סיום חוזה שכירות

סיום חוזה שכירות

שאלה הזויה קצת.. אני בעל דירה [נניח] , כרגע הנכס שלי מושכר וחיים בו שני דיירים. אני מעוניין בסוף החוזה ,להביא לסיום ההתקשרות עם הדייר הנוכחי ולהכניס דייר אחר. [אין בחוזה סעיף התנייה-יציאה בגין מכירה]. האם מותר לי [היות והנכס בבעלותי] , לבצע מהלך כזה, בהתראה ריאלית כמובן של חודשיים-שלושה. האם מותר לדייר לא להסכים, או לחילופין, האם מדובר פה ב "מי אמר תחילה". דהיינו - אם הוא אומר לי שהוא מעוניין להאריך את החוזה ,עוד טרום הודעתי לו שאני מעוניין שיפנה את הדירה, יש לו עילה משפטית כובלת? בקיצור- מהי רמת השליטה שלי בנכס , מותר לי לסיים התקשרות עם דייר בסיום החוזה, ללא צורך בעילה הגיונית בפניו? תודה.

סיום הסכם הוא בתאריך

שנקבע בהסכם לסיומו. יש מקרים בהםיש סעיף בהסכם לפיו בהתראה של X זמן מראש רשאי כל אחד מהצדדים להביא את ההסכם לסיומו. אם יש בהסכם סעיף אופציה - בדר"כ זו אופציה חד צדדית, רק לטובת השוכר והוא רשאי להחליט לממש אותה על פי רצונו. רמת השליטה שלך בנכס המושכר כפופה לתנאי הסכם השכירות ולחובתתום הלב החלה עליך.

המשך..

אז קודם כל תודה. רק עוד בירור קט.. מה שאתה טוען בעצם הוא, שאם הודעתי לדיירים [חודשיים מראש נניח] שאני מעוניין בסיום ההתקשרות איתם, אין להם ברירה, הם מחוייבים לעזוב. דהיינו, סיום החוזה -משמעו כל אחד מצהיר על כוונותיו , אך לי שמורה הזכות לקבוע אם אני מעוניין להמשיך את ההתקשרות עם הדייר הנוכחי, אני מבין נכון? תודה [שוב]..

על מנת שלא תפול בפח

במידה והלקוח בעייתי - אתה אמור לתת לו מכתב ואם אפשר להחתים אותו על ה"הודעה" שעליו לעזוב תוך X ימים- "בהתאם לסעיף XX בחוזה הרני מודיע לך כי עליך לפנות את הדירה עד לתאריך XX.XX.XXXX

u 1000

New member
לא

אם לא נקבעה אפשרות לסיים את החוזה לפני התאריך הנקוב בו אינך יכול על דעת עצמך להודיע על סיומו לפני תומו. גם לא חודשיים מראש. אתה יכול במקרה כזה לנסות ולהגיע להבנה עם הדיירים אך הם אינם חייבים להסכים. אם בחוזה ניתנה אופציה לשוכרים לחדש את החוזה הם יכולים לממשה גם בניגוד לרצונך. גם כאן אתה יכול במקרה כזה לנסות ולהגיע להבנה עם הדיירים אך הם אינם חייבים להסכים. אם נקבעה אפשרות לסיים את החוזה, עליך לפעול כאמור בחוזה על מנת להביא לסיומו של החוזה. אם בחוזה נקבעה תקופה של הודעה מוקדמת של חודשיים הרי שעליך להודיע חודשיים מראש (רצוי להודיע בכתב גם אם זה לא רשום במפורש בחוזה).

למעלה