטוח שזה אריק הניג שנשמע קצת מצונן בגלל איכות השידור הירודה של הערוץ.

RoyBehar

New member
נראה לי שרובנו צפינו באינדי אבל...../images/Emo58.gif

דבר ראשון, ברוך הבא! כיף לשמוע על עוד אנשים שמצטרפים למעגל. אמנם הצטרפת לקראת סוף העונה, שזה חבל כי לא נשאר עוד הרבה פוטבול, מצד שני המשחקים שכן נשארו הם בד"כ המשחקים הכי מעניינים. תהנה. ולגבי הבלתי מנוצחות - אני כבר הרבה זמן טוען ששתיהן לא נראות כמו קבוצות של 16-0, אני חושב שדנבר יצאו פראיירים מול אינדי, שעשו הכל כמו שצריך אבל מאוחר מידי, אחרי שנכנסו לבור של 21 הפרש. לגבי הסיינטס - אי אפשר לבוא בטענות לאטלנטה ששיחקה בלי מאט ראיין וטרנר, אבל בכל זאת הם נתנו פייט, מה שמראה שגם הסיינטס פגיעים. בשביל לנצח אחת משתיהן אתה צריך לתת מאה אחוז יכולת מאה אחוז מהזמן, במקרה של דנבר הם התעוררו מאוחר מידי, במקרה של אטלנטה, הם התחילו בפחות ממאה אחוז בגלל הפציעות. עד השבוע הייתי נחרץ בדעתי שהבלתי מנוצחות לא ישרדו את כל העונה ככאלה. אחרי השבוע אני כבר לא בטוח, בעיקר בגלל הלו"ז שנשאר לשתיהן. אם הן לא הפסידו עד עכשיו, אני לא בטוח שיש מי שיעצור אותן. כמובן שזה תלוי בדרך שבה הן יגיעו למשחקים. הרוח באינדי היא כנראה לשמור על השחקנים החשובים (טעות לדעתי), בזמן שבניו אורלינס הולכים בשיא הכוח על ההישג של 16-0. דבר אחד קטן רק, אמנם כבר יום שלישי אז זה פחות רלוונטי, אבל אני מציע שתנסה להקפיד על חוקי הספויילר. בגלל הימים והשעות שבהן משודרים המשחקים, הרבה אנשים רואים משחקים מוקלטים או בשידור חוזר, לכן אנחנו מקפידים לשים את הסימן
בכותרת ההודעה או לכתוב "ספוילר". בכל אופן, ברוך הבא, תהנה מהמשחקים, נשמח לשמוע דעות, חוויות מהצפיה ובכלל לחלוק כל מה שקשור למשחק שכולנו אוהבים. ולגבי החוקים - אכן, פשוט זה לא. הרבה פעמים לומדים דברים חדשים תוך כדי משחק (זה הספורט היחיד שספר החוקים שלו לא שוחרר אף פעם לעיון הקהל ד"א) ותמיד נשמח לענות על שאלות.

יוסיקוף

New member
../images/Emo58.gifהאם זה משתלם לרוץ 16-0?

אני מניח שמבחינה מורלית,רוחנית, מומנטום, זה משתלם, אבל מבחינה פרקטית זו יכולה להיות טעות שתעלה להם בפציעה מוקדמת. אם דבר אחד ברור לי בפוטבול זה שהמשחק הוא ממש פיזי, ופציעות זה דבר שבשגרה. בשונה מענפי ספורט קבוצתיים אחרים כגון כדורסל או כדורגל, הפציעות שם זה משחק ילדים לעומת מה שהולך בפוטבול וזה לו מהסיבה הפשוטה שהמשחק מבוסס ברובו על תיקולים. אני חושב שבמקרה של אנדי הם עלולים עוד לנצח גם אם ישתמשו בשחקנים מחליפים, זו התחושה שלי יכול להיות שאני טועה, ואילו הסיינטס אם לשפוט לפחות על פי המשחק האחרון זקוקים לתותחים הכבדים שלהם כדי לנצח כל משחק. אגב, אשמח לדעת איך בידיוק עובדת השיטה של המשחקים בליגה? אני מודע לזה שהליגה מחולקת לשתי דיביזיות אבל שמתי לב שחלק מן הקבוצות לא נפגשות לעולם וחלק כן... תודה מראש.

eran113

New member
לוח משחקים

דבר ראשון ברוך הבא.... גם אני יחסית חדש בפורום ואם אתה אוהב את המשחק ורוצה לשאול שאלות הגעת למקום הנכון, יש פה אחלה אנשים. האמת היא ששאלתי גם לגבי לוח המשחקים בפורום הזה, ככה שאתה יכול למצוא את הטופיק שנקרא "מספר שאלות" מתאריך 17/11/09.

eran113

New member
תשובה ללוח משחקים

במקום שתחפש את הטופיר העתקתי לך לפה את התשובה שנתן לי המשתמש royfr: ויותר, לא על קביעת הסדר כי אם על קביעת היריבות של קבוצה. אז לכל קבוצה 16 משחקים שמתחלקים כך: 6 משחקים נגד שלוש היריבות בבית. 4 משחקים נגד קבוצות מבית אחר בחטיבה - לדוגמה, ב-AFC מזרח נגד דרום ומערב נגד צפון. ב-NFC מזרח נגד דרום ומערב נגד צפון. 4 משחקים נגד קבוצות מבית מסויים בחטיבה השנייה. לדוגמה AFC מזרח נגד NFC דרום, AFC צפון נגד NFC צפון, AFC דרום נגד NFC מערב, ו-AFC מערב נגד NFC מזרח. 2 משחקים נגד שתי הקבוצות משני הבתים הנותרים בחטיבה, שסיימו באותו מקום בבית שלהן כמו הקבוצה המדוברת. דוגמה: דנבר - שנייה ב-2008 ב-AFC מערב. 6 משחקים בבית - שניים נגד SD, KC ואוקלנד 4 משחקים נגד AFC צפון - סינסינטי, פיטסבורג, בלטימור וקליבלנד 4 משחקים נגד NFC מזרח - דאלאס, פילדלפיה, NYG וושינגטון. 2 משחקים נגד הקבוצות שסיימו במקום השני ב-AFC מזרח (ניו אינגלנד), וב-AFC דרום (אינדיאנאפוליס).

יוסיקוף

New member
שתי סיבות

עונה יחסית קצרה וקבוצות שלעולם לא נפגשות אלא אם שתיהן בפלייאוף יש לזה יתרונות שאני חושב על זה אבל זה לא שיגרתי, ואולי זה טוב.. לא התכוונתי לומר שזה לא טוב אלא שזה יוצא דופן :)

royfr

New member
אז ככה

למה העונה קצרה - זה ברור. זה משחק קשה, פציעות רבות, כששחקנים משחקים עם פציעות שבענפים אחרים הם לא יעלו בכלל. לסיבה השנייה - אם קראת את אופי קביעת הקבוצות, אזי זה נבנה מסבב, שהמטרה היא שבתקופה של 8 שנים, כל הקבוצות תארחנה ותתארחנה אצל כל הקבוצות. אגב גם בבייסבול, לא כל הקבוצות נפגשות עם כל הקבוצות בליגה ושם משחקים כמעט כל יום 162 משחקים בעונה. ונדמה לי שבהוקי גם לוח המשחקים מתבסס בעיקר על המזרח והמערב.

Yo-man

New member
תמיד משתלם לנצח

מה שאתה שואל זה האם כשכבר הבטחת את המקום הראשון לפלייאוף שווה להשקיע כל כך הרבה. התשובה הראשונה היא "לא" באמת כדי לתת לשחקנים שלך לנוח ולהחלים, ובמקביל לתת למחליפים הזדמנות להוכיח את עצמם. התוצאה בד"כ היא עוד נצחונות, כי צוות המאמנים נשאר כמו שהוא, ורוב השחקנים לא מוחלפים (אנשי ליין ומגנים), כך שטיב הקבוצה והמומנטום שלה נשארים כמו שהם. מצד שני "כן"!!! למגיעים במקומות הראשון והשני בדיוויזיה יש שבועמנוחה בשמן שמקום 3 ו-4 משחקים נגד מקום 6 ו-5. אם תתן ל-QB שלך לנוח יותר משבועיים תאבד חלק מהאיכות שלו. לתת לו לנוח כבר מעכשיו ולא להיות תחרותי חודש - זו טעות שמשלמים עליה בפיטורים במקרה של הפסד. לגבי "מי משחק נגד מי" יש בספריית המאמרים הסבר על אופי קביעת הלו"ז לכל קבוצה. חפש ותהנה

RoyBehar

New member
../images/Emo58.gif עונה מושלמת

אישית, אני לא חושב שמשתלם לסכן שחקנים במשחקים לא חשובים. בשבוע 17 תן לשחקנים שלך לנוח כמה שבא לך. לא בשבוע 15. אני חושב שאם מחשבים את העובדה ששתיהן יקבלו שבוע חופש בתחילת הפלייאוף, להתחיל לשחק עם מחליפים זה אומר חודש (!!) הפסקה לשחקנים שתצטרך בפלייאוף. אתה מסתכן בלאבד את הקצב והכימיה בין הקוורטרבק לרסיברים, לאבד את האנרגיות ששמרת עליהן לאורך כל העונה. דווקא עניין הפציעה פחות קריטי במקרה של אינדי לדעתי. ברור שהשחקן הכי חשוב שם והיחיד שהם לא יסתדרו בלעדיו הוא פייטון מאנינג, והקו התקפה של אינדי הוא אחד הטובים בליגה בלהגן עליו. אני חושב שהוא הQB שספג הכי מעט סאקים העונה בליגה. יש גם את עניין ההגינות, לא שזה באמת פקטור מבחינת הקבוצות עצמן, אבל עדיין - אני אישית ממש אתעצבן אם אינדי יעלו ביום חמישי עם המחליפים ויתנו לג'קסונויל ניצחון חשוב במירוץ הוויילדקרד, ארבעה ימים אחרי שמול דנבר הם עלו עם כל הקבוצה. יש מצב ששתי הקבוצות יוכלו לנצח גם אם ישחקו עם מחליפים, אבל זה רק יפגע בהן אח"כ כשיצטרכו לחזור ולשחק משחקים בעלי משמעות בפלייאוף. ההימור שלי - אנחנו נראה את בריס ואת מאנינג פותחים, משחקים רבע אחד או גג מחצית, מעלים את הקבוצות שלהם ליתרון משמעותי ואז נחים בשאר המשחק

למעלה