סיומת INC

shiri24

New member
סיומת INC

למה כשמדובר בקבצים של קישור לבסיס נתונים או עיצוב,בוחרים סיומת INC.מה ההבדל ? ויכול להיות שה IIS אצלי לא מזהה סיומת INC,אלו קבצים אלו בכלל????

fastwings

New member
כללית אין הרבה הבדל

זה רק סיומת מבדילה שאנשים לא יוכלו לגשת ישר כמו שאנישים עושים *.TPL *.PHPS זה רק נועד להברדה בין הגוף המציג לבין הגוף המבצע(איפה שפנקציות נצאות)

shiri24

New member
יכול להיות שה IIS לא מזהה לי סיומת

יכול להיות שה IIS לא מזהה לי סיומת זו? ומצטערת על החוסר ידע,אבל מה זה *.TPL *.PHPS

fastwings

New member
תראה זה לא המטרה שלו

לא המטרה שלו לזהוי זה מטרה לעשות מיסוך על הקבצים שאנשים רגילים לא יוכלו לאזין (לראות) תקוד שלך ויותר מבחינה אירגונית לבצע הכול *.TPL לרוב משתמש קבצי טמפוראל שזה 4קבצי מיוחדים שנועדים לעיצובים זמניים *.PHPS כמו *.INC אותו מטרה מיסוך שאיש לא יראה ובעיקר לשם איגור הדברים לפחות בשבילי זה אני לרוב משתנש ב INC מיתוך הרגל

לא

phps זה php source,הדף הזה לא יריץ את הקוד שבתוכו אלא יציג אותו בדפדפן כמו שהוא, וציבע אותו.

אמיר ט

New member
המטרה בקצבי INC

היא להדגיש את ההבדל בין קובץ שניתן לגשת אליו דרך הדפדפן, לבין קובץ שמכיל הגדרות \ קונפיגורציה \ אובייקטים ... לאותם קצבים צריך לשלול גישה ישירה, כלומר אם אנסה לגשת ישירות לקובץ הINC אני לא אמור להצליח, רק קבצי php אמורים לעשות include\require לקבצי INC. ככה את שומרת על הפרדה נכונה בין קבצים ומטרתם. לדוגמא יש לך קובץ שאחראי ליצור חיבור למסד הנתונים, נקרא לו db.inc, גישה ישירה אליו לא הגיונית בכלל - כי הוא רק יוצר חיבור, בלי שום משמעות אחרת. לעשות זה הסקריפט שלי שנקרא לצורך העניין cool_script.php צריך לגשת למסד הנתונים, ולכן יעשה include ל db.inc ואז יוכל להשתמש במסד הנתונים. כמו הסקריפט הזה סביר להניח שיש לי עוד מספר סקריפטים שצריכים גישה למסד הנתונים ולכן כולם יכללו את db.inc בלי שום בעיה. ואם יום אחד תעברי שרת ושם המשתמש\ סיסמא למסד הנתונים יתחלפו תצטרכי לשנות את הפרטים אך ורק ב db.inc ושאר הסקרפטים ימשיכו לעבוד כרגיל.

למעלה