סיימתי טירונות!!!

snatgra

New member
סיימתי טירונות!!!

מוסמך רובאי 02.. אחת מהתקופות היותר מהנות שהיו לי אי פעם. חשפתי את היותי "יוצא" בפעם הראשונה לחברים. קשה להאמין עד כמה קשה היה לי לדבר על הנושא בפעם הראשונה, ועד כמה הוקל עלי אחר כך. והנה שאלה: ראיתי עכשיו את "חברה" שלי, (או לפחות כך הייתי רוצה לחשוב) אחרי שלא ראיתי אותה חודשים. והנה עיקר הבעיה: אני ממש חולה עליה, והיא דתיה. (בלי כונות ליציאה) אמנם רחוקה מאד מחרדית, אבל עדין. והיא, כמו כל שאר הקרובים לקודש, עדין לא יודעים. ואני בלחץ!! אני מבין שזה קצת פטתי, שפשוט צריך לשפוך קלפים על השולחן וזהו. אבל בכל זאת, בחורה ראשונה שאני ממש לא רוצה לאבד. טיפים מישהו?! ?pretty please

isackris

New member
איי איי איי...

תראה אין לי ניסיון לא עם גילויים דרמטיים ולא עם "חברות". אבל לפני שאתה שובר את הראש מה, ואיך להגיד, תברר מה היא חושבת עליך, ועל מה שביניכם, בד"כ זה הכי חשוב...

snatgra

New member
"תברר מה היא חושבת עליך" ?

אילו זה היה כזה פשוט.. אני פשוט גרוע בקטעים האלו בצורה מחרידה

Kimbal1

New member
../images/Emo32.gifמהנות???

כתבת:"אחת התקופות המהנות"? נדמה לי שבפעם הראשונה אני מתחיל להבין עד כמה היה קשה ליוצאים בעולם הדתי...

snatgra

New member
"ליוצאים בעולם הדתי"

דוגרי, על אף שהיציאה מהעולם החרדי הרבה יותר קשה בכל מה שקשור להשתלבות בחברה החילונית: השלמת בגרות, עבודה, וכו' עדין הקטע של העזיבה נשאר אותו דבר. אותם הורים שבוכים כאילו בנם הוא אנס סידרתי אותם חברים שכבר לא מתקשרים אותה הרגשת בדידות לפני ואחרי היציאה בריש גלי. בהצלחה לכווולם

אבזץ

New member
דוגרי, צודק! שנתיים עברו...

והם(המשפחה) מתנהגים כאילו עכשיו יצאתי מהבית -עדיין "בעל מום" הם קוראים לי ובוכים ללא הפסקה.

מהנות?

המצב ממש בטטה אם טירונים אוהבים ת'טירונות שלהם. זה התחיל עוד בתקופה שחבשתי שרוך ,דרגות ומקוצר. פתאום הבנות מצפ"ה (צוות פיתוח הדרכה) החליטו שטירונים יחברו לעצמם המנון ויציירו לעצמם דגל. באשכרה הרגשתי שזה הופך להיות קיטנה. דבר אחד משמח אותי בהודעה שלך: שלא עשית למפקד שלך חיים קשים ובקשת מקווה באמצע המדבר

snatgra

New member
לא אבל..

הדתיים התלוננו בשיחת מ"מ, שלא יצא להם להיות במד"סים בגלל זמני תפילות
ולא, עמנם יחסית לטירונות קרבית היינו "חיילי שוקולד" אבל היה רחוק מאד מקיטנה.

עדישי56

New member
מודל לחיקוי

אוקיי אז ככה, לי יש מורה, שהוא לא מורה הוא פשוט חבר. הוא בעצם הבן אדם הכי מעולה בעולם בערך, הכי ראוי להערכה ובאמת אישיות לדוגמא. בקיצור הוא חילוני, ואישתו דתייה! קשה אבל אפשרי... מיותר לציין שבתור תלמידה באולפנה, כמה חרשנו איתו על הנושא... הוא לא וויתר על כלום, היא לא וויתרה על כלום, הם שניהם פשוט אנשים מדהימים! היא ממש עם כיסוי ראש, חצאיות ארוכות שלוש ת'רבע וכל זה, והוא מוסקיאי שנראה כמו מוסקיאי (מכירים את הטיפוס?). אגב הוא גם בא ממשפחה חילונית, אז לא היה לא בקושי מושג למה הוא נכנס... אני אומרת לך, הם צריכים להעביר סימנרים ושיחות... אגב, לפני חודש נולדה להם בת! בקיצור, אם אתה אוהב אותה באמת, והיא אותך. זה אולי בעיה, אבל משהו שאפשר לפתור.

snatgra

New member
../images/Emo12.gif?Hu

איך?!! נשמע לי מופרך, ואם זה נכון, אכן מודל לחיקוי. שיקבלו ח"ח!! אגב, איך הם מתכונים לחנך ת'ילדים? "אבל למה אבא מחלל שבת?" "למה אמא לא אוכלת?" נשמע סיפור מסרט

עדישי56

New member
סיפור אמיתי לגמרי

ונראה לי שישלחו את הילדה לחינוך דתי, כי בלי קשור גם הוא בעד זה. וכן אבא חילוני ואמא דתיה. הילד יתרגל לזה, ונראה לי שזה רק יחנך אותו לראש פתוח קבלת האחר וכולי. זה יכול להביא רק לדברים טובים.

theshahars

New member
זה בלתי אפשרי בלי וויתורים!

גם אני מכירה זוגות כאלו, ואני ממש לא מסכימה עם הרעיון של ללא וויתורים. כל זוגיות מחייבת המון סבלנות וויתורים בדברים שקשורים לחילוקי דעות, ובטח בעניין הזה. דוגמא: הוא לא מוותר על סקס. היא לא מוותרת על הילכות נידה. מה הפתרון שישאיר את שניהם "לא מוותרים על כלום?" שחר (בין הפותרים יוגרל סקס עם השכנה)

עדישי56

New member
אוקיי אבל אני מדברת על וויתור מהותי

בשבילו להתאפק שבוע וחצי נראה לי שהוא יתמודד. אבל הוא לא יתחיל לשמור שבת בשבילה שזה מהותי, והיא לא תאכל לא כשר בשבילו שזה מהותי. אבל שהוא יתאפק שבוע וחצי בלי סקס, הוא יתמודד.

stאסתי

New member
קודם כל מזל טוב ובשעה טובה

על הטירונות בהצלחה בהמשך הדרך הארוכה שעוד נשארה לך. ובקשר לחברה אולי זה המבחן שלכם אתה הרי לא תישאר דתי בשבילה ואני מאמינה שהיא לא תעזוב את הדת בשבילך. אז להתמודד עם הבעיה מתישהו תצטרך.אין זמן טוב מההווה לדעתי. לא יודעת מה יצא ומה יקרה ואיך היא תגיב אבל תספר בעדינות,תגיד שלא סיפרת עד עכשיו כי חששת ולא כי רצית להסתיר. ותגיד לה בדיוק מה שכתבת פה כמה אתה מפחד לאבד אותה בהצלחה

snatgra

New member
...thanks

צודקת מאה אחוז. בשבועיים הבאים זה לא יקרה, אבל מבטיח לעדכן

stאסתי

New member
וסתם המלצה על פורום לחיילים

שאני מכירה כמה ירוקים שממש מכורים אליו http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=list&forum=Army&conf=Public תהנה:)

ש חף

New member
צ'ונג!

זה נשמע כאילו חזרת מנופש בהוואי ולא מהבט"ר... בכל מקרה- היה לי עד לא מזמן חבר דתי שנה וחצי. קשר כזה זה אומר הרבה לוותר,לדבר,ולהתפשר (חרוזים :) אבל זה אפשרי אם רוצים... בהצלחה.

למעלה