סיוע לילד בן 8

studenth

New member
סיוע לילד בן 8

שלום, אני סטודנטית לריפוי בעיסוק, ובודקת עדיין האם זהו מקומי. בכל אופן, רציתי לבקש מכם (ובעיקר מכן...) עצות לגבי סיוע לילד בן 8 אותו אני חונכת במסגרת פר"ח (פרוייקט חונכות)- הילד לומד בחינוך מיוחד, והדברים העיקריים ששמתי לב לגביו עד עכשיו הם שהוא בעל סף תסכול נמוך (כשמשהו קשה הוא ישר זונח אותו), ושיש לו ליקוי שפתי עקב בעייה רגשית. הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להעלות את סף התסכול, ובעיקר האם יש משחקים ופעילויות שעשויים לסייע (הוא אוהב מאד כדורגל). אני לא עובדת איתו בתחום הלימודי (זו אינה מטרת פר"ח) ואני מתלבטת האם לתת לו משימות מתחום זה.
דנה

ימימה5

New member
נראה לי...

שהמטרה לטווח הקרוב היא- לזמן לו הצלחות!! הצלחות רבות ככל שניתן. כנראה שהילד מתווסכל מכשלונות ומתגובות הסביבה המשדרת לו שהוא לא עומד בציפיות ממנו. זו הרגשה מייאשת וקשה (גם לנו). הייתי לוקחת לי כמטרה שהוא יחווה איתי בחונכות הצלחות , וזה אומר לתת לו מטלות קלות שהוא אוהב , ושבטוח שהוא יצליח בהן, ואז לאחר שהוא יאמין בעצמו וביכולותיו אפשר להעלות את דרגת הקושי בהדרגתיות. משחקי כדור לסוגיהם הם אמצעי נהדר לשם כך. נסי מסירות כדור, כדורגל, כדורסל ביתי,באולינג, 7 על הקיר ועוד.

studenth

New member
תודה רבה

על העצות ועל ההחזרה לתלם... בטפסים של פר"ח צריך למלא מה היו ההצלחות של החניך ומהן המטרות לחודש הבא, וגם למלא מה עשינו בכל פגישה, וההרגשה היא שצריך לעשות המון פעילויות מגוונות ומכוונות מטרה. קצת שוכחים את המטרה של פשוט להיות "אח בוגר"... (וקצת נכנסים לתפקיד של מרפאה בעיסוק...) דנה

שריד

New member
ומטרת פר"ח היא שתהי לו מרב"ע ?

דנה...תהיי חונכת שלו קרי... מישהו שכיף לו להיות איתה אם תתחילי לחשוב על סף תסכול וכו' תאבדי את הקסם שבחונכות... בתור חונך בעבר ואחד שלפני אי אלו שנים עשה את הסמינריון שלו בנושא הצעה ליעוץ ריפוי בעיסוק לחונכי פר"ח שקומי... ההצעה היא ממש ממקום של גדילה מקצועית... תעשי את הדברים כמו שאת מבינה וברבות השנים תדעי מדוע צדקת... תהני... שריד

השאלה היא מה מטרת החונכות

דנה שלום, איני יודעת מהי מטרת הפר"ח עבורך, עבור הילד שאת חונכת , בכל אופן לדעתי חלק מהחונכות היא להיות עבור הילד כ"אחות בוגרת" ותומכת ולכן לדעתי יהיה לו טוב ותומך אם תעסקו ותהנו יחד בדברים שהוא אוהב ובוחר לעשות ואת תדעי לצפות לעיתים תסכול וקושי אתם הוא לומד וילמד להתמודד. השאלה אם מטרת הפר"ח היא לטפל בו או להיות אתו במקום בו הוא נמצא כעת ולחזקו. כנראה שדברים שהוא בוחר לעשות הם דברים שהוא חושב שיאהב ולא יהיה מתוסכל מהם במהירות, ואם כן, אז זו דרכו להתמודד.תסמכי עליו, נשמע שלהאמין בו וביכולותיו ייתן לו הרבה. בהצלחה, יעל.

adiezer

New member
הי דנה

בתור מרפאה בעיסוק ורכזת פר"ח, קראתי את התגובות ששלחו לך ונראה לי כי הקוראים הבינו היטב את המטרה, את באמת לא צריכה לשמש לילד כמרפאה בעיסוק אלא כאחות בוגרת, וגם לחונכים שלי כשהם מתמודדים עם ילדים בעלי סף תסכול גבוה אני לא מבקשת מהם לטפל בסף תסכול, אלא באמת לתת כמה שיותר חוויות של הצלחה, ולחזק את תחושת המסוגלות של הילד ע"י חיזוק היכולות הקיימות. שיהיה לך בהצלחה גם בלימודים וגם בפר"ח! עדי

למעלה