סיום הצום...

שיSY

New member
סיום הצום...

ע"פ לוח אור החיים: 18:05 אתם מוזמנים לכתוב שיטות נוספות אם ישנם.

דוסית1

New member
כולם אוכלים אני מבינה...

אז שיהיה בתאבון! ועכשיו כבר באמת אפשר לומר פורים שמח! :)

שיSY

New member
לא רק אוכלים.

אני למשל קראתי קצת עיתונים. ובאמת שיהיה פורים שמח, בלי שום צרה.

דוסית1

New member
אמן...

חשוב לציין בלי שום צרה ברוחניות ובגשמיות.... (כפי שחלקכם באמת הזכרתם...) אגב, שי, אכפת לך לעבור שניה לגלאט צ`אט? הייתי רוצה לבקש ממך משהו...

דוסית1

New member
כנ"ל...

איזה מרגיז... בכ"א הייתי רוצה לבקש אם לא אכפת לך לרשום כל שבוע את זמני כניסת ויציאת השבת (ולא רק בירושליים.. :) כל יום חמישי או שישי? מה דעתך?

שיSY

New member
למה

את צריכה את זה כ"כ? יש באתר וואלה את הזמנים האלו. וגם באתר ג`וואיש וואפ.

דוסית1

New member
זה לא שאני צריכה...

אבל בתור פורום חרדים נראה לי שזה צריך להיות וחוץ מזה, שמתי לב שהרבה פעמים החברה לא שמים לב וכותבים אחרי כניסת שבת... ובטח מעניין אותך למה בקשתי ממך ולא אעשה זאת בעצמי, אז מהסיבה שאני לא רוצה שיצעקו עלי שהשתלטתי על מסך הפורום... וגם כי אני מאמינה שלא תסרב אם תוכל...

שיSY

New member
אחרי כניסת שבת?

לא נראה לי שאחד מחברי הפורום חשוד בחילול שבת קודש. אני לא יוכל להתחייב אולי רפוש יסכים לזה, הוא פעם היה עושה את זה. ומי שרוצה אתר עם זמני היום:

דוסית1

New member
ודאי שזה לא בכונה!

אבל היו דברים מעולם, ואני לא מתכוונת לשבת בבקר או בצהריים, אלא מס` דקות אחרי כניסת השבת. בכ"א אם מישהו מוכן להתנדב אשמח מאד, ואם לא אז אני אעשה זאת...

שיSY

New member
תרשי לי לחלוק עליך.

אם מישהו כתב כמה דק` אחרי כניסת השבת זה בדיוק אותו הדבר כמו בשבת אחרי החמין. אלא שאת מתכוונת לזמן שרשום בלוחות, וזה לא כניסת השבת לגמרי אלא בשקיעה זה נכנס, ויש אמנם עניין של תוספת שבת שזה מדאורייתא ,אבל זה לא שעה לפני השקיעה אלא בערך 10 דק`.

חנוך617

New member
ליתר דיוק. השבת

נכנסת מתי שהציבור אומר מזמור שיר ואז שבת נכנסת גם אצל מי שעדיין בבית. דוסית, ברכות לרגל התמנותך לדווח לנו על הזמנים.

דוסית1

New member
שי, אני יודעת...

על מה אתה מדבר אבל הפורום זה דבר די סוחף ועוד הודעה ועוד אחת וכבר נכנס שבת מבלי משים... וכמו שאומר רש"י בבראשית: בשר ודם שאיני יודע עתיו ורגעיו צריך להוסיף מחול על הקודש, אבל הקב"ה שיודע עתיו ורגעיו נכנס בו כחוט השערה... ותודה לחנוך על הקרדיט.. :)

שיSY

New member
אתמול.

לא, בעצם שבוע שעבר... ויש לי הצעה בשביל ויזתא, תכתוב את זה במאורסים?

למעלה