סיוט

סיוט

אני כידוע לכל מי שעקב אחרי הודעותי ``חרדי`` ממשפחה שהיא האבא של הדוסים ואף שלאחרונה גם אבא שלי התייאש ממני והבין שאין סיכוי שאני יהא כך בכל אופן כיון שאני חי בבית יש משהו שמשגע אותי בכך שהמשפחה מחמירה בכל קוצו של יו``ד דהיינו לעשר כל מה שנכנס לבית (כולל מוצרים מפלסטיק שמא מעורב בהם טבל) ועד כדי כך שאבי כבר מתקרב לתופעה הנפוצה אצל ה``בריסקערס`` להתאבד מהחשש שמא הם מזרע עמלק ועוד שגעונות שאין כאן המקום לפורטם בקיצר אפילו שאני לא קשור ולא שומר כלום קשה לחיות עם הסיוט הזה מה הייתם מציעים לעשות כל עוד אני בבית?

מובחרת

New member
אויש,מסכן שלי,

הרבה כוחות נפש צריך בשבילם.הייתי אצל חברה ליטאית שעישרה את הטופי שאכלתי.שאלתי אם זה לא עבירה של ``בל תשחית``? לא היתה לה תשובה על זה...

תצטרף אליהם.

תחמיר בלהתענ בתענוגים בושמחת בחגך בובחרת בחיים בדרכיה דרכי נועם בואהבת לרעך כמוך (כמוך משמעו שיש לאהוב את עצמך) בשמח בחור בילדותך בשביל הזהב של הרמב"ם ועוד ועוד ואם זה ממש מעצבן אותך מה שקורא שם. אתה יכול לקבל על עצמך קבלה טובה לעבור עבירה (כמו לאכול ממתק לא כשר. רצוי כזה שמכיל חלב עכו"מ, יין נסך ושומן כלשהו שיש ספק לגבי מקורו) כנגד כל מצווה וחומרה שהם עושים ושמעצבנת האמת אני לא יודע מה לעשות

לעשר פלסטיק?

ע-נ-ק! מה עם לעשר וילונות וסדינים מפשתן? ושטיחים מצמר? הם אשכרה חותכים חתיכה מקערת הפלסטיק או את השן האמצעית של המזלג החדפעמי? וכריות? מה עם כריות? וארונות? גם מסלוטייפ? וסיד? ומהשמפו בניחוח אפרסקי האברסט ופסיפלורת העמקים? ומהדנונה גם מעשרים?

כשקניתי שעון

שאלתי את אחותי אם לעשר אותו והיא ענתה שאנחנו לא מחמירים עד כדי כך ולגבי מה שאת כותבת (ווילונות מזלגות שמפו בטעם אפרסק וכו) אני צריך לשאול עוד פעם

עשיו קדמך

אבי, כיצד מעשרין את המלח והמים. אגדת חזל מעניינת על עשיו אשר "פיתה" את אביו יצחק בדברי חלקות.

מצוין! ../images/Emo6.gif

~אני יושבת באיזה מקום ציבורי, כי נשאר לי חור של שעה, בין טיפול שיניים מזדיין לשעור עוד יותר מזדיין, ופשוט צוחקת בקול~ מ'כפת לי. שיחשבו שהבוקר נטלתי את הכדורים הפוך

הכל פסיכולוגי...

פעם הזמין אותי אליו, חבר חרדי בשבת-אמרתי לו, אני בשבת אליך לא בא, אלא אם כן אתה מסכים שאעשן אצלך בבית... ואז הוא שאל "אתה לא הולך לאנשים שלא מעשנים אצלם בבית כל השנה?"... הוא שאל... ואחר כך כשחשבתי על זה לבדי הבנתי שהבעיה שלי היא לא עם הסיגריה שלא אעשן-הבעיה שלי עם זה שלא אעשן "בגלל ששבת" שכאילו אני לא מוכן שיחולו עלי חוקי השבת... כשגרתי בארה"ב, חצי שנה הייתי יוצא למרפסת בכדי לעשן, חצי שנה, יום יום, אני יוצא למרפסת-למה? כי השותף שלי אמר שהוא "מעדיף שלא אעשן" - הוא רק העדיף... והנה היום, כשאני גר אצל סבתא שלי, (שומרת מסורת) היא מתחננת שלפחות סיגריות לא אעשן בבית "רק בשבת" כל השבוע אין לה בעיה... ואני לא מסכים-זה מוזר המחסום הזה-אני מודע לו, מודע לעובדה שזה רק בגלל השבת, ובכל זאת אני לא מסכים לא לעשן בבית בגלל ששבת... ילד רע אני אבל משתדל... אז בבגדול אני מבין אותך שזה מעצבן. זה מעצבן כי אתה יודע שזה שטויות, ואתה צריך לכופף את עצמך ולנהוג לפי שטויות-היא דורשת שלא אעשן ואני דורש שזה לא יפריע לה שאני מעשן-יש כאן בעיה...

תכבד

את הדרך שלהם ורק אז, תהיה לך הזכות לדרוש שיכבדו את דרכך אתה. כמה שזה מוזר לך, וקשה לך לקבל את דרכם, לפעמים (לא תמיד) זה הדדי... אז קח לתשומת ליבך פלורליזם זה גם ביחס לדתי המשונה כבוד הערכה במה שיש להעריך (ויש) ואתה, תבחר לך את דרכך איך שנראה לך.

hemi32

New member
אתה בחור אינטליגנט ...

קודם כל חשוב שתבין שאתה לא דפוק בגלל זה ! אני מעריך ששולקים לך את הצורה ומכסחים לך את האישיות רק בגלל זה שאתה לא מעשר את הצ'ופצ'יק של הקומקום .. אז חשוב שתבין שזה לא כך ! ראשית שב עם עצמך ותגיד לעצמך שזה לא נכון ! אם לא תעשה את זה אתה עלול להסתבך עם עצמך שנים עד שתדע מי אתה ומה אתה .. וחשוב שתיהיה מגובש עם עצמך לגמרי ! אתה בודאי בחור עם ראש על הכתפיים , כשבתוך תוכך אתה יודע שהכל לוקשים .. ויותר מכך אתה יודע שיש עולם גדול שאתה רוצה לחוות ולראות .. בשביל כל זה אתה צריך להיות מגובש לחלוטין !! קודם כל תעשה את זה ... החיים שלך קשים .. אבל איך שלא יהיה הם יהיו קשים .. אבל לפחות תיהיה נאמן לעצמך אם תיהיה מגובש ...

אולי

כדאי שתחפש מקום חדש להחמיר בו, שהם לא מחמירים. אפילו שטותי. וכשהם יסתכלו עליך מהצד ויבינו כמה זה מטופש, אולי הם יקלטו את הטיפשות שלהם. נניח, לא לקחת משהו מהיד של אחותך, עד שהיא תתעצבן, או לענות בכל משפט: בע"ה, ב"ה. בערך כך: - איפה היית? - ב"ה יש לי רגליים להיות בהרבה מקומות. אבל אמרתי את כל התהילים בכותל. - וואו. כמה זמן אמרת הכל? - ב"ה שהומצא השעון ואני יכול לדעת שהענין לקח הרבה זמן. אבל לא חשוב הזמן, העיקר שב"ה יש אפשרות להתפלל..." מתישהו, זה יעלה להם את הסעיף ולך תהיה הזדמנות להזביר להם כמה הם מעצבנים אותך. ~לא חכם מידי, אבל אחרי יומיים בלי שינה זה הגיוני שהמוח שלי לא יעבוד יותר מהמינימום~

למעלה