סיוט צלול?

Crichton

New member
סיוט צלול?

האם יכול להיות כזה דבר כסיוט צלול? אני מתכוון, שאתה צלול בחלום, אבל דברים קורים בו שלא בשליטתך. והחלום הופך לסיוט. אני שואל, כמה שליטה יש לך בחלום צלול? שליטה מלאה? כי למשל, לפני דקה הייתי בחדר והיה ג´וק מעופף! צרחתי כמו ילדה קטנה ורצתי להורים... אני פוחד שאם אני יילך לישון יהיה לי סיוטים, ואפילו אם אני הצליח להגיע לחלום צלול, הדימיון שלי ישתלט וגו´ ענק ירדוף אחרי.

LucidGuess

New member
בטח יכול להיות, מפחד? ../images/Emo13.gif

באופן עקרוני זה בהחלט יכול לקרות, כי גם כשיש לך שליטה "מלאה" על החלום הצלול שלך זו עדיין לא שליטה של מליון אחוז, אתה אמנם יכול לקבוע לאן אתה הולך, ועם מי לדבר, ואתה יכול להעיף חפצים באוויר רק בכוח המחשבה וליצור יש מאין כל דבר שבא לך, אבל מצד שני יש דברים שאין לך שליטה עליהם, לדוגמה אם תיכנס לחדר יכול להיות שהוא יהיה ריק אבל גם יכול להיות שיהיו בו אנשים, אם יעבור לידך מישהו ותישאל אותו שאלה בדרך כלל לא תהיה לך אפשרות לדעת מראש מה הוא יענה. בהחלט יכול להיות גם שתמצא את עצמך בחלום צלול באיזה מרתף אפל וחשוך ופתאום יצא מאחורי הארון פרדי קרוגר, או איזה ג´וק ענק עם מחושים ורגליים שעירות, או זוג אריות רעב... והקטע שזה יהיה כל כך מציאותי שחבל על הזמן... אבל למה לפחד? Lucid

LucidGuess

New member
חלק ב

מצד שני... יכול להיות שפתאום ידלק טיפה האור, ומהארון תיתקפל החוצה מיטת נוצות רכה וענקית ועליה קלאודיה שיפר בבגדים תחתונים... מפחד? Lucid

Real Dream

New member
ובקיצור -

הבנאדם יכול לשלוט בעצמו. בעזרת עצמו הוא מסוגל לשלוט גם בדברים אחרים, אך אם הוא עצמו לא מנסה לשלוט בדברים האחרים, הם ישלטו בעצמם. עוד יותר בקיצור - הבנאדם מסוגל לשלוט רק בעצמו.

LucidGuess

New member
יכול לישלוט בעצמו ובסביבתו בקיצור

לקראת הסוף טיפה התבלבלת, בהתחלה אמרת שהאדם יכול לשלוט בחלום הצלול על עצמו ועל סביבתו ( "בעזרת עצמו" ) ובסוף סתרת את עצמך ואמרת שהוא מסוגל לישלוט - רק בעצמו. בקיצור, בחלום צלול אדם יכול לישלוט על שני דברים - על עצמו - כלומר להחליט לאן לזוז, אם ללכת ימינה או שמאלה, אם לשנות צורה, לעוף, להסתחרר, לשפשף ידיים, ליקפוץ וכו´ על סביבתו - כלומר הוא יכול ליצור דברים חדשים סביבו שלא קיימים שם, הוא יכול להפוך חפצים או אנשים לדברים אחרים, לשנות את הנוף... העניין זה שנוף החלום כל כך מורכב ובנוי מכל כך הרבה פרטים קטנים שלא תוכל לשים לב לכל פרט ופרט ולכל גרגר חול, לכן את הדברים האלו המוח שלך משלים לבד בלי עזרה שלך, ויוצר עבורך תפאורה מושלמת הכוללת את כל הפרטים כולם. Lucid

Variety

New member
תגובה

לדעתי לא יכולים להיות חלומות צלולים שהם סיוטיים. הם יכולים להפוך לסיוט כאשר מאבדים את המודעות, ושוכחיפם שנמצאים בחלום - ואז החלום יותר לא צלול ויכול להיות סיוט באותה מידה שהוא יכול להיות חלום רגיל. בחלום צלול, אפילו שנניח אין שליטה - עדיין יש שליטה ברמה מסויימת.

למעלה