סיזיפוס, טנטלוס ו...

yossin

New member
סיזיפוס, טנטלוס ו...

היו שלושה אלים שנענשו בחומרה: סיזיפוס, טנטלוס ואני לא זוכר מי היה השלישי (לא פרומתיאוס) מישהו זוכר? יכול להפנות אותי? תודה

Nogmor

New member
מה?

סיזיפוס? אל? ממתי? מה, לא ידוע שהוא היה בן אדם שעצבן את האלים כל כך שבמקום למות, דנו אותו לעבודת פרך של גלגול האבן? ופרומתיאוס היה טיטאן, לא אל.

yossin

New member
עדין השאלה נותרת

מי השלישי? נדמה לי שקשרו אותו לגלגל עם נחשים בתור חבלים

Nogmor

New member
זה קשה להסביר

כי היו הרבה אנשים ו\או אלים ו\או טיטאנים שנענשו ע"י האלים ... דוגמאות: מידאס, אדיפוס - בני אדם... אטלס , פרומיתיאוס - טיטאנים.. הפסטוס, האדס - (למרות שהאדס לא נענש, יש הרואים בכך שהוא נבחר לשלוט על עולם המוות כעונש על עניין כזה או אחר.. אכן גם הפסטוס לא נענש, אך בגלל איך שהוא נולד שנאו אותו והשליכו אותו מהאולימפוס).

Y. Welis

New member
על סיזיפוס וטאנטאלוס ועוד עונשים

(מתוך התרגום שלי שהופיע פעם כספר בעריכה שלא הייתי אחראי לה): **************** שלוש פיוריות היו ממונות על זירת העונשין - אלה היו נשים פראיות ומבעיתות שעורן שחור, שערן עשוי נחשים מתפתלים, פניהן פני כלבים ולהן כנפי עטלפים ועיניים בוערות. הן נשאו לפידים ומגלבי-רצועות בידיהן. הפיוריות נהגו לבקר על הארץ לעיתים מזומנות, להעניש בני אדם שהתאכזרו לילדיהם, או נהגו סרה בישישים ובאורחים והתעמרו בקבצנים. הן צדו למוות את מי שלא כיבד את אמו, ולו היתה זו רשעית ככל שהיתה. בין הפושעים שמצאו את מקומם בזירת העונשין, היו ארבעים ותשעת הדאנאידיות. אביהן, דאנאוס מלך ארגוס, אולץ להשיאן לארבעים ותשעת דודניהם, בני אחיו אגיפטוס. אולם דאנאוס נתן בסתר לדאנאידות סיכות ארוכות וחדות, והורה להן לתקוע אותן בלב בעליהן בליל הכלולות. הדאנאידות צייתו, ומשבאה שעתן האחרונה, לא ספגו את מצלפת הפיוריות מאחר ומילאו אחר מצוות אביהן, אבל הן נדונו להביא מים בכדים מהנהר סטיקס ולמלא את הבריכה שבגנו של האדס. הכדים היו מחוררים בתחתיותיהם, והדנאידות נאלצו להתנהל עד אין קץ מהנהר לבריכה, מבלי שיכלו להשלים את מלאכתן (היתה דאנאידה חמישים במספר בשם היפרמנסטרה, שאף היא קיבלה סיכה ארוכה וחדה, אולם היא התאהבה בבעלה וסייעה לו להימלט מבלי פגע, ועל כן לאחר מותה הורשתה לבוא לאליסיום). פושע נודע אחר היה טאנטאלוס מלידיה. הוא גנב אמברוזיה, מזון האלים, והביא ממנו לידידיו. אבל הוא לא אמר די בכך, והעז להזמין את בני האולימפוס למשתה בו הציע להם בשר-אדם, שנלקח מדודנו פלופס אותו המית. האלים זיהו מיד שמדובר בבשר אדם, וזאוס קטל את טאנטאלוס במכת-ברק, והשיב את פלופס לחיים. משהובא לטארטארוס, דנו אותו שלושת השופטים לעונש הבא: הוא נקשר לעץ פרי שצמח לצד הנהר סטיקס, עליו צמחו אגסים, תפוחים, תאנים ורימונים; כל אימת שניסה לקטוף את אחד הפירות המתנדנדים סמוך לכתפיו, הסיטה הרוח את הפירות ממנו; הוא עמד טובל במי הנהר בגובה מותניו, אבל כל אימת שניסה ללגום מהם, שקעו אלה מטה. כך נדון לרעב וצמא נצחיים. סיזיפוס מקורינת הואשם כי גילה בשעתו את אחד מסודותיו של זאוס. הוא נידון על כן לגלגל גוש סלע עצום במעלה גבעה, ולהפילו מהעבר השני, אלא שבכל פעם שכמעט והגיע פיסגה, היה הגוש נשמט מידיו ומתגלגל מטה, וסיזיפוס הוכרח לרדת ולהתחיל מחדש, למרות כל עייפותו מהעמל שאין לו קץ. *********

למעלה