סיוט מתמשך וללכת או לא ללכת ?

uma cuica

New member
סיוט מתמשך וללכת או לא ללכת ?

בזמן האחרון אני סוף סוף מתמודד ישירות ובלי פחד במה שעברתי בתקופת בית הספר. עכשיו אחרי 12 שנה שהגיהינום הזה עבר ו12 שנה אחרי שהצלחתי בעור שיני להיחלץ מהתופת, ואחרי שעשיתי להורים שלי את המוות (נשמע רע אבל זה די הגיעה להם) .
לא יודע מה אומרים המומחים, הפסיכולוגית שמטפלת בי די הסכימה איתי.
אחרי 4 וחצי שנים של נידוי. אני מבין שזה טראומה בשבילי. היו כמה אנשים במהלך הדרך שעזרו לי אני לא אגיד שלא, אבל בעיקרון שכבה של 100 ויותר איש (מז עד יא), וכולם שונאים אותך. משפילים אותך, לא מוכנים לשבת לידך באוטובוס, בכיתה, בהפסקה, אתה כמו מחלה, אוויר, וכשכן מתייחסים זה כדי לרדות לעשות דברים, להשפיל ולרדת עלייך. שאלו אותי שאלות בנוגע לנטייה המינית שלי, כולל את השאלות הכי אינטימיות בקשר לזקיפה ולאננות וכאלה והתנכלות לנטייה המינית שלי והכול לעניי עשרות תלמידים (הטרדה מינית ככה קוראים לזה היום, וגם השפלה כמובן) אבל הנידוי השנאה והתנכלות הייתה החלק הנחמד, כי אני מדבר על הפצת שמועות, יריקות, גנבות של דברים בעלי ערך ("הצדיק" שעשה את זה חזר בתשובה וביקש סליחה שראה אותי אקראית ברחוב. נו טוב.) היו שמים את התיק שלי בזבל, שרים עליי שירים לעניי כולם, מציירים ציורים וכל אחד היה עובר ויורק עליו,היו מקשקשים עליי קללות בשולחנות בבית ספר (איזה מזל שלא היה אז וואצטפ כי זה "הרבה" פחות נורא פחח) היו כמה שכן היו טובים ועזרו לי (2 תלמידים משכבות מתחתיי ומורה צדיקה אחת) והיו עוד שתי "נשמות טהרות" שהתחברו אליי לצורכי ניצול נפשי .
עד כיתה ז הכול היה נפלא (היו קשיים אבל רק קשיים) עד שהגעתי לז' וכל התופת התחילה (בז' זה היה אנשים אחרים שלא הכרתי לפני) בהתחלה היה בסדר ונראה שאני הולך להסתדר, אבל אז הם החליטו שהם שונאים אותי (חוץ מהרגעים שהם היו צריכים דברים ואז הם היו נחמדים ואני כל פעם מחדש גם האמנתי) בסופו של דבר הלכתי עם חבורת בנות אחרות שבכיתה ח עד שהם אמרו שאני נדבק אליהם ושאני לא קשור ובבקשו שאני אתרחק מהם. אחרי שהכיתה פשוט נידתה אותי לגמרי. מצאתי בי כוחות לעבור כיתה. עשו לי את המוות הצוות המקסים של הבית ספר עד שהואיל בטובו להסכים, ושם מצאתי חברה אחת טובה, שאני עד היום בסוג של קשר אתה ששאר החברות של אותה חברה טובה מהכיתה השנייה, העלילו עליי שאני מסכסך, ואחת מהם פשוט צרחה עליי מול עשרות תלמידים שאני לא רצוי ושאני יעוף . אחר כך סיימתי את החטיבה בתעודה שלילית ולפני סוף השנה המחנך הבן שרמוטה שישרף הלוואי אמר לי שאם אני לא אשפר את הציונים אני לא אגיע לתיכון (המדהיםם!) שלהם (פחח) ואני אעבור לתיכוני אשפה (תיכונים ירושלמים ששמים את כל התלמידים שאין למערכת אין איך להתמודד בתקווה ש...אממ בעצם אין תקווה ש...פשוט שמים אותם שם כי זו מערכת רקובה מהיסוד). ו"שחבל כי שם יתעללו בך יותר" שזה משפט מדהים ששכחתי ורק לאחרונה נזכרתי בו (על כך בהמשך) . שהראה 2 דברים 1. הוא ידע מה עובר עליי ולא נקף אצבע 2. במילים אחרות הוא לא רצה שאני אנשור ויבאס לבית ספר את הסטטיסטיקה של הנושרים תוך רמיסה מוחלטת של הכבוד והרגשות שלי. בכלל הוא פשוט התעלם ממני כל החצי שנה הזו שעברתי אליו, ואפילו לא טרח לנהל איתי שיחה אחד על אחד כדי לשאול איך זה שאני עובר בחצי השנה האחרונה של כיתה ט לכיתה אחרת.

בסוף האפסים האלה כן קיבלו אותי לתיכון שלהם לכיתת מבר (מסלול בגרות רגיל) בתיכון היה טיפה יותר נורמלי הייתי עם אותה חברה טובה מהכיתה ט שעברת אליה והיינו מנודים ביחד. שזה חרא אבל פחות נורא מלהיות מנודה לבד. בתקופה הזו השפילו אותי "רק" לפעמים. ובכיתה הזו י ו יא כבר הייתי פחות דיכאוני (ניסיון התאבדות כבר היה בכיתה ח) ניתבתי את כל הזוועות בעיקר ביצר הרס עצמי חזק כמו אלימות עצמית וחיפוש בלתי נגמר לברוח מהמציאות מה שכלל התמכרות לדבק מגע ושתיית אלכוהול כולל בזמן בית ספר.
בסוף הדבר היחידי שהציל אותי היה דווקא אינטרנט התחברתי לאנשים מחוץ לשכונה ולעיר שלי והתחילה תקופת מרד נוראית (שכללה אלכוהול, סמים, מסיבות, פסטיבלים, טרמפים בכל הארץ, מעצרים במשטרה, וונדליזם, שוטטות וכל מה שיש ב"ילד רע").
באמצע התקופה הזו ההורים שלי נכנעו ללחץ ונאלצו לחפש לי מקום אחר. ובסוף, אחרי פרוטקציות אינסופיות ומסע מייסר עזבתי לבית ספר אחר בירושלים שם היה לי קצת יותר טוב, אבל גם לא היה לא היה לי שם טוב באמת אף פעם.

אחר כך זה עבר את השלבים המוכרים- הכחשה, הדחקה של מה שהיה שם, אחר כך זעם ושנאה לכל מי שלמד איתי, אחר כך פשוט דיכאון ארוך ארוך. בן 28 שלא מצא את מקומו בעולם, בלי חברים כמעט, בלי לימודים ובלי עבודה. פרט לשנתיים מוצלחות יחסית בשירות לאומי (שהיה עבודה עם ילדים חרשים, ניסיון תת מודע לפיצוי ? אולי...מי יודע) לפני כמעט שנתיים התחלתי טיפול והבנתי שיש לי חרדות חברתיות קשות וטופלתי בקבוצה במקביל לטיפול שלא לאט שיקם אותי. במהלך הזמן הכול הודחק ופחדתי לדבר. אבל החלטתי שדי. עכשיו אחרי שאני קצת חזק יותר, אני מוכן להתמודד, אני רוצה ללכת לבית ספר להסתובב שם להתמודד עם זה סוף סוף במטרה לשחרר ולעבור האלה. כל השנים חייתי די בהדחקה . בניגוד לתקופת היסודי (שאני זוכר בפרטי פרטים) את התקופה הזו שהיא גם מאחרות יותר אני לא זוכר כמעט. לא זכרתי את היומיום, את ההפסקות, המורות, דברים שעשינו, איזה שיעורים היו, כלום. זכרתי את כל כרצף ארוך של אירועים זוועתים שבחלק אני זוכר באופן מעורפל לגמרי ולא ממש יכול להיזכר בפרטים. אני לא יודע אם כדאי לנסות לפגוש את זה שוב, ומה זה ייתן אבל חשבתי לנסות.

מיותר להגיד שהאירועים האלה השפיעו עלי בכל צורה. פחד מדחייה, תחושת כישלון, אשמה, בושה, פחד, וחרדה קיצוניים מחברה ומאנשים (על אף שאני אוהב מאוד אנשים למרות הכול) שנאה עצמית תהומית שהתבטא בכל דבר ודבר עשיתי או אמרתי, להסתכל במראה ופשוט לרצות לשבור אותה כי אתה ככ מלא בשנאה לעצמך. חוסר יכולת לנהל מערכת יחסים בריאה עם חברים, ועם בני זוג (לא היה לי קשר רומנטי רציני מעל חודשיים) חוסר אחריות והתנהגות קצת פסיבית אגרסיבית לפעמים. ומנטרה קבועה שאני אומר לעצמי שמוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש: כל מי שמכיר אותך מעל לזמן מסוים ישנא אותך וידחה אותך. קשה מאוד להיפטר מזה, כי זה מה שאני מכיר כבר ככ הרבה שנים. כל זה גורם לי גם לחשד בסיסי אבל מצד שני גם לצורך גדול באהבה ובחברה וגורם לי להיות בן אדם מאוד פסיבי ומאוד מרצה. משהו בי שאומר, אני שלך, קח את השליטה רק אל תתייחס אליי רע. משהו מאוד טוב ומאוד מרצה. תחושת הכישלון בכל דבר ופחד מחברה כמובן גם הקשה אלי בלימודים ובעבודה ויצא שלא עבדתי כמעט ורק לאחרונה התחלתי לעבוד כמלצר וזה היה במאמץ אדיר להתגבר על הפחד שבכישלון ובעיקר של השפלה.

בקיצור זה פוגש אותי בכל מקום היום בחיים אני ממש רוצה לנקות את זה ממני כדי לעבור האלה. שזה ייפסק לשלוט בי. היום אני גם כבר בלי כעס כלפי הילדים שהיו איתי (אני כן כועס על המערכת והצוות כמו שבטח אפשר להבין מאיך שכתבתי את ההודעה)היום אני בטוח, שלם ושמח יותר מאי פעם, אבל תמיד יהיה בי את הילד אורט הקטן הזה שיעמוד בפינה.

סליחה על החפירה. לילה טוב.

כתבת ארוך, מפורט, כואב.

uma cuica היקר,
כתבת ארוך, מפורט, כואב.
אני מקווה שההוצאה של הדברים וכתיבתם עוזרת לך.
בכתיבה יש משום עיבוד של החוויה, וכשאתה מוציא את הדברים, ניתן יהיה , כפי שאתה מקוה, וגם אני, לשים את הדברים בצד ולהמשיך בחייך.

אתה כותב שאתה בטיפול, ורציתי לשאול אם מדובר בטיפול ממוקד פוסט-טראומה או בטיפול אחר.

אתה מוזמן גם לספר על חייך היום, והאם הצלחת לבנות לך חיים משמעותיים, לאחר החוויות הקשות המצטברות שחווית בגיל הנעורים.

ולבסוף - ספר על בחירת הכינוי שלך. מה עומד מאחוריו.

uma cuica

New member
הטיפול משולב

יש לי מטפלת מדהימה אם כמה שזה נשמע קליאשה חח אבל היא מתמקדת בעיקר בכאן ועכשיו ובעיקר בקטע החשיבתי-תפיקודי וביחסים. זה מה שהכי עזר לי עד היום. היא שלחה אותי לקבוצה בחרדות חברתיות והייתה מודעת לטראומה אבל סרבתי בעבר לפתוח את מה שאמת היה שם. היא לא לחצה. ועכשיו התחלתי לספר.
כתבתי ארוך ומופרט וזה עזר לי קצת יותר, לא העזתי להזיכר בזה עד היום.

היום אפשר להגיד שאני די מתפקד. למדתי אבל לא כזה הצלחתי בלימודים ועכשיו אני לומד משהו אחר ואני מצליח בזה. אני מרגיש יותר טוב, עבדתי ועכשיו מחפש משהו אחר, לא ממש בהצלחה, אבל זה גם לא כזה נורא בשבילי כמו בעבר, כאילו אני יותר מתמודד, אני עוד גר בבית של ההורים, אבל לאט לאט גם זה יבוא אני כאן בונה לעצמי חיים, כבר פחות פוחד, אבל יש לי עוד בעיות- כמו לדחות, והמנעות מדברים, ופחד מחברה ותקשורת עם אנשים, לעמוד על שלי בלי לרצות, הכול דברים שנטמעו בי מהטראומה. אבל אני מנסה להתמודד.

קוויקה (CUICA) זה כלי נגינה ברזילאי

uma cuica

New member
הכעס על המערכת

אני רוצה קצת להרחיב. התחושה הזו חזיקה אצלי מאוד את תחושת חוסר האונים והאומללות. לא רק שכולם עמדו מהצד ולא עשו כלום, הם פשוט שידרו ניכור לתלמידים ותחושה שאיכפת להם אך ורק מעצמם ומהשם ומהשלמות של המערכת. הם היו מוכנים לשקר לעצמם ולהתעלם בהמציאות מולם, כאילו רמסו אותי כדי לקבל את השקט התעשייתי שהם חפצו בו במיוחד מנהלת בית ספר, אישה חזקה ומקושרת (בעלה בכיר בקול ישראל) ולא רצתה שאני יוציא סיפורים מבאסים כדי שלא תאבד חלילה את זוהרה. היא גם התעללה בי באופן האישי ה*** הזאת.

המערכת לא עשתה כלום, קשה לעצור חרמות, נכון, אבל זה אפשרי. הילדים הם ילדים המבוגרים לא היו שם, קשה לעצור חרם אבל זו חובה של בית הספר, הם לא שמרו עליי ולא הגנו עליי. הם בגדו בי.
במקום לעזור לי הם הפכו את זה שאני הבעייתי, ושאני הרע בכל הסיפור הזה ושאני הלא בסדר ! החל מפסיכולוגית בית הספר שקבעה שכדי לגבור על החרם החברתי והתעללות אני חייב לשנות את ההתנהגות שלי מול האנשים בשכבה כי רק ככה אני אתחבר אליהם, בפגישה האחרונה שהייתה לנו (אחר כך פשוט סרבתי לראות אותה) היא אמרה לי שהיא לא מתפלאת שזה המצב שלי כי אני לא מוכן לעשות מאמץ כי ישבתי בצורה מתריסה וחסרת כוחות, ולבשתי בגדים שחורים (הייתי חזק בקטע של מוזיקת מאטל חח) ושהיא לא יודעת מה לעשות איתי. קמתי והלכתי. וזה המסר שלנו ילדים, כדי לא להיות חלק מחרם אתה צריך לוותר על מי שאתה, להתנהג כמו עבריין צעצוע ולירוק על אנשים ולהטריד אותם מינית ולהתעלל בהם נפשית. כי ככה שורדים את התקופה הזאת... אחלה...

וזה המשיך ככה עוד... היועצת גרועה ביותר גם, אישה שאני באמת מתפלא שהיא זוכרת לאיזה בית ספר היא צריכה להגיע כל בוקר, אישה רחפנית שלא ברור לי מה היא עשתה כל השנים האלה, הייתה אומרת לנו כן כן כן ובסדר בסדר בסדר ופשוט לא עושה שום דבר ולא מציע רעיון אחד שיש לו הגיון. נכון אני גם לא התאמצתי, אבל, ואני לא אומר את זה כדי להתקרבן, אני הייתי שבר כלי באותה תקופה, אני הייתי קורבן של מסכת התעלליות , הייתי ילד, התפקיד של הבית ספר היה לבדוק שאני בסדר, לא היו לי כוחות לרדוף אחרי זה כי הייתי שקוע ככ עמוק בהתעללות שעברתי. גם ההורים שלי הוי חסרי אונים ולא עשו מספיק.
ועוד אחר כך התסכלו עליי ככזה שמדרדר את הידדה שהייתה לי בתיכון, ועכשיו לא רק שאני עברתי התעללות ואני פוגע בעצמי, מעשן, שותה , חותך את עצמי ופוגע בעצמי ובפירוש צריך עזרה כי חרם והתעללות+הרס את עצמי ופגיעה עצמית= מצוקה. וגם היא הייתה גם במצוקה עצומה ואני היחיד שהקשיב לה, ואני גם הייתי זה שמדרדר אותה, וזה שעושה לה ומדרדר אותה לסמים ולפשע. הייתי מבריז קבועה משיעורי ספורט, יוצא מהשערים של הבית ספר (בהתחלה רק שיעור אחרון אחר כך אחרי הפסקת 12 אחר כך הייתי יוצא גם ב9 ו10 בבוקר ומשוטט ברחובות לבד בלי שאף אחד ידע , והיה למישהו איכפת בכלל?? ובסוף ? הייתי מקבל מכתב נזיפה שאני מבריז וכל המורים התסכלו עליי כאפס עצלן וסרבו לבדוק אם אני בסדר בכלל. כאילו אני הייתי הדמות הרעה פה ובעוד הרבה מקומות גם בתקופה הקצרה שהייתי אצל המחנך, ןגם אחר כך בתקרית לא נעימה עם המנהלת שהיא השפילה אותי מול הכיתה. אני הייתי הדמות הרעה בכל הסיפור ולא הקורבן שצריך פה עזרה.
השנאה למערכת ולמערכות סמכות פוגשת אותי היום בהרבה מקומות בחיים כמו פחד מסמכות, אני לא הלך לבנק כי אני אחרד לדבר עם הפקידה ופחד מבוסים (תמיד משוכנע בזה שהם ממש שונאים אותי) וכו.

הכול נכון חוץ ממורה אחת למטמטיקה שהיא צדיקה ועזרה לי בטירוף, ואף לקחה אותי הביתה ועשתה לי שיעורים פרטיים ונלחמה במורים האטומים והמרושעים שהיו בבית ספר הזה הייתה היחדה שהיה לה איכפת.
גם המחנכת בתיכון הייתה באמת בסדר וראיתי שהיא בן אדם טוב שנסיתה לעזור לי די הרבה ואף הגנה עלי, אבל בצורה מאוד מוגבלת כי הכוח שלה היה מוגבל וכבר היה מאחור מדי לעשות משהו וזה לא בא בצורה מערכתית ולכן הייעלות הייתה קטנה מאוד.

רעה22

New member
יש לך אחים, אחיות, משפחה מורחבת?

מקווה שיש לך משפחה חמה ותומכת

uma cuica

New member
יש משפחה מאוד תומכת

עם שתי אחיות אחת נשואה עם שתי ילדים שהם כמו הילדים שלי. אבל יש לה קצת בעיות איתם...נשארתי חסר אונים בגלל הטראומה הזו וההורים מנסים למלא את המקום של העצמאות שלי ולוקח הרבה זמן ועצבים להתשחרר מזה, בגדול משפחה חמה תומכת ודי חונקת ולא מאפשרת מרחב. ובימים ההם היה להם קשה והם לא ממש היו מחוברים למה שקורה. בגדול משפחה טובה...איך אומרים ? יש יותר גרוע

uma (אחד) cuica כלי נגינה ברזילאי שמנוגן במוזיקת סמבה. (אומה בניגוד לעברית היא ציון של שם עצם יחיד )
יש לי קשר מאוד עמוק לברזיל למרות שלא נולדתי לשם (אלב יש לי משפחה מאוורגואי) בגדול אני מאוהב בכל דבר שקשור לברזיל ואני אובססיבי למדינה הזאת חח.

uma cuica

New member
קושי להתמודד היום (אני חופר, אני יודע חח)

מצחיק כי יש הרבה תוצאות בגוגל על דחייה חברתית, אבל בכולם מדברים על הילד בגיל שבו הוא עובר את החרם, ובעיקר על איך ההורים צריך להתערב .
לא כתוב מה זה עושה אחר כך...למרות שכל מי שעבר חרם רציני, יגיד שזה צלקת נפשית קשה לכל החיים. גם כאלה שעוברים "רק" חרם זאת אומרת התעלמות ממך אפילו לתקופה קצרה של שנה או פחות.
אבל זה משפיע כאירוע טראומתי לכל החיים. אני אנסה להסביר טיפה, בעיקר מהניסיון שלי וממה שהכרתי באחרים, הפעם בצורה טיפה יותר יבשה ופחות רגשית כדי לנסות להסביר קצת...
אצלי לפחות זה מתאפיין כמו שאמרתי בכל דבר בחיים היום, קודם כל חרדה חברתית קיצונית, רוב מי שלוקה בחרדה חברתית עבר כנראה טראומה כזו או אחרת. (תקיפה מינית, אלימות במשפחה, נטישה, הזנחה, חרם, התעללות נפשית או פיזית בתוך המשפחה או בבית הספר, או טראומות נוספות).
בחרם הדבר העיקרי הוא חוסר תפקוד חברתי, ופחד מדחייה. הפחד גורם לך לבנות מנגנונים כמו הסתגרות והמנעות, לפעמים תהיה חשדנות ושנאה כלפי אנשים, לפעמים, כמו במקרה שלי, תהיה חשדנות מצד אחד אבל גם יחס מאוד מפצה ומרצה מצד שני, וניסיון המנעותי להקטין את עצמך ולא להתבלט כדי לא להיחשף רגשית משהו שיוצר תחושת ריחוק מאוד חזקה מהסביבה, הרגשה שאני כאילו מחביא את עצמי, ולא מראה מי אני באמת (בדיוק ההפך ממה שאני נראה כלפי חוץ, באמת!) כל זה מביא לזה שאתה לא מצליח להתחבר, והפחד מהתגובה של הבן אדם השני והפחד שהוא יגיב כמו בזמן הטראומה, גורם לזה שהיחסים הופכים למאוד לא טבעיים ומאוד קשים לבן אדם השני, והוא מתרחק והודף אותך, מה שמביא לתחושה שהטראומה החברתית הזאת מתרחשת שוב- תחושת כישלון, אשמה ובושה מקבעת את המנגנון הזה עוד יותר. כנל בבני זוג, יחס מרצה שגורם לבן זוג לברוח או לראות בהתנהגות שלך כמשהו מאוד לא בוגר ולא בשל.
ניכור מעצמך-הרגשה שאתה מנוכר ממי שאתה באמת, שבניתי לעצמך חומה שהיא לא אתה באמת, כדי להגן על עצמך ואתה לא מצליח להראות את הפנים שלך כלפי חוץ.
מעבר ליחסים בין איישים (שנדפקים לגמרי כמו שאתם רואים) יש עוד מאפיינים שקשורים לטרואמת חרם/נידוי/התעללות נפשית: הדחקה או ניסיון להזיכר בתקופה שזה קרה באובססיביות ולנסות להקפיא את הזמן, או לחלופין לנסות לברוח מהתקופה שזה קרה (אצלי זה הדחקה וניסיון לברוח, למשל : אני לא מסוגל לבקר בירושלים).
פחד להביע רגשות בצורה מלאה- אני בן אדם מאוד רגשן (אני מדבר איתכם ברמת הלראות פרוזן ולבכות כמו ילדת בת מצווש חחח) אבל אתה לא מעז לדבר ולהתחבר באמת לרגש שלך מתוך פחד שזה יעורר אצלך טריגרים מהטראומה ויביא לאיבוד שליטה. סוג של נכות רגשית וציניות כדי לשמור על עצמך.
חלוקה גסה של החיים שלך לפני שזה קרה ואחרי , תקופת היסודי מאופיינית אצלי בפריחה חברתית וחוסר ביישנות (ארגנתי שלוש פעמיים מסיבות כיתה אצלי בבית למרות שאני גר בשכונה אחרת בירושלים- וכולם באו !! היום זה מצב דמיוני להזמין כמות של כמה אנשים לבית שלי ובבת אחת ועוד שאני צריך לארח ! גאד NO, הייתי ממארגני לג בעומר גם ב-ה' וגם ב-ו' ועוד) ומאז תקופת אורט, ומאז יש תחושה שה"תמימות" נהרסה וכלום לא יוכל לחזור להיות כמו שהיה פעם.
שחזור של הטראומה- שלדמתי במכללה שבה יש כמות גדולה של אנשים שלא הכרתי שהלכו בין כיתות ובין גרמי מדרגות עם ילקוטים (אפילו הבמבנה טיפה מזכיר) הייתי מקבל התקפי חרדה מטורפים, הרגשה שכולם צופים בי, צוחקים עליי, הרגשה שהכיתה שאני לומד איתה את הקרוס מסרבת לדבר איתי וכו . חרדה כזאת יש לי תמיד, אבל שם זה היה בעוצמות ממש ממש גבוהות כי היה במקום הזה טריגרים שהזכירו לי את הטראומה. ביקור במקום נתן הרגשה שהטראומה מתרחשת שוב.
פסיבות ווסר אונים- הרגשה שהייתי חסר אונים ומפוחד, תחושה שמשועתקת פעם אחר פעם בסיאוצטיות אחרות, והפוכות אותך לפיסיבי וחסר אונים ורגיל שדברים נוצרים למענך ואתה שורד בתוכם. מקשה מאוד על יחסים אישיים.
חור בלב- הרגשה שהטראומה פערה לך בחור בלב שאי אפשר למלאות. כלומר הרגשה שהתקופה הזו לא תחזור ובגלל מה שקרה בה נשארתי עם חסך למשהו שלא יחזור עוד.
פחד קיומי- הרגשה שהעולם מקום אכזרי רע ומנצל. פחד ממה שיבוא. אצלי אישית יש הרגשה של בושה על מה שעברתי ועל ההשפעה של זה עליי, וחשש שאם חס וחלילה יקרה משהו גדול, ותהיה לי טראומה יותר גדולה ממה שעברתי, אני לא אצליח להתמודד עם זה, כי אם מהדבר ה"קטן" הזה הצטלקתי ככה, מה יהיה שיבוא משהו גדול יותר? כל זה מוביל לחרדה קיומית איומה שרודפת אותך.
חרטה בושה ואשמה- משפטים כמו "יכולתי לעשות דברים אחרת", "לא עשיתי מספיק כדי לשנות את המצב שלי", "הבאתי את זה על עצמי" או של בושה "אני סתם רכוכי שזה ככה משפיע עלייך" "התנהגתי בצורה פאטתית" "זה שזה קרה לי אומר שאני בן אדם חלש" "אני בן אדם עלוב הייתי וגם היום" משפטים שמאפיינים התסכלות על אז ומשליכה על היום.
פיצוי וחוויה מתקנת-ניסיון חוזר ונשנה לתקן את החוויה בצורה לא מודעות (כנראה שזה קשור) כמו לעבוד דווקא במוסד חינוכי עם נוער וילדים חרשים באותו גיל שעברתי חרם, משיכה לתחומי חינוך ועזרה ועבודה סוצאילית/יעוץ (בסוף למדתי משהו שלא קשור שיותר עושה לי את זה אבל בסדר) . משיכה לאנשים בגילאים נמוכים ממני (18-20) וגם אז לגילאים נמוכים ממני, כדי לקבל מהם אישור אהבה וככה לחוות חוויה של קבלה שלא קבלתי אז, בתקווה למלאות את החור שנפער בלב.
פחד מסמכות-פחד מצוות המורים של אז, אטימות וחוסר הבנה מצידם מייצרים פחד להשפלה נוספת מצידם של בעלי סמכות, חוסר הבנה או פחד שישתמשו בסמכות שלהם לגבייך לרעה. מקשה בעיקר במציאת עבודה אבל גם בלטפל בעניין בבנק.
חיפוש חום- הפער בין אהבה עצומה לאנשים ורצון לתת חום ואהבה לבין פחד ותחושת הניכור הבדידות מהסביבה ומעצמך גורמות לך מצד אחד לא לסמוך על אנשים ולא להסתמך עליהם עד הסוף ומצד שני לתת אהבה וככה לקשור המון קשרים מיינים קצרים שלא מחזיקים מעבר לפעם-פעמיים.

זהו בנייתים, אני מנחש שכל מי שעבר טראומה שקשורה להתעללות כלשהי (נפשית, מינית, גופנית) או הזנחה/נטישה בגיל צעיר יזדהה עם הרבה ממה שכתבתי.

uma cuica

New member
יורם אשמח לשמוע מה אתה חושב על הדברים שכתבתי

בנוסף לאלה אני יכול להוסיף דברים נוספים שראים לי מאפייינים אנשים טראומה כמו חרם

חוסר יציבות רגשית- עליות וירדות במצב רוח דימוי עצמי שנע בין הרגשה מאוד טובה שמשהו מצליח לתוחשת שנאה עצמית אדירה שמשהו לא טוב קורה גם אם זה קטן
התפרציות זעם וקושי לשלוט בכעסים ובתחושות, אימפולסביות- תמיד הייתי רגיש אבל אחרי תוקפת אורט מאוד קשה לי לשלוט בכעסים ולשמוע ביקורת בעיקר שהיא באה מגורמים יותר סמכותיים ממני כמו בוסים, מורים, אנשי סמכות ובעיקר משפחה.
התמכרויות והסתכנות- בעיקר בעבר, לא יודע אם כל מי שעובר חרם והתעללות בסגנון שלי זה קורה לו אבל לי זה היה.

עבר הווה ועתיד

אתה כותב בהרחבה על החוויות הקשות שעברת בשנות הנעורים
ובתוצאות כיום, בהווה.
מה אתה רוצה שיהיה בעתיד?
האם הטיפול מתמקד בעבר (החוויות הקשות שעברת), בהווה (התמודדות עם המצב הנוכחי) או בעתיד (בשינויים שמקרבים אותך למטרות שלך)?

uma cuica

New member
אלה התוצאות שלי

ושל הרבה שעוברים התעללות מהסוג הזה בבית ספר. כתבתי את זה בעיקר כי אין התייחסות מקצועית לדבר הזה, כולם מתייחסים איך לטפל בעניין כשהוא קורה אבל אף אחד לא נותן את הדעת על איך החוויה משפיעה על אנשים בוגרים. ויש לזה השלכות אין למישהו באמת ספק בזה אבל כאילו לא מחשיבים את זה ולא משייכים את זה לשום הפרעה תפקודית כבוגר וזו טעות ואיוולות.
בעתיד...פשוט להמשיך האלה, שזה לא ישלוט עליי ושלא יהיו לא את ההשלכות של זה עליי. הילד הזה תמיד יהיה, משהו מזה תמיד ישאר. בעתיד אי רוצה בעיקר מאוד להצליח ושיהיה לי אנשים לתת להם אהבה.

הטיפול מתמקד באופן מכוון בכאן ועכשיו, ובדרכים פרקטיות להתמודד ולהשיג מטרות בהווה ובעתיד הקרוב. הטיפול לא מאמין במודלים הפיסכודימנים של העלאה מאוב של יחס האבא בגיל 6 וכו. ההתעסקות בטראומה באה ממני, ורק שהייתי מוכן לדבר על זה, ובכלל אני יכול לדבר שם על מה שבא לי, תוך השלכה על מה קורה עכשיו ומה אני יכול לקחת מזה לעתיד.

כשאתה בונה לך עתיד - אתה מנצח

את כל מי שפגע בך
ואת כל החוויות הקשות שעברת.

זה ממש לא קל, אבל זה אפשרי,
ואתה והמטפל שלך אתם צוות טוב,
וניראה שיש תוצאות טובות
שבאות כתוצאה מעבודה קשה,
מהתמדה ונחישות לבנות עתיד טוב.

למעלה