פרק מעניין...
בפרק הייתה לי תחושה שתסריטאים ניסו לדחוף כל כך הרבה אירועים לתוך שלושת רבעי השעה, וזה היה מאוד קשה בשבילם. הפרק היה בנוי בצורה מדהימה, כמו ששיר אמרה לפני, בנוי בצורה של סרט מתח ולא של סדרת טלוויזיה ממוצאת. לצפות בפרק זו פשוט הנאה צרופה
אני חושב שהתסריטאים המחישו יפה מאוד (ואולי קצת הגזימו) מה יקרה אם סודן של האחיות יתגלה, ואת הצורך בחשאיות מוחלטת, גם מהצד השני של לוח המשחק - מהצד ה"רע". אבל בכל זאת, לפרק הייתה תחושה אפוקליפטית משונה, כאילו סוף העולם כפי שאנו מכירים אותו, קרב, ממש עומד על מפתן הדלת. הפרק נגע בי, עמוק עמוק בפנים, כי אחרי כל המתח, זה פרק טעון ברגשות עזים, מצד כולם. פרו מאבדת אחות בפעם הראשונה, והאחות השניה נעדרת, עולמה קורס ומתפורר סביבה, היא מרגישה בודדה, חלשה, חסרת אונים. פיבי מרגישה כאילו היא מעבדת את קול והיא מוכנה לעשות הכל כדי להחזיר אותו לחיקה, אפילו לעבור לצד הרע בשבילו. עוד לא זכיתי לראות את הפעם השניה (משום שזה פרק 401), אך אני בטוח שגם שם הרגשות משתוללים, ביחוד אחר מותה של פרו. אבל לפחות פרו/שאנון זכתה למוות אצילי, כמו שהיא תמיד רצתה, אני בטוח. המקור היה מאוד מפחיד, לדעתי, חבל שלא הראו את האלדרז בדיון משלהם. זה היה ממחיש את הניגוד בן הטוב והרע - המקור והאלדרז. עדיין משאירים את מטה המסטורין סביב המקור, בכך שלא מראים לנו את פניו, אנו רק שומעים את קולו העמוק. אני חושב שזה בונה-מתח מצויין. בקיצור: פרק מצויין
בלי כל ספק... ואני ממש חייב ללכת לישון, לילה טוב לכולם