סיימתי עונה ראשונה של FUBAR

נדירליאל

Active member

ראשי תיבות FUBAR הן:
Fouled (או לעיתים Fucked)
Up
Beyond
All
Recognition​

בסדרה הזו, זה גם הכינוי של אחת הדמויות, הצעיר החתיך, האתלטי, או בהכללה - הטרמה לסוף הסדרה. וזה ספויילר.
כללי -
זו סדרת אקשן על מעללי צוות CIA שתפקידו פתירת בעיות בינלאומיות, חיסול טרוריסטים/יות. הוא נשען חזק על סרטי אקשן בידוריים בעשוריים האחרונים עם מיטב זקני הוליווד [ משנות ה- מ80 וה- 90] שהתמחו ב"אקשן" שהוא "על הקצה", כמו:
"RED", "שקרים אמיתיים", "Demolition Man", עם קבוצה די קבועה של גברים מזדקנים: וויליס, דולף לנגדן, ואן דאם, סטלון וכמובן שוורצנגר.
למה שוורצנגר, כמובן - כי הוא הכוכב הבלתי מעורער של הסדרה.
הסדרה מפתחת היטב את נושא "שקרים אמיתיים" עם טוויסט ממשי.
הסיפור בעונה הזו הוא תוצאה של החלטה אנושית, נאמר, של לוק ברונר AKA שוורצנגר, 20 שנים או קצת יותר.
הפרקים נעים בין שלושה מוקדים:
ברונר והצוות בפעולה
גרושתו אבל אהבת חייו של ברונר
מערכת היחסים עם בתו
כל האחרים עוזרים לו בעצם לבנות דמות "אמת" ולא איזה פלקט מ"שליחות קטלנית".
והצוות שלידו פשוט מעולה:

• ARNOLD Schwarzenegger — דניאל "Luke" Brunner, סוכן CIA ותיק, אב ל־Emma
  • Monica Barbaro — Emma Brunner, בתו של Luke וסוכנת CIA
  • Milan Carter — Barry Putt, טכנאי צוות
  • Fortune Feimster — Ruth “Roo” Russell, סוכנת CIA
  • אם מותרת הערה - השיבוץ של פורטון לסדרה הוא ליהוק מבריק. הסטנדאפיסטית והשחקנית הזו מרימה את הסדרה לגבהים בלתי רגילים.
  • Travis Van Winkle — Aldon Reece, סוכן CIA נוסף בצוות
  • Jay Baruchel — Carter Perlmutter, חבר של Emma ומשתתף בצוות הבכיר
  • Gabriel Luna — Boro Polonia, סוחר נשק עונה 1
  • Fabiana Udenio — Tally Brunner, אמוה של Emma ואקסית של Luke
  • Aparna Brielle — Tina Makerji, אנליסטית NSA
  • Andy Buckley — Donatello “Donnie” Luna, חבר של Tally. שוב פיתוח עלילתי מבריק הן מבחינת הדמות/השחקן והסיפור עצמו.
  • Barbara Eve Harris — Dot Okoye, מנהלת CIA אזורית,
אין לי ענין להכביר על ההידוק העלילתי-המבני המבריק של הסדרה.
מי שיצפה יראה בקלות את ההקבלות הרבות בין הדמויות וחייהן
גם את מיטב הקיטש המקובל ביחסי הורים-צאצאים; אמת-שקר
שוורצנגר הוא "בול עץ" באמת.
אבל זה עומד היטב לטובת הסדרה.
המבטא המזעזע שלו, חוסר יכולתו כשחקן להביע רגשות פנימיים, כמות הבדיחות על התחת האוסטרי, הבדיחה על דני דה ויטו ואחרים בהחלט מייצרת חיבורים בלתי פוסקים ומצחיקים עם העבר הקולנועי ואולי האישי של שוורצנר.
והכי הכי כיף - על אף הציפייה לסוף מסויים, מצליחים, נו בקושי, להפתיע אותנו. אבל זה כלכך מצחיק, שאני סלחתי.
עוד לא התחלתי לצפות בעונה השנייה.

דורי 1981

Well-known member
"RED", "שקרים אמיתיים", "Demolition Man", עם קבוצה די קבועה של גברים מזדקנים: וויליס, דולף לנגדן, ואן דאם, סטלון וכמובן שוורצנגר.
את רד ראיתי 3 פעמים וזה אדיר. שקרים אמיתיים זה מאסטרפיס. איש ההרס? עוד לא ראיתי, צריך. במיוחד שסטינג יצר את הפסקול.

דורי 1981

Well-known member
לא שרדתי פרק. איך שוורצנגר מתבזה בסדרה כ"כ עלובה? הייתי ממעריציו בשנות העשרה והעשרים שלי.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא שרדתי פרק. איך שוורצנגר מתבזה בסדרה כ"כ עלובה? הייתי ממעריציו בשנות העשרה והעשרים שלי.
חבל שלא נתת הזדמנות לסדרה.
למדתי מצפייה בסדרות רבות שהפרק הראשון לא משקף את הסדרה.
אגב, גם בעונה השנייה זה ככה, הפרק הראשון לא עושה חשק לראות את ההמשך ואח"כ זה משתבח.
|המלצה|: תן לסדרה הזדמנות, העונה הראשונה מעולה וגם השנייה.

דורי 1981

Well-known member
חבל שלא נתת הזדמנות לסדרה.
למדתי מצפייה בסדרות רבות שהפרק הראשון לא משקף את הסדרה.
אגב, גם בעונה השנייה זה ככה, הפרק הראשון לא עושה חשק לראות את ההמשך ואח"כ זה משתבח.
|המלצה|: תן לסדרה הזדמנות, העונה הראשונה מעולה וגם השנייה.
אני כרגע בכמה סדרות מעולות- צמיגים, מחלקה Q (שתיהן בנטפליקס) וגחליליות בהוט. ואגב, סדרה שלא אהבתי את הפרק הראשון- אני לא חוזר אליה.

למעלה