סיוע בתרגום מגרמנית

ט א

New member
סיוע בתרגום מגרמנית

אשמח לתירגום של ההערה (1 שבתמונה. ההערה מתייחסת למזמור שכתב הרב נוח מליסה, אשר היה באותה עת רב בלאשקי, לרגל נישואיו של שמעון לוי, גיסו של עקיבא איגר. תודות!

friend9

New member
קבלי

מה זה Codex Abraham Cohn XII אינני יודע. מדובר בציטוט מכתב עת Bes. der Bibl. des Judentheol. Seminars Breslau. נראה לי ששמו: Bericht.. der Bibliothek des Juedisch-Theologischen Seminars Breslu. שמו ב-ULS: Bibliotheks-Bericht (Bibliothek des Juedisch-Theologischen Seminars, Breslau), בבר אילן יש השנים 1928 עד 1932. את ההמשך תרגם גוגל מגרמנית לאנגלית:
Strophe 14 is dedicated to the grandfather Simons and Schweigervater R. Akiba Egers, the Itzig Margolies specified above in Lissa, there:​

שרי סילבר

Active member
Schwiegervater = החותן זה לא תורגם, כי יש טעות בכתיב, הפכו את האותיות ie וכתוב ei (שזה גם מבוטא באופן שונה בגרמנית).

Ohle74

New member
תרגום../images/Emo171.gif

הקדימוני רבותיי אך בכל זאת: קודקס אברהם כהן בבעלות ספריית הסמינר התאולוגי היהודי בברסלאו: שורה 14 שם מוקדשת לחותן של שמעון ולסבא של עקיבא איגר, המוזכר לעיל ר' איציק מרגלית מליסה:

ט א

New member
יופי! ../images/Emo51.gif לשלושתכם! - ושאלת המשך

האם אם כך הטקסט העברי שהובא בהמשך מתייחס לסגולותיו של יצחק מרגלית מליסה? ועוד שאלה מיד.

שרי סילבר

Active member
זה נראה כך בגלל שהטקסט בגרמנית מתייחס ליצחק מרגלית מליסה, ואח"כ באות נקודתיים. לכן נראה שהטקסט העברי מהלל את אותו יצחק מרגלית מליסה. ואם למישהו יש מושג מהו קודקס אברהם כהן, אשמח לדעת.

ט א

New member
יצחק מרגלית מליסה (לשנו)?

אשמח לסיוע במידע על איציק מרגליות / יצחק מרגלית מליסה, אשר נולד ככל הנראה במחצית הראשונה של המאה ה-18, ונפטר כנראה בין 1797-1814. ידוע שהוא היה חותנו של עקיבא איגר (השני). לא פחות חשוב
, הוא גם אחד מאבותי - הוא היה אביה של מצה מרגלית, אשת רבי יהושע פייבלמן הלוי. בעבר כבר מסר אוהד שיצחק מרגלית היה בנו של "אליהו" - לא ידוע לי המקור, ולא ידוע לי מיהו אותו אליהו. בספר "כתב זאת לזכרון", שיצא ע"י אברהם שמואל בנימין סופר-שרייבר, כתוב גם כן שאביו היה אליהו. מאידך, ב-FTJP מצויין שהוא היה לא פחות מאשר בנו של עקיבא איגר הראשון. בתשובה לשאלתי, מוסר העץ כתב לי שהמידע מבוסס על הספר "אילן היחס" המתאר את שושלת חתם סופר. אני משערת שהכוונה לקונטרס שמופיע כחלק מהספר "ספר פרדס משה", של משה סופר. לא מצאתי את הקונטרס / הספר במקורות מקוונים. בספרים שונים מצאתי איזכורים לגבי מעמדו המיוחס בליסה, היותו עשיר ומלומד - עד לשריפה שכילתה את רכושו. אך לא מצאתי מידע גנאלוגי - אשמח מאד לסיוע! (הספרים בהם חיפשתי כוללים בעיקר את חיי היהודים בליסה של לואיס לוין, הפנר-הרצברג, תולדות יהודי קאליש).

Ohle74

New member
המקור כרגיל מחוברת אגודת משפ' איגר

שם כתוב יצחק מרגלית בן אליהו- ליסה.

ט א

New member
תודה שוב - האם יש לחוברת

זיהוי ביביליוגרפי כלשהו?

Ohle74

New member
יש רשימה

בהתחלה, אבל אין במקרה הזה הפניה למקור מסוים.

ט א

New member
לא ממש -

בספר "כתב זאת זכרון" כתוב שעקיבא איגר נמצא "...בק"ק ליסא שנקרא לבוא שמה כאשר שבק חיים חמיו ר' איצק הנזכר, לתקן סדר עזבונו...". מכאן אני מסיקה שאיצק מרגלית גר עד למותו בליסה. סבירות גבוהה ששם גם נפטר, אך לא הכרחי. תודות שוב ולילה טוב!

למעלה