סיוע באיזור רעננה

סיוע באיזור רעננה

שלום לכולם. הופניתי לפורום הזה מפורום "רעננה עירי" שם העליתי נושא כאוב של טיפול בנושא ליקויי למידה בחטיבת הביניית רימון. ולעניין - יש לי אח קטן, בכתה ז´ בחטיבת רימון, ועקב גירושים של הוריי לפני כשנתיים, הקשיים שלו פשוט לא מטופלים והם רק גדלים. הילד נאבק פשוטו כמשמעו עם כל מה שקשור בלימודים ובעיקר בתחומים עיוניים. המאבק שלו יומיומי וקשה והוא מתוסכל, מאוכזב, עצוב, בעל ערך עצמי נמוך, ממש אומלל. וכל מה שהוא מקבל בבית ובבית הספר זה הרצאות על עצלנות ועוד יותר לחץ. אין לי הרבה נסיון בנושא ליקויי למידה אבל אלון הוא ילד מבריק וללא שום בעיות התנהגות, ואני פשוט לא מצליחה להבין את התסכול הגדול והקשיים הנוראיים שלו. לצערי אני חיה בארה"ב וקצרה ידי מלהושיע באופן אישי וצמוד. אז מה אני רוצה בעצם? אני מחפשת סיוע בכמה תחומים - הראשון הוא סיוע דרך ביה"ס, האם זה אפשרי? אלון פנה והופנה ליועצת ביה"ס מספר פעמים ופשוט מתעלמים ממנו שם. המחנכת והיועצת ממציאות דרכים יצירתיות על איך לכעוס וללחוץ עליו אבל לא איך לעזור. שנית אני מחפשת סיוע ממשי. אין לי אפשרות להוציא סכומי עתק על הוראה מתקנת אבל אני אעשה מה שביכולתי כדי שאלון יקבל קצת סיוע סבלני ממישהו שמבין את הקשיים שלו ושינסה לעזור לו להתגבר עליהם. אני לא יודעת אם לקרוא לזה חונך, מורה פרטי או מה אבל הייתי שמחה לשמוע הצעות. לבי נשבר בקרבי כשאני רואה את הקשיים שעוברים עליו וקיתונות הרותחין שהוא נאלץ לספוג במקום סיוע... תודה לכולכם,

דליה.ד

New member
שלום לך עדי בשמיים, וברוכה הבאה!

כטאב לי הלב למראה מה שאת מספרת בכזו רגישות ואיכפתיות. אשריו של אחיך שזכה לאחות כמוך! אני מזדעזעת למשמע האטימות של בית הספר (לא היה שם גם אונס?), טוב, אז אני לא מופתעת. הם אכן אטומים! ואת יכולה בהחלט להתלונן למפקחת בית הספר, למנכלית משרד החינוך ולשרת החינוך בכבודה ובעצמה...גרך האינטרנט! אני הייתי עושה זאת! טוב, אבל בינתיים צריך לעזור לאלון... האם יש אפשרות לעזור לאלון דרך קרוב/ת משפחה (אולי מורה או מישהו שמוכן להכין איתו שיעורים). אולי יש איזה שכן/ה שיכול לתת לו שיעורי עזר. אולי יש פורום של סטודנטים לבקש מהם ,בשכר כמובן, לחנוך את אלון. אני אחשוב על עוד דברים. מבטיחה!

zivadina

New member
אולי אפשר לחפש לו חונך פר"ח?

אפשר לפנות דרך בית הספר, אם הוא קשור לפר"ח, או ישירות לתא שלהם באוניברסיטה. יש להם אתר באינטרנט. אם בית הספר מתעצל, שלפחות ייתן לפר"ח המלצה לטפל בילד. זה עוזר. תצליחי.

תודה על הרעיונות

אני כבר די מיואשת מכל העניין, וכל כך קשה לי להיאבק בזה מרחוק... בפעם הבאה שאהיה בישראל אני אלך לדבר עם מנהלת בית הספר. איך מגיעים למפקחת? ולגבי פרח, ניסינו את זה כבר, אבל זה לא לגמרי עוזר... אלון צריך מישהו שלא יעזור לו לעשות את השיעורים אלא שילמד אותו איך ללמוד ואיך להתמודד עם הקשיים שלו... שוב תודה

מה לגבי אחים בוגרים?

יש ארגון שמצמיד "אח בוגר" (בד"כ סטודנט) לילדים ונערים. זה יכול לתת לאלון עזרה ותמיכה נפשית וגם מודל לחיקוי. זה יכול להיות בדיוק מה שהוא צריך.

היי עדי!../images/Emo140.gif

מכיון שאני נמצאת באזור רעננה, אשמח להיות החונכת של אלון, אם זה בסדר כפעם פעמיים בשבוע. צרי איצי קשר במערכת המסרים יום נפלא

אפרת, אני ממש מתרגשת כאן

ההודעה שלך באה לי ממש בהפתעה. קודם כל ממש כל הכבוד על הרצון הטוב, מדהים למצוא את זה בימינו ותודה תודה תודה. כתבתי לך מסר ואשמח לשוחח איתך. שוב תודה... אני כמעט בוכה פה.

דליה.ד

New member
אפרת, כבר אמרתי לך שאת מדהימה?

וואווו! את מוכנה גם לחנוך אותי?... אה, נכון, עשית את זה כבר! ומהברווזון יצא הר! סתאאאאם
את פשוט נפלאה! אוהבת!

april43

New member
לעדי היקרה

אני מתרגשת לשמוע שאחות עוזרת לאח וחבל שההורים לא מוצאים את הזמן לזה. דבר ראשון מגיע לו דרך משרד החינוך טיפול פסיכולוגי בבית הספר זה ניקרא שפ"ח. אני מקווה שתמצאי עוד דרכים לסייע לאחיך. תחזקנה ידיך המון המון אור ואהבה אפריל

תראי...

קודם כל, האם אלון אי פעם עבר איבחון לליקויי למידה??? איבחון כזה אומנם לא זול, אך יש בצידו רווח לא מבוטל. אם אלון יאובחן כסובל מליקוי למידה, קרוב לוודאי שביה"ס יהיה פחות אטום לצרכיו. כמו כן, אם יש לו בעיה מוגדרת, ייתכן שהיא ניתנת לפתירה ע"י טיפול פסיכולוגי או תרופתי. מישהו כבר הזכיר לפני את השפ"ח... לכל בי"ס יש פסיכולגית, שתוכל לעזור לאחיך חינם. אבל... אליה וקוץ בה... גם השפ"ח וגם איבחונים שונים מצריכים זמן ומעקב צמוד. אני חושבת שיהיה לך קשה לעקוב אחריו מארה"ב. האם ניסית לדבר עם הורייך על העניין? מה הייתה תגובתם? קרוב לוודאי שאיבחון בעל ממצאים יפתח גם אוזניהם של הורייך לבעיותיו של אלון. ושתהיה לך המון המון הצלחה!

למעלה