סיוט שלא נגמר

סיוט שלא נגמר

שלום רב,

אני אובד עצות כבר כמה שנים טובות מאז שיחרורי מן השירות הצבאי.אני כבר בן 27 וחצי עוד מעט,בלי מקצוע,עם תעודת בגרות חלקית(חסרה מתמטיקה),עשיתי המון אבחונים וזה רק בילבל אותי מאוד.

עשיתי אבחון דרך מכון מקצועי לפני כשלוש שנים וחצי בערך שבו נאמר לי שאני טוב בתשומת לב לפרטים,מנומס,פחות טוב במספרים,טוב בשפות.הומלץ לי ללמוד מידענות ובלשנות,לא ממש מצאתי עניין במקצועות הללו,למרות שלפעמים זה נשמע לי מעניין.האמת שלא בדקתי את האופציות הללו לעומק מספיק וחקרתי אותם.בנוסף עשיתי אבחון גרפולוגי שאמר לי שאני מתאים למידענות,כתיבה יצירתית,סוציולוגיה,היסטוריה ועוד.הפסיכולוג שלי,אדם שמכיר אותי מגיל נורא צעיר,אמר לי כל מיני אופציות לפי היכרותו עימי.למשל כמו עיצוב גרפי,ריפוי בעיסוק,משפטים,עבודה סוציאלית.באבחון בלשכה נאמר לי כי מתאים לי הנה"ח וניהול מחסן ממוחשב ושאני טוב בתשומת לב לפרטים ובשפות.

אני ממש מבולבל,אני כבר לא יודע במה לבחור או מקצועות אחרים נורמליים שיתאימו לי.מרוב אבחונים ממש אני מרגיש מבולבל.כאדם אני אוהב להביע עצמי בכתב,יש לי אוזן קשבת,אני אדם סקרן מטבעי,אוהב לראות ערוץ ההיסטוריה ולקרוא,אני מחפש משהו לא מונוטוני מדי.אני אוהב לשים לב לפרטים קטנים.מה אעשה:(?

צונית

New member
אולי תואר בהיסטוריה?

עם אופק מחקרי? כלומר, להישאר באקדמיה ולעשות מחקרים ולהפוך להיות היסטוריון?
זה גם עבודה, ואם זה מה שבאמת מעניין אותך, כנראה שגם תהיה טוב בזה.

תתחיל בלסיים את הבגרות שלך, ואם לא - אז אפשר ללמוד בפתוחה - יש שם אפילו קורסים בהיסטוריה. תעשה קורס אחד ותראה אם זה פותח לך את הרעב להמשיך.

מרוב עצים לא רואים את היער...

אחרי כל כך אבחונים שעשית לא פלא שאתה מבולבל. כל גוף או מכון משתמש בכלי אבחוני שונה ולכן התוצאות אינן זהות. ובכל זאת...
לפחות 2 אבחונים נטו יותר לכיוון ההומני - ורבלי - עיוני, ופחות לכיוון המתמטי. אתה גם אומר שחסר לך מתמטיקה בתעודת בגרות, אז כנראה שזה באמת הצד שפחות חזק אצלך.
תמיד כדאי להתמקד בדברים שאוהבים לעשות ושם מרגישים נוח יותר. כמה כיוונים שאני יכולה לחשוב עליהם:
קופירייטר,
ספרנות,
שירות לקוחות - שפות יסייעו לך כאן מאוד, אוזן קשבת.
בקרת איכות - כאן צריך לראות איזה מוצר מדובר: בקרת ייצור במפעל לא מתאים - מונוטוני מידי, אולם בדיקות סקר שירות בסניפים של רשתות יכול להיות מעניין.

כשתמצא את המקום שמתאים לך ותרגיש שם נינוח וממצה את עצמך- תוכל להתמקצע ולהתקדם הלאה. בהצלחה.

למעלה