סיינטולוגיה

• פותח הנושא ק
  • פורסם בתאריך

ק

New member
סיינטולוגיה

ברצוני לקבל מידע על מהי סיינטולוגיה?

Tal_Ya

New member
סיינטולוגיה= מדע הקדושה

הסיינטולוגיה, על פי דברי ממציאה, רון ל. הבארד, היא פילוסופיה מעשית. הסיינטולוגיה והדיאנטיקה, פותחו על ידי מדען מערבי- רון ל. הבארד, (כפי הנראה מקורו בדנמרק), שהגיע למזרח בשנות הארבעים של המאה, למד את הפילוסופיה המזרחית, הביאה למערב והתאימה לתרבות המערבית. הסיינטולוגיה הפכה לתנועה גדולה המקיימת מרכזים בכל העולם וגם בישראל. במרכזים אלו מלמדים דיאנטיקה, שהיא מדע בריאות הנפש המודרני (על פי הגדרתו של הבארד) ואת הסיינטולוגיה. ישנם דרגות לימוד וכיתות לימוד שבהם האנשים לומדים בכוחות עצמם ומתקדמים באמצעות סייעים. על פי דבריהם של חברי התנועה, דיאנטיקה וסיינטולוגיה ניתנים להשגה רק על ידי מאמצים של הקורא (או הלומד). הקורסים מאד יקרים, (הסכומים נגבים בדולרים) ועל כן, ישנה אופציה נוספת, לאנשים שאין להם אפשרויות פיננסיות, להתחיל לעבוד שם כסייעים (על פי דרגות התפתחותם הרוחנית והאינטלקטואלית כמובן), עבור תמורה זעומה וקורסים בחינם, כאשר הלומד מתחייב להמשיך שם לפחות במשך חמש שנים. ועוד מתחייב הלומד לא לפתוח לאחר מכן קליניקה פרטית לטיפולים על פי הדיאנטיקה. זאת כמובן לאלו הלומדים ללא תשלום. מי שלמד בתשלום והשקיע ממיטב כספו, בהחלט יכול לפתוח לאחר מכן קליניקה עצמאית. אני מכירה אדם שלומד שם כבר עשרים שנה וגם מטפל בהצלחה רבה. כך שמעתי. (ההיכרות שלנו היא אישית ולא מקצועית). גם בארץ קיים לפחות מרכז אחד, בתל אביב. (ידוע לי שפעם היה גם בבאר שבע, אך איני יודעת אם הוא קיים כיום.) למרות שהתנועה קיימת בארץ לפחות כשש עשרה שנה (אם לא למעלה מזה), ישנן התעוררויות תקופתיות. בזמן האחרון, הייתה התעוררות שכזו ואחת ממכרותי, אשה דלת אמצעים דווקא, הצטרפה אליהם. (כך אני יודעת על ההסדר). יש הטוענים שזוהי כת. אינני יודעת. אך לא כך מסתמן מהאנשים שאני מכירה. הכתובת המרכז היא: מרכז לסיינטולוגיה ``שלום`` רח` דיזנגוף 158 תל אביב 63461 אפשר לשלוח לשם מכתב ולקבל את כל המידע בדרך מפורטת הרבה יותר, ישירות הבייתה. אשמח אם תידע את חברי הפורום, אם וכאשר יהיה לך מידע נוסף. בברכת שנה טובה, L&L TALYA

למעלה