סיימתי עכשיו כיפה...

ליטלטלי

New member
סיימתי עכשיו כיפה...

וניסיתי בטכניקה הזאת שמישהי לא מזמן הסבירה לי, שלא יראו את ההחלפת חוטים אחרי כל שורה. עכשיו זה פשוט כמו כדור היפנוטי.
אין את הזיגזגים של ההחלפת חוטים.

עינת שובל כתבתה שיטה

מעתיקה מדברי עינת: "כדי שיהיה לגמרי מושלם, נסי לבטל את המדרגות בתחילת השורות. סגרי כל שורה בעין שטוחה אל העין הראשונה שלה, ופתחי את הבאה בעין באוויר" ועינת סורגת המון כובעים.......

יפה, עושה שמח בעיניים

האם עבדת בשיטה של עינת או שיטה אחרת. נשמח ללמוד.

תודה על הפרגון. נראה לי שהיא התחילה

בחוט אחד וסרגה מעליו בחוט נוסף. אפשר לעשות את זה גם ביותר משני חוטים. סורגים בצבע אחד. מוסיפים מעל השורה, ולא בהמשכה, צבע נוסף וסורגים בו עד שנגמרת השורה שמתחתיו. ממשיכים בצבע הראשון ושוב בשני. כל הזמן רודפים בעצם אחד אחרי השני. זה יוצר ספירלה בכמה צבעים. כשמתחילים עם צבע חדש, צריך לבנות את הגובה מעין שטוחה, חצי עמוד וכו' לאיזה גובה שרוצים. בסיום, צריך לרדת בגובה עד לעין שטוחה, כדי להמנע עד כמה שאפשר ממדרגה בסוף העבודה.

ליטלטלי

New member
כן, סרגתי במקביל ב-2 חוטים.

מה שאמרת עכשיו... בעצם רדפתי אחרי הצבע השני. עשיתי צבע אחד, ומעליו הוספתי עוד צבע. (היו לי 2 עיניים...) יש לי עוד כיפה שעשיתי ככה, אבל אצלה רואים ממש את המדרגה בסוף... שיטה מעולה, אבל אפשר רק עם כמות קטנה של צבעים, כדי שלא תהיה מדרגה גדולה מדי, וגם אפשר רק שורה אחת מכל צבע. הכיפה שבתמונה היא עם 4 צבעים. הם לא משהו ביחד (קצת גרוזיני בעיניי), אבל רק ניסיתי.

ליטלטלי

New member
אה, ועינת..

אני לקחתי את הערתך הקודמת לתושמת לבי, פשוט עוד לא ניסיתי. אני עכשיו מתחילה עוד כיפה אמריקאית (מלאת דוגמאות..), ואני אנסה את השיטה שאמרת. תודה רבה.

Athaclena

New member
אני עשיתי כזאת ספירלה

ופשוט השורה האחרונה היא ב-3 צבעים. במקום שכל החוטים יגמרו באותו מקום כמו שפה. ואז אני מניחה אפשר שורה שלמה של צכע אחד, אם רוצים. אני גם התחלתי עם 3 חוטים כבר ממש מההתחלה, אבל עשיתי עם חוט עבה יותר (מסרגה 2.5 מ"מ)

למעלה