סייטן?!?!

למבי

New member
סייטן?!?!

לפי מה שאני מבינה זה גלוטן. ככה כשלעצמו לא נשמע לי מי יודע מה בריא... מה הדעה הרווחת כאן? עם כל הרגישויות ואלרגיות לגלוטן שאני נחשפת אליהן - האם זה בכלל בריא??

J0hnny

New member
לא האופציה הראשונה שלי!!

את צודקת זה עשוי מגלוטן. http://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_gluten_(food) אמנם יש בו ערכים תזונתיים אבל זה מזון מעובד ובטח שלא מומלץ למי שיש בעיה עם גלוטן. אני אישית לא הייתי מתקרב לתחליפים מעובדים למיניהם לפני שניסית דברים יותר טבעיים כמו משפחת הדגנים, קטניות, ירקות, פירות, שקדים, אגוזים.

למבי

New member
בדיוק המחשבה שלי...

פשוט הפתיע אותי שזה ברשימת "מזונות הבריאות"...

J0hnny

New member
יש מזון בריא ויש "מזונות בריאות"

ויש הבדל גדול ביניהם. היום בגלל ריבוי הגאנק שהוא ריק לגמרי מערך תזונתי, מתייגים כ"מזון בריאות" כל דבר שיש בו כמה ערכים תזונתיים. אך לא מתחשבים בכל הערך הכולל של המוצר והדברים הפחות בריאים שיש בו וכל העיבוד שעבר. תראי כמה הרצאות של JEFF NOVICK הוא מסביר את את ההבדל בצורה יפה. http://www.youtube.com/watch?v=yd9XnyNGXGs ובכלל יש בעיה עם התיוג כי מה באמת עומד מאחורי ההגדרה "לבריא". אין לזה הגדרה אבסולוטית. אני אישית ממליץ להסתכל על מכלול הערכים המועילים והפחות מועילים. האם טבעי מעובד, איזה חומרים כימיים הוסיפו וכד. עד כמה המוצר רחוק ממצבו הטבעי. כי התרגלנו לאוכל מסויים במשך אלפי שנים. כל הדברים המעובדים בופיעו רק לאחרונה לא בטוח שבטווח הארוך זה טוב לגוף. קחי משהו שאמור להיות בריא כמו מיץ פירות. כשסוחטים אותו ושותים כמויות של מיץ כל יום זה כבר גם לא הכי "בריא" כי פשוט זאת לא הדרך שהטבע ייצר את המוצר. במצב הטבעי אנחנו בטח לא נוכל לאכול כאלה כמויות של פירות שצורכים כששותים מיץ סחוט.

למבי

New member
זהו בדיוק - כשאתה מסתכל על מרכיבי הסייטן

אין בו כלום מלבד חלבון.... בגלל זה אני שואלת - האם הוא בכלל שווה את "הסיכון" - לא בטוחה שהוא יותר בריא מלא בריא...

J0hnny

New member
מסכים איתך הוא לא שווה

מהסיבה שהוא עבר עיבוד תעשייתי שזה מאוד שונה מסתם בישול "רגיל". במיוחד כשיש בהחלט מספיק מקורות חלבון שאפשר לצרוך לפניו. לפי מה שראיתי לרוב הסיבות לצריכת סייטן הן בטח שלא סיבות בריאותיות אלא סיבות של נוחות, הרגל בגלל טעם דומה לבשר, אנשים כמו בודי בילדרים שרוצים המון חלבון וכד.

זה חלבון

גלוטן הוא בעייתי רק למי שרגיש ,יש תאוריה שרגישות מתפתחת מצריכת יתר אבל אף פעם לא ראיתי עדות לזה... אני אישית בכל מקרה נמנע מסייטן פשוט כי יש דברים יותר בריאים אבל אני לא נמנע מסייטן באופן גורף כמו למשל שאני נמנע מדברים מטוגנים ,דברים עם הרבה סוכר , דברים עם מרגרינה ,שומן צמחי מוקשה וכ'ו אלו דברים שאני באמת מגדיר כלא בריאים סייטן זה סכ"ה גוש חלבון .

את רגישה לגלוטן?

אם לא - למה שתמנעי מסייטן? זה כמו להמנע מבוטנים רק בגלל שזו אלרגיה נפוצה. אין שום הגיון מאחורי מה שאת אומרת.

למבי

New member
לא רגישה, מצד שני, בניגוד לבטנים

גלוטן הוא לא משהו שנמצא בטבע - החיטה עוברת תהליך של עיבוד כדי להוציא ממנה את הגלוטן - אפפעם לא אכלתי גלוטן "נקי" השאלה היא אם יש סיבה להכניס את זה לגוף?

Fade89

New member
יש הרבה שיש להם אי סבילות גלוטן

כמו שקיימת אי סבילות לקטוז. יש הרבה נסיונות אנטי בטבעונות נגד המושג אי סבילות גלוטן (בגלל שזה הופך את הטבעונות לקשה ומגבילה אף יותר ורבים מתחליפי הגלוטן מכילים ביצים) אבל זה קיים,לא בטוח אם אפשר לאבחן את זה אבל הרבה אנשים מרגישים הקלה כשהם מנסים להוריד גלוטן מהתפריט. אם את מרגישה קושי בעיכול לאחר זמן מה בטבעונות (בהתחלה זה יכול להיות בגלל התרגלות לכמות הסיבים) אז מומלץ לנסות להוריד גלוטן לחלוטין מהתפריט לזמן מה (כמה שבועות) ולראות אם יש הקלה. אני סובל מבעיות עיכול ונמנע מגלוטן ומקווה שאולי זה יעזור לי,אם לא אז היה שווה לנסות.

S h u g i

New member
סייטן זה זבל תעשייתי !!!

חבל שטבעונים פונים למוצר כזה בעייתי , מעובד מתועש לרוב האוכלוסיה יש רגישות מסויימת לגלוטן ,שמתבטת בתופעות שונות שלא תמיד הם מקשרים לצריכת גלוטן אני צפו ב 3 דקות האלו ..

סייטן הוא מוצר מותסס מחיטה

שעיקרו חלבון. הוא משמש תחליף חלבון לצמחונים גם בגלל המרקם. חשוב לבדוק את ההסטוריה שלו ולהבין שלאור השינויים והגילויים אודות גלוטן בשנים האחרונות, הוא כבר לא כזה שוס. כשאני למדתי נתורופטיה, לפני בערך 20 שנה, זה היה מאוד פופולרי להמליץ עליו כתחליף. היום בגלל כל הרגישויות לגלוטן, כבר לא כל כך ממליצים עליו. הוא עדיין נחשב תחליף חלבוני. הרגישות לגלוטן, אגב, גברה בשנים האחרונות, ואולי גם בגלל שאנחנו צורכים כל כך הרבה חיטה על- פני דגנים אחרים. הגלוטן הוא חלבון שנמצא בחיטה באופן טבעי. כך שאם יש רגישות לגלוטן אז המוצר ממש לא מומלץ. אני אגב צמחונית, ולא מרגישה צורך לאכול אותו. אין לי צורך במוצר שיראה כמו בשר על הצלחת שלי. אני נהנית מהחיטה כפי שהיא, ומקינואה וקטניות שמכילות חלבונים ומאגוזים.

אם את אלרגית לגלוטן

אז מן הסתם זה לא בריא לך. אם אין לך רגישות ידועה לגלוטן אז לא צריכה להיות עם זה בעיה. אני אישית בדעה שאין אוכל בריא באופן גורף. (למשל לי יש רגישויות דווקא למאכלים שנחשבים מאוד בריאים כמו אבוקדו או קינואה. אבל אם אני אוכלת אחד מהם אני מקיאה. אז זה בריא או לא בריא?) ולגבי סייטן באופן ספציפי, מי שאוכל לחם אין לו בעיה גם לאכול סייטן. ואני אוכלת הרבה לחם..

שרשור שנחמק בטעות

לצערי בלי לשים לב, לחצתי על מחק במקום לנעוץ. הדיון על גלוטן היה חשוב ומעניין ואתם מזומנים להמשיך אותו. תודה!

Gidi Shemer

New member
תודה, עכשיו הבנתי מה קרה

בכל מקרה, שירי, אני חוזר לעניין שצליאק הוא לא אלרגיה. לא כל מחלה שמערבת נוגדנים היא אלרגיה. אין לי בעיה שתקראי לזה סמנטיקה, פשוט רציתי לציין עובדה פיזילוגית, ולכן התיקון.

אכן סמנטיקה

על פי הספר -מרק- ציטוט "מחלת הציאליאק היא הפרעה תורשתית של אי סבולת אלרגית לחלבון גלוטן הגורמת לשינויים במעיים שמחוללים ספיגה לקויה" ....."בהפרעה זו חלק ממולקלות הגלוטן מתאחד עם נוגדנים במעי הדק מצב הגורם לרפידת המעי שבצורתה הנורמלית היא דומיית מברשת, להיעשות שטוחה." ואני רוצה להסביר את עצמי, כשכתבתיי רגישות או אי סבילות לא התכוונתי לצאליאק, אלא למצב בו אין אבחנה של צאליאק באופן ממשי, ובכל זאת חיטה עושה לא נעים בבטן (רגישות).. זהו... שוב עינייןשל סמנטיקה ואולי לא הייתי ברורה באופן כתיבתי. אני יודעת את ההבדל הקליני בין צאליאק ללא צאליאק.

אני דווקא מאוד אוהבת סייטן

הוא הרבה יותר טעים לי מהטופו ולפי מה שכתוב על השקית שלו (קניתי אתמול), הוא גם עשיר בסידן, בחלבון ובסיבים תזונתיים, כך שזה לא נראה כזה דרעק כמו שמנסים לעשות ממנו...

לא הבנתי מה לא בריא בו

ויש לו לא מעט יתרונות תזונתיים והוא יכול לשמש כתחליף בשר טוב כמו טופו- רק יותר טעים מטופו...

למעלה