סייחים והרגלים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

dixie chick

New member
אני חושבת שצריכה להיות דרך ביניים

בין הרצון "לתת לו להיות סייח" ולא להטריד אותו יותר מדי לבין זה שבאמת כשהוא צעיר ובעיקר כן ב24 שעות הראשונות המוח שלו עדיין פתוח והכי בר השפעה מאשר במשך כל שאר חייו... צריך למצוא את הפשרה בין לא להציק לו יותר מדי ולהבין שהוא תינוק לבין כן מדי פעם ללמד אותו דבר או שניים... אני אתן דוגמא מהכלבה שלי (למרות שלכולנו ברור שכלב זה לא סוס...), שזה לא שציפיתי ממנה שתדע "שב" ו"רגלי" על היום הראשון שבו היא הגיעה אלי, אבל כן המקום הראשון שביקרנו בו היה האורווה כי ציפיתי שהיא תצטרך להתמודד עם סוסים במשך כל חייה ושהיא כן צריכה להתחיל להסתדר... בהתחלה הייתי משחררת אותה ליד סוסים במשך כמה דקות, אח"כ קצת יותר וקצת יותר (וכל שאר הזמן בחדר מוגן), ובסופו של דבר יכולתי לתת לה להסתובב בחוץ ולדעת שהיא לא תפריע ולא תתרחק במשך כל היום

תםטםOHIO

New member
כל עוד לא מגזימים

ולנסיוני - בקלילות ולא כי ככה אמרו לך לעשות. מרגיש לך נכון - יופי. לא, תעצרי אולי תמשיכי אח"כ. אני ממש לא אוהבת להכנס ביום הראשון. גם ביום השני והשלישי הסייח עדיין לגמרי "פתוח" להכל ואז אפשר לנסות מה שמרגיש לך נחוץ. ביום ראשון פשוט מוקדם מדיי מדי.

dixie chick

New member
קיבלתי גם יומיים גם שלושה

אבל החלון הזה נסגר- הייתי אומרת שאחרי גג שבוע

תםטםOHIO

New member
מסכימה.

יותר מזה, מסכימה שנסגר כבר ביום השלישי - כלומר, מכלול החוויות המקובלות לחלוטין ע"י הסייח יעצרו בערך אחרי שלושה ימים. וזו בדיוק דעתי שהסוס הבוגר לא חייב לחלוטין לחלוטין לא לערער לעולם על כניסה למקום חשוך או שטיפה במים או משיכה או לחץ על הראש או קרבה מוחלטת לאדם. לדעתי זו הפרעה ומגבלה עבורו ולפעמים גם בשבילי כמאמנת שלו בעתיד או כחרדה לסיכונים וכד'. זהו, חפרתי (כרגיל)

dixie chick

New member
ברור למרות שזה כבר דיון אחר

סוס הוא חיה שונה מאיתנו וצורת החשיבה שלה שונה ברור שאמון זה דבר שאפשר רק לגרום לסוס לתת ולא לקחת ממנו בכוח צריך תמיד לדעת שזאת האחריות שלך בתור מנהיג העדר להכתיב לסוס מה לעשות כדי להיות נתין נאמן בעדר, ולא לתת לו לערער על סמכותך ולהתחמק מה"כללים" שאתה בתור המנהיג הכתבת לו. אבל גם תמיד לדעת שהוא חושב שונה מאדם ושזה מאוד הגיוני לו למשל לפחד מלהכנס לתוך מקום חשוך, בעיני זאת מתנה נפלאה כשסוס סומך עלי מספיק כדי להתגבר על הפחד הזה ולהכנס בכל זאת, זה לחלוטין לא מובן מאילו. אני בהחלט אצפה לזה שהסוסה שאני רוכבת עליה עכשו למשל תקפוץ ותבהל מדברים שהיא לא פגשה מעולם או קולות מוזרים או כלי רכב משונים, אני גם כן אצפה ממנה להתגבר על זה ולסמוך עלי שזה משהו לא מזיק (אולי אחרי עבודה בנושא), גם אם היא לא תהיה רגועה מול אותו גורם מאיים לעולם, אני כן מצפה ממנה שתתאפק ותחזיק את עצמה כי אני ביקשתי, ואני בתמורה אגמול לה בלא לעשות לה את זה לעיתים תכופות מדי\ למשך פרק זמן ארוך ולא סביר\ לעמוד מול דברים שלא הכרחי שהיא תעמוד מולם...

תםטםOHIO

New member
אני רואה את מה שברור לך

בנושא של עדר בצורה שונה לחלוטין. אבל זה ממש דיון אחר :)

תםטםOHIO

New member
אבל...

הדוגמאות שנתתי הן דוגמאות לתופעות של החתמה, כמו - כניסה לחושך - כניסה לטריילר, מים - שטיפה, לחץ על הראש - ראשייה וכו', בקיצור בקיצור - מבחינתי מגע על מקומות בגוף כמו רגליים אוזניים ובטן מספק לצורך החתמה. אבל זה רק אני.

jgut

New member
אני מכירה מקרה של החתמת יתר

או לפחות זה מה שחושבים (אנשי מקצוע, לא אני) שבו סוס נהיה מאוד תוקפני כלפי בני אדם. בגלל שהופרד וטופל לא נכון בגיל צעיר מידי. במקרה שלו הוא תקף את אחד המדריכים ופצע אותו רציני (ובדיעבד הסתבר שזו לא הפעם הראשונה שלו)

תםטםOHIO

New member
חחח

הוא אבא של הסוס שאצלי- אפצ' סונר ג'יי, או חומי..
ולא, הוא לא עבר החתמה.

תםטםOHIO

New member
אהמ ../images/Emo9.gif ../images/Emo122.gif

אני מבינה שסיפרתי לך משהו שאת כבר יודעת? מממ. איך?

תםטםOHIO

New member
יש! מסר ! יש! ../images/Emo30.gif

(יש לי אוסף) עוד לא הגיע
(לא להתיחס הפעם בשורה משמחת וזאת התוצאה...)

fliperit

New member
בקורס מדריכים דיברו איתנו על זה

שלפעמים כאשר מתייחסים לסוס כמו ל"בייבי" מכשהוא צעיר, הוא לא הופף להיות סוס אוהב פנוקים, אלא תוקפני.

למעלה