סיטואציה מוזרה

• פותח הנושא ophra
  • פורסם בתאריך

ophra

New member
סיטואציה מוזרה

זוכרים את "מר סיגריה"
(כל הזכויות לכינוי שמורות ליערית*
) רק לתזכורת: הוא רווק. תל אביבי. אנחנו עובדים באותה חברה. היה קטע. נגמר. נשארנו חברים. אפילו טובים. עכשיו משפצים לו את הדירה אחרי התלבטויות, שינויים בתכניות, חבר שבסוף היה צריך לפנות בעצמו את הדירה שלו וכו' הוא הגיע לגור אצלי במשך חודש בערך.... אני יודעת.... אני יודעת.... אתם פותחים עיניים בתדהמה,
או אולי אפילו חושבים שאני משוגעת יותר מתמיד...
אז זהו. שלא. זה עובד. אפילו עובד יופי....
יש לי בית יחסית גדול, אז יש לו חדר "שלו" שהוא ישן בו. נפרד משלי כמובן...
הילדים מכירים אותו מביקורים שעשו אצלי בעבודה הסברתי להם שהוא חבר ולא בן-זוג והם דווקא נהנים מחברה של גבר בבית (הגור הגדול מראה לו קסמים שלמד בחוג, והקטן מעיף איתו אווירונים מניר)
ואני....??? מודה שלא הייתי בטוחה שזה "ילך"... וגם הוא. לכן מראש הסכמנו שאם זה יהיה לי קשה ומעיק - אני אגיד ונחשוב על פתרון אחר. אבל למרבה הפלא - זה נעים באופן מפתיע...
זה אמנם לא מקרה שאפשר ללמוד ממנו על ה"חיים האמיתיים" כיוון שבסופו של דבר הוא אורח אצלי בבית, ומתנהג בהתאם ואני לא נדרשת ואפילו לא מצופה ממני לשנות איזה מההרגלים שלי ומהדרך שבה אני עושה דברים בבית (למרות שברור שחלק מהם לא מתאימים לו....
) אבל עצם הנוכחות של עוד בנאדם בבית שיש עם מי לקשקש בערב עם מי לראות סרט בוידאו עם מי להתקין וילונות בחדר של הילדים בשבת עם מי לאכול צהרים בשמש שבת מלטפת ויחד עם זה, אם רוצים זמן של שקט סתם לקרוא עיתון או לקשקש בטלפון עם חברה או ללכת לישון את שנת-הקודש של שישי בצהרים - כל אחד מאיתנו הופך להיות לגמרי לבד, עם כל הטוב שב"לבד"... למרות שאנחנו תחת אותה קורת גג
נכון, יש את הידיעה שזה לזמן מוגבל שמאפשרת את זה יש את חוסר הסימטריה במצב שנוצר (אני בעלת הבית והוא אורח) יש מתח מיני שעדיף שלא ימומש...
אבל מה אני אגיד לכם? מפתיע אותי כמה זה בסופו של דבר קל.....
להיות "עם" עפ
(במצב רוח משועשע ומחויך למדי)

נשמע מדליק...

אפשר גם??? לא...לא בשביל המתח המיני... רק בשביל התקנת הוילונות.. ו..כנראה שכל הפחדים שלנו, והחששות...נמוגים כאשר שמים אותם בצד...

ophra

New member
זה בדיוק העניין כנראה... ../images/Emo13.gif

ברגע שהקשר הזה הוא מחוץ לסקאלה של "זוגיות" ואז, באופן טבעי, אין פחדים וחששות וציפיות ואכזבות פתאום הכל נורא נחמד....
עפ
(גם מתח מיני לא ממומש זה נחמד לפעמים)

r e d head

New member
גם נראה לי....

ברגע שזה לתקופת זמן מוגדרת מראש גורם הלחץ קטן. אבל בכל מקרה כל הכבוד....אני לא בטוחה שהיתי עומדת בזה...בעיקר בגלל המתח המיני...כל אחד וחולשותיו.......

ophra

New member
בוודאי שזה עוזר....

הידיעה שזה לזמן מוגבל הידיעה שהוא אורח ואין כאן שום בדיקה אמיתית של שום דבר יש רק תוצאה... והתוצאה היא התקרבות, ללא ספק חברות שמתהדקת בלי כל ה"רעשים" מסביב.... עפ
(נמנעת בשלב זה מלתת לחולשותיה שלה ביטוי...
)

dganit32

New member
סטואציה..מטריפה..

בשבילי.. זה כמו לתת לחתול לשמור על החלב.. לא אוהבת..ששמים לי פתיון..מתחת לאף.

ophra

New member
השאלה היא מהו הפתיון....??

ואם אני בכלל
שמעדיף שמנת על פני חלב? ואם אני
ממש לא רעב כרגע..? עזבי רגע את הסקס והמתח המיני בצד הפתיון פשוט לא מונח שם. ניסינו קטע של זוגיות זה לא עבד מאד מהר עכשיו זה משהו אחר וזה לא פתיון זה שם. נוכח. ונחמד מאד... והפיתוי המיני...?? וואלה לא יודעת...
עפ
(...)

maof

New member
עפרה .........

לא נישאר לי לומר לך בהצלחה
רק שהוא לא יתרגל למצב
מעוף

ophra

New member
../images/Emo6.gif בעיה שלו.....

ואם הוא יחזור פעם בכמה זמן לקבל פינוקים של בית-משפחתי אין לי בעיה.... בשביל זה יש חברים, לא? (כל עוד בסוף הוא חוזר לבית שלו....) עפ

maof

New member
עפרה סליחה.........../images/Emo13.gif

חברים הם עבור......... מכבי יש חברים יש מכבי.......
מעוף

michaly43

New member
נישמע אחלה

למרות שהמצב הוא זמני אני חשבתי שרעיון דומה לזה, הוא רעיון טוב: במידה ואחזור ארצה חשבתי להשכיר דירה עם 3 חדרי שינה,ולהתחלק בשכ"ד עם roomate גרוש כמוני, כל אחד חדר, + חדר נוסף לילדים שבאים לביקור.... העליתי את הרעיון לכמה, ודוקא נעינתי בחיוב ,כניראה בגלל המצב הכלכלי. נכון, שה לא אותו דבר, אבל יופי שיש משהו בבית שאפשר לשוחח ברמה של ידידים בלי מתח מיני, רק כדייר זמני ואם טוב לילדים ולך, אז למה לא? תהני כל זמן שאת יכולה....

*יערית

New member
../images/Emo141.gifדווקא כאן....

יש "כאילו" מבחן מסוגלות לחיות עם..לחיות יחד... הכל בכאילו..רק בכדי לתת לך לטעום מהטוב...מכל מה שהדגשת שם. הילדים...התחושות שלך....וזה הרבה..זה המון... דווקא כאן..בשיא הטיבעיות...באופן ספונטני....את אומרת שזה קל לחיות עם...אני אומרת קל מאוד...הכל עיניין של רצון והתאמה! בינתיים תיזהרי שמר סיגרייה לא ישרוף את הוילונות... ורצוי עכשיו שיש שניים מעשנים בבית לאוור מעט את הסלון
תהני!ובגדול!{הוא בטח נהנה..אל תשאלי אותו...זה על בטוח} רק מהמחשבה והתחושה...

ש י ר ט ל

New member
רעיון נחמד...

לבחון את המוכנות שלנו למגורים משותפים, בלי לסכן שום דבר. אני כבר רצה לפרסם מודעה "דרוש אורח"
אלא שחוץ מהלבד/יחד יש עוד כמה דברים. בכלל הייתי אומרת ש"להתרגל ללבד" זה בעצם להתרגל לשליטה מוחלטת שלנו בחיים שלנו. בחיים משותפים יש ויתורים שהם מעבר למה שעושים בכל רגע ורגע יחד/לבד. יש החלטות שצריך לקבל יחד על הוצאות כספיות. יש החלטות שצריך לקבל יחד על מוסכמות התנהגותיות בבית וזה כולל את הילדים. ויש את הידיעה שכמו שקשה להכניס הביתה כך קשה להוציא מהבית. ככל שהחיים שלובים ביותר תחומים, הפירוק עלול להיות מעין תהליך קטן של גירושים. גם בעיני יש קסם רב למגורים משותפים. יש כל כך הרבה דברים טובים ש"שותף" מתאים יכול להוסיף לבית. בגלל זה המציאו את הנישואים
. אבל זה חייב להיות השותף המתאים… בזמן המתאים. כשיש לנו נכונות לוותר על חלק מהשליטה שלנו במבצר שלנו.

michaly43

New member
ומישהו שהוא לא בחזקת אורח????????

משהו שהוא איתך שם בתור דייר שותף מלא...... רק שהוא שותף לדירה משהו שמתאים לצורת החיים משהו שיודע שיהיו ביקורי ילדים משהו שנימצא שם בבית איתך ולא ממש איתך....כלומר אין כאן פירוק של חיים משולבים ריגשית והכל בעצם מבוסס על אינטרס כלכלי.....?

ש י ר ט ל

New member
שותף לשכ"ד...

בשונה משותף לחיים, כאן אי אפשר להגיד ש"ניגודים נמשכים"
זה יכול ללכת טוב עם מישהו/י באותו ראש שלך. אם צריך לפרק, אין בעיה רגשית, אבל יכולה להיות בעיה חוזית. ועדיין נותרה הבעיה שמי שהוא שותף מלא לחובות הוא גם שותף מלא לזכויות בבית. זה כמובן שיקול אישי.

ophra

New member
זה בדיוק העניין יעריתה

שאני מופתעת לגלות כמה דברים נעימים וחיוביים יש בלחיות "עם" (לגמרי שכחתי את התחושות) למרות שמדובר ב"ניסוי מעבדה" למרות שהוא אורח ואני דיירת קבע למרות שזה בית גדול ואם כל אחד רוצה, יש לו את הפינה שלו למרות כל הסיבות שבגללן זה לא בדיוק "הדבר האמיתי" אני עדיין מופתעת ומביאה בדיוק לכאן את ההפתעה הזו בדיוק בגלל שהייתי בין נושאי הדגל של מגורים נפרדים
עדיין לא הורדתי את הדגל הזה לחצי התורן יודעת שלא יהיה לי קל להכניס בן זוג הביתה אבל שמחה לגלות שאני עדיין נהנית מ"הביחד" בתנאים מסוימים....
עפ
(רצה לאוורר את הסלון היטב)

בטח קל ונעים

הזמן הוא קצוב אין שם מחוייבות לקשר אבל יש לו מחוייבות מוסרית כלפייך שפתחת לו את הדלת יש את "חרב" המעיק או קשה... אלה תנאי מעבדה עפרה נכון זה נעים שיש מישהו בבית רק שזה לא דומה לזוגיות אולי לשותפות בדירה וגם כאן רק אולי... אבל מה שבעצם יפה וחשוב זה שיש חברות ואני מקווה שביום שאת תקראי את החברות לדגל גם הוא יהיה שם עבורך כמו שאת עבורו ואת אין לי כל ספק יודעת להיות חברה במלוא מובן המילה
| ניצת תוהה האם בפעם השלישית שהיא לוחצת שלח זה אכן ישלח |

ophra

New member
לא הבנתי את עניין ה"חרב"... ../images/Emo4.gif

חוץ מזה - תודה!
עפ
(לא מתביישת לשאול כשצריך)

למעלה