סיום העונה השלישית.

Woogyman

New member
סיום העונה השלישית.

צפיה מחודשת בסיום העונה השלישית הראתה לי רק כמה הוא טוב. את הדעה שלי על הפרק אתם כבר יודעים, הייתי רוצה לשמוע עוד דעות עליו. מה אהבתם, מה לא אהבתם, איזה "חזית" הכי אהבתם (פיבי-קול / החשיפה / המקור...). ביקורות מפורטות בקיצור.

1Shir

New member
זה בהחלט היה פרק טוב.

מהבחינה הזאת שהוא היה בנוי כמו סרט מתח,ולא כמו סדרת טלויזיה. (לדעתי זה גם ככה לגבי פרק 308 וגם הפרקים האחרונים של העונות הקודמות היו פשוט בנויים טוב, כמו סרט ולא כמו עוד פרק בסדרה) הפרק היה מלא אווירה אפוקליפטית, עם כל הבלגן שהתפרץ סביב האחיות. לגבי ג´סי היקס ההיא (ככה קראו ל"רוצחת" של פייפר, נכון?) - בהתחלה חשבתי שיש עוד משהו שעומד מאחורי הדמות שלה. הרי בהתחלה היא צעקה להן "אני כמותכן, אני יכולה לעזור" וחשבתי שיש משהו במה שהיא אומרת, שהיא לא סתם מטורפת. (מממ... אני מניחה שלא הראו אותה בעונה 4 וגילו לנו משהו חדש *פראנויית עונה רביעית שנובעת מכך שכמעט כולם ראו אותה ומדברים עליה חוץ ממני*) לגבי המקור - אותי הוא דווקא לא איכזב. מפחיד מספיק! גם הצורה שהוא דיבר (אני נמנעת מלכתוב "הקול שלו" כי קול הוא של פיבי *מצחיק מאוד*) וכל השומרים שהיו לו הוסיפו לאפקט האימה... לגבי המשחק של פרו וליאו כשפייפר מתה - בניגוד לכמה דעות ששמעתי כאן בעבר, המשחק היה בסדר גמור. כשאדם האהוב עליך ביותר מת זו אחת הסצנות הכי קשות למשחק כי אי אפשר לדעת איך להגיב. זו היתה סצנה בהחלט טובה וכמובן בכיתי בה! חוץ מזה - הפרק גרם לי להרגיש ממש רע! אני חושבת שלמרבה האירוניה זה דווקא אומר שהוא היה באמת פרק טוב, כי הוא הצליח להשפיע ולגעת. הנקודה היא שגם ידעתי שזה הפרק האחרון של פרו. טוב, גם אם לא הייתי יודעת, סיום הפרק היה מאוד מבשר רעות. מעניין אם בארה"ב בשידור הצופים ידעו שפרו עוזבת? כי כאן בארץ, ספויילרים או לא ספויילרים, זה היה ידוע לכולם. לסיכום- פרק עשוי מצויין אבל קצת קשה לי לראות אותו כי הוא פרק מפחיד ומדכא! לא התייחסתי כ"כ לפיבי וקול כי הפעם אפילו אני מודה שהם לא היו העיקר. העיקר היה המעברים בין הטרגדיה שהתרחשה בעולם הרגיל לבין מה שעבר על פיבי בעולם התחתון. כל העובדות חברו יחד ויצרו את המציאות הסיוטית ביותר שהאחיות יכלו לחשוב עליה. *סם, היגבתי
. כל מי שיש לו מה להגיב, שיכתוב...* *בקשר לצ´אט:אני יודעת שזה לא לנושא שיחה בפורום אבל אני חייבת להגיד שקודם כל הצ´אט לא עולה לי מתוך הפורום אלא רק כשאני יוצאת לתפוז הראשי. ובימים האחרונים כתבתי להיכנס לחדר "מכושפות" ואף אחד מכם לא היה. האם זה בגלל שגם לכם יש בעיות להיכנס? האם זה כי סתם אתם בוחרים לא להיכנס? *למה לא?! אני מתגעגעת!* האם זאת אני שעושה משהו לא בסדר? אז אני מקווה שבקרוב יצא לנו להיפגש בצ´אט (מחר יום שישי כנראה לא כי ימי שישי עמוסים לי ובד"כ נטולי אינטרנט...) אני אמשיך לחפש כאן את כולם! *איום או הבטחה?*

HuGo Hell

New member
שירוש - תודה וואווווו איזה וואווווו

ובואי בבקשה לצ´אט מכושפות אני אעדכן אותך למשימה ^^

Piper H

New member
יש לי רגשות מעורבים בקשר לפרק

הפרק היה ממש פרק יפה. אבל פרו... מתה... אני ממש אתגעגע אליה! אהבתי את הרעיון של הפרק- הפרק המחיש לנו מה יקרה אם האמת תתגלה ולמה כל כך חשוב לאלדרז לשמור על סודיות. המשחק של פרו כשפייפר מתה היה ממש טוב. אפשר היה לראות איך היא מרגישה נורא, בעיקר כשהיא התחילה להעיף אנשים. זה לא הטבע של פרו, פרו משתדלת לא לפגוע בחפחים מפשע והפעם ראו שהיא ממש שבורה. המשחק של ליאו היה ג-ר-ו-ע-! ממש מאכזב... הוא בא, ראה שפייפר מתה קצת בכה, וגם זה לא) והלך... מצטערת, לא אהבתי את המשחק שלו! ממש לא נראה אמין. הקטעים עם פיבי וקול היו ממש משעממים! אם היו מקצרים את הקטעים של פיבי וקול הפרק היה הרבה יותר מעניין. גם אהבתי את הסיום של הפרק- סיום מייאש ועצוב שהתאים לכל האווירה של הפרק. בתור פרק שהייתי אמורה לשנוא (פרו מתה!!!) דווקא אהבתי אותו.

SaberTooth

New member
פרק מעניין...

בפרק הייתה לי תחושה שתסריטאים ניסו לדחוף כל כך הרבה אירועים לתוך שלושת רבעי השעה, וזה היה מאוד קשה בשבילם. הפרק היה בנוי בצורה מדהימה, כמו ששיר אמרה לפני, בנוי בצורה של סרט מתח ולא של סדרת טלוויזיה ממוצאת. לצפות בפרק זו פשוט הנאה צרופה
אני חושב שהתסריטאים המחישו יפה מאוד (ואולי קצת הגזימו) מה יקרה אם סודן של האחיות יתגלה, ואת הצורך בחשאיות מוחלטת, גם מהצד השני של לוח המשחק - מהצד ה"רע". אבל בכל זאת, לפרק הייתה תחושה אפוקליפטית משונה, כאילו סוף העולם כפי שאנו מכירים אותו, קרב, ממש עומד על מפתן הדלת. הפרק נגע בי, עמוק עמוק בפנים, כי אחרי כל המתח, זה פרק טעון ברגשות עזים, מצד כולם. פרו מאבדת אחות בפעם הראשונה, והאחות השניה נעדרת, עולמה קורס ומתפורר סביבה, היא מרגישה בודדה, חלשה, חסרת אונים. פיבי מרגישה כאילו היא מעבדת את קול והיא מוכנה לעשות הכל כדי להחזיר אותו לחיקה, אפילו לעבור לצד הרע בשבילו. עוד לא זכיתי לראות את הפעם השניה (משום שזה פרק 401), אך אני בטוח שגם שם הרגשות משתוללים, ביחוד אחר מותה של פרו. אבל לפחות פרו/שאנון זכתה למוות אצילי, כמו שהיא תמיד רצתה, אני בטוח. המקור היה מאוד מפחיד, לדעתי, חבל שלא הראו את האלדרז בדיון משלהם. זה היה ממחיש את הניגוד בן הטוב והרע - המקור והאלדרז. עדיין משאירים את מטה המסטורין סביב המקור, בכך שלא מראים לנו את פניו, אנו רק שומעים את קולו העמוק. אני חושב שזה בונה-מתח מצויין. בקיצור: פרק מצויין
בלי כל ספק... ואני ממש חייב ללכת לישון, לילה טוב לכולם

Ophel McNeil

New member
מתי בדיוק פיבי הייתה מוכנה

להיות רעה בשביל קול?
ספר לי, כי זה בהחלט היה נסתר בעיניי בפרק. (*קול מלא ציניות וידיים שמתחככות אחת בשניה למוות). הביקרות שלי? די תתאכזבו, כי אין לי כוח - פרק מוחמץ. יש לו דיאלוגים טובים, הוא באמת בנוי כמו סרט מתח (שאנן, מותק שלי, די להקפיץ ת´מצלמה! הבנו שאת הבמאית!), משוחק נהדר (חוץ מליאו יאדה... יאדה... יאדה...), אבל בתור הפרק האחרון של פרו... ציפיתי ליותר.
כלומר... זהו. היא מתה. ציפיתי לפרק הכי טוב בעולם. וממש לא קיבלתי אותו... 202 יותר טוב. 311 יותר טוב. כמעט כל פרק בעונה הרביעית (שאגב, 322 בקלות יכל להיות מתאים לה), יותר טוב. מה גם שפרו לא נהרגה מוות אצילי, היא נהרגה בטעות (שאקס בכלל לא ידע מיהי) כאשר היא קיפצה כמו צפרדע מול שאקס, בעוד שאחותה רודפת הגברים נוטשת אותה (עזבו, בעיות ילדות). אה, כן, וגם עצבן אותי שבהתחלה הן דיברו ליד הד"ר ההוא על מכשפות כמו כלום... ממתי הן עושות את זה?!

SaberTooth

New member
אאאמממ...

לפרו כן היה מוות אצילי, מוות בקרב, זה נחשב, לא
פיבי הייתה מכונה להישאר למטה כדי שהמקור/טמפוס יחזיר את הזמן לאחור, אם שאני לא זוכר נכון

Ophel McNeil

New member
היא היתה מוכנה

להישאר למטה, אבל בשביל פייפר! כדי שהזמן יחזור ופייפר תחיה, לא בשביל קול! ומה כל כך אצילי בלקפץ כמו קרפדה מול שד שהורג אותך בטעות?

אוקיי...

הפרק הוא פרק מותח מאוד, מהרבה בחינות. הוא מרגש, ומפחיד, ו"מאיים", והסוף של הפרק - כששאקס יוצא מהבית ורואים את הדלת נסגרת, ובעצם סוגרת את העונה - ואו! זה לגמרי מפחיד, אבל פשוט מדהים! פרק מהמם! ותסלחו לי, אבל אני לא יודעת לנתח ואני גם חצי ישנה. בלה.

למעלה