סיוע בחפוש דרך

• פותח הנושא eph
  • פורסם בתאריך

eph

New member
סיוע בחפוש דרך

מורי ורבותי , מביקור באתר "אליס-איילנד" נודע לי כי ליברמן שמעון (LIBERMAN SZYMON) , אשתו רבקה (LIEBERMANN RIWKE) וחמשת ילדיהם (MATEL GITEL , SELIG ,GUTSCHA ,JACHEL (RACHEL?) , FREIDE) מהעיירה הפולנית ZDONSKAWOLA הגיעו ב- 26/1/1903 באניה "הנובר" לארה"ב והתקבלו ע"י הגיס (כנראה , במקור -bro. i. l ) דיאמנט (DIAMENT). ידוע לי כי בגילו מתאים שמעון (יליד 1869 לפי נתוני האתר) להיות אח סבי ליברמן פישל אפרים מהעיירה קאליש. כמו כן ידוע לי כי לפחות ענף אחד במשפחת ליברמן התחתן עם שווייצר מהעיירה ZDONSKAWOLA עוד ידוע לי כי לאח אבי - ראובן - ואשר כמדומני אשתו (אסתר לבית וקסמן) אף היא מהעיירה הנ"ל (ZDONSKAWOLA) היה חבר בשם דיאמנט. האם יש למישהוא רעיון כיצד והיכן אוכל להמשיך לחקור ולהחליט האם מצאתי ענף חדש אשר לא ידוע לי ועד אנה הוא מגיע (בימינו). תודה.

friend9

New member
זדונסקה וולה

אתר על יהודי העיר זדונסקה וולה: www.weizmann.ac.il/wagner/ZdunskaWola/Contents.htm כנראה לא תמצא שם הרבה על אלה שאתה מחפש, אבל הבאתי אותו לתועלת שאר אנשי הפורום. ילדים מישראל ערכו רשימת השמות מתוך מצבות בית הקברות. הרשימה נמצאת באתר הנ"ל. יש שם חיים ליברמן, קלה פרל שוייצר, יהודה אריה שוייצר, מאשה וקסמן, עם מעט מאוד פרטים נוספים.

זה וודאי יעניין את צביקוש21

אשר סבתו מן העיירה זדונסקה-וולה, ואף מופיעה באתר כמי שבעל האתר נמצא בקשר עימה (ד"ר דינה שטרן). ארנון

צביקוש21

New member
אכן סבתי בקשר על מנהל האתר.

סבתי ששמה מילדות הוא מאשה גליקסמן והיום נקראת ד"ר לספרות ולשון דינה שטרן אכן נמצאת בקשר עם מנהל האתר הזה. תודה על שהזכרתם אותי ותודה לארנון. סבתי אכן נולדה בזדונסקה וולה.

eph

New member
תודה

מודה לך "חבר 9". זו פעם שניה שאני מקבל ממך מידע מעניין. שוב תודה.

למעלה