סיטי ראש לתינוק

• פותח הנושא Ahkv
  • פורסם בתאריך

Ahkv

New member
סיטי ראש לתינוק

היי,
עקב אירוע לא קל שהבן שלי עבר לצערי, הוא היה צריך לעבור בדיקת סיטי ראש והרבה צילומי רנטגן נוספים בגיל חצי שנה.
היום הוא בן שנתיים ואני כל הזמן חיה בדאגות שחס וחלילה הוא יחלה או משהו יקרה לו עקב הקרינה הרבה שספג.
לצערי, הבדיקות היו הכרחיות והוא היה חייב לעבור את זה אבל אני עדיין מרגישה אשמה שבגיל כל כך קטן הוא עבר את זה ואולי משהו יקרה לו.
מה עושים עם הדאגה היום יומית הזאת? אני קראתי מחקרים שקרינה מסיטי לתינוקות מאוד מסוכנת ומעלה את הסיכוי לסרטן.
זה מפחיד אותי מאוד ואני כל הזמן חושבת מה יקרה ומה יהיה איתו.
איך מתמודדים?
תודה על העזרה.

לא נראה לי שיש משהו שאת יכולה לעשות עכשיו.

סביר שלא נגרם לו נזק - המכשירים היום יותר משוכללים ולא גורמים נזק רב. הרופאים מן הסתם מודעים לסכנות וקיבלו החלטות שלא מזיקות לילד.
כרגע נשאר לך לקוות לטוב, לנסות להדחיק ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים כדי לא לחשוב על זה (עבודה, סרטים להסחת הדעת, וכו') - ואם את לא מצליחה לבד, לפנות לטיפול.
סביר שאת דואגת לשווא. ואם חס וחלילה הילד יחלה במשהו (לאו דווקא שקשור לסיטי וכו') אז יגיע הזמן לדאוג ולוודא שהוא מקבל את הטיפול הרפואי המיטבי. כרגע זה חסר טעם, וכאמור, המטרה שלך לדעתי היא להיפטר מה מחשבות הללו - ואם את לא מצליחה לבד, אז בעזרת איש מקצוע.
בהצלחה לשניכם, בריאות ואריכות ימים.

אגב, אני רואה שכתבת את ההודעה בלילה.

הלילה זה הזמן הכי גרוע לחשוב על דברים כאלה, או על בעיות בכלל. בלילה המחשבות נהיות קודרות ולא מאורגנות, והמוח לוקח אותנו למקומות שלא כדאי לנו להיות בהם, ושגם לא היינו מגיעים אליהם אם היה בוקר. פתאום ברור לנו ש... כך וכך - הנקודות מתחברות ועכשיו אנחנו רואים בברור את האסון הממשמש ובא. אלא שזה הכל בראש שלנו, וכאמור - כדאי להתרחק מהמקומות האלה, כי את מדאיגה את עצמך סתם.

מבינה את החששות שלך.

אחיין שלי (שהיום הוא בן 10) מגיל 9 חודשים עד גיל שנה וחודשיים עבר המון המון צילומים, סיטי ניתוחים וכו' בגלל בעייה שהייתה לו בעמוד השדרה.
היום הוא ילד בריא לחלוטין והוא אפילו שחקן בקבוצת כדורגל...
לגבי הבן שלך, אין הרבה מה לעשות לגבי מה שהיה, אבל אפשר לעזור לו עם תזונה בריאה שתעזור לגוף שלו להתמודד עם רעלים שאולי קיימים עדיין בגוף.
את יכולה להתייעץ עם נטורופת/הומאופת וככה תוכלי להיות יותר רגועה.
ומקווה שהכול בסדר איתו עכשיו.

למעלה