סיום חוזה שכירות

bella135

New member
סיום חוזה שכירות

מה דעתכם על מקרה שקרה לחבר? רצה לעזוב דירה לפני תום החוזה, בעלת הבית התנגדה, אחרי לא מעט ויכוחים ומריבות מצא שוכר חלופי ואותו שוכר חתם על חוזה לשנה עם בעלת הבית (יש לו העתק של החוזה). עכשיו אומרת הגברת שמגיע לה פיצוי של חודש והיא הפקידה את הצ'ק של חודש השכירות הבא בגין נזקים שגרם לדירה - שצריך לצבוע וכו' וכו' (למרות שהחוזה עבר אליה כיוון שקנתה את הדירה לפני מספר חודשים ואין מילה בחוזה על צביעה). מה דעתכם? אם הוא רוצה לתבוע איפה הוא צריך לתבוע? בבי"ד לשכירות? קטנות? שלום?

לא הבנתי את הצק של מי

היא הפקידה? של השוכר הראשון או של השוכר החלופי? בגל מקרה, המקום להגשת תביעה זה בית משפט לתביעות קטנות (עד 17,800 ש"ח) או בית משפט שלום על פי בחירת התובע.

bella135

New member
של השוכר הראשון

למרות שמועד פרעונו הוא לאחר שנחתם החוזה עם השוכר החלופי...

אם נחתם הסכם

בין השוכר החלופי לבין המשכיר, מבלי שהמשכיר התריע בפניך על קיומן של טענות כלפיך, אז תקופת השכירות של תמה ולא ברור מדוע המשכיר סבר שהוא רשאי לפרוע את הצ'ק כמו שלא ברור מדוע לא דאגת לקבל אותו בחזרה עם תום השכירות.

bella135

New member
עדכונים - אין גבול לחוצפה

אז ככה, המשכירה חשבה שמגיע לה חודש נוסף עקב כך שהיא צריכה לצבוע את הדירה... לא משנה שהדייר החלופי נכנס לדירה והיא לא צבעה כלום ולא נעליים... נוסף על כך, היא מקזזת מהכסף שהיא צריכה להחזיר את העמלות שהיא נשאה בהן בגין הוצאת השקים העתידיים (למועדים שאחרי ביטול החוזה) ממשמרת. ז"א החבר שלי צריך לשלם לה על העמלות שהיא נושאת בהן בבנק. מה דעתכם? אין גבול לחוצפה?

לגבי העמלות

אין סיבה שבעלת הדירה תישא בהוצאות הנגרמות לה כתוצאה מכך שהשוכר החליט לעזוב לפני תום החוזה, הרי אין חולק שאילו היה השוכר מקיים את החוזה היא לא הייתה צריכה לשלם את העמלות האלה. לגבי הצביעה, השאלה היא למה התחייב השוכר בחוזה ולחילופין האם השוכר החדש לקח על עצמו התחיבויות אלה. למשל , אם החוזה קבע שהוא צריך להחזיר דירה צבועה והשוכר החדש ממשיך את אותו חוזה (או חוזה זהה) ומתחייב להחזיר דירה צבועה (למרות שלא קיבל אותה צבועה) אז אין לה עילה לדרוש. אבל אם הוא התחייב והשוכר החדש לא התחייב אז יש לה עילה. אם הוא לא התחייב להחזיר אותה צבועה גם אז עליו להחזירה במצב דומה לזה שקיבל (תיקוני צבע לפי הצורך)

bella135

New member
החוזה לא נחתם מולה

היא רכשה את הדירה במהלך החוזה. ובחוזה שהוסב לטובתה לא נרשם דבר על צביעת דירה עם מסירתה. כל שכן, שהחבר שלי גר בדירה כמעט 3 שנים... בלאי סביר בהחלט... וסתם לצורך העניין אם הוא היה צריך לצבוע - לצבוע דירת סטודיו עולה 2000 שקל? סה"כ יצא לטובתה מכיוון שהיא משכירה את הדירה ב- 100$ יותר בששת החודשים שנשארו עד סוף החוזה המקורי... יש עילה לתביעה כאן?

כן, יש עילה לתביעה

הייתי מוציא לה מכתב מתאים ודורש את הכסף בחזרה אחרת אתבע.

bella135

New member
האם אני יכולה לתבוע בשם החבר שלי?

ז"א אם הוא לא רוצה ללכת לבית משפט מסיבותיו הוא, האם אני יכולה ללכת במקומו? או שמא חייבים עורך דין שייצג אותו אם הוא לא רוצה להופיע בבית משפט לבד? מה לגבי שכר הטרחה של העו"ד? אם הוא יזכה במשפט - למעשה הצד שהפסיד ישלם את שכר הטרחה?

תשובות

תביעה כזאת עושים לרוב בתביעות קטנות, תביעה בבית משפט השלום עם עו"ד היא לא פרופורציונלית לסכום התביעה ועו"ד יקח כמה אלפי שקלים שלא בטוח שיוחזרו. בתביעות קטנות אי אפשר להביא עו"ד והחבר בכל מקרה יצטרך להעיד. את יכולה לעזור לו בהכנת כתב התביעה אבל הוא יצטרך להופיע בבית המשפט.

למעלה